Politika

Krivokapić: Tehnička vlada je najbolji put za Crnu Goru

Lider SDP-a Ranko Krivokapić danas je poručio da komersar za proširenje Johanes Han nije slučajno u Crnoj Gori, te napomenuo da je potrebno formirati tehničku vladu, ali i da su protesti sada glavna demokratska institucija u našoj državi.

Krivokapić se danas sastao sa Hanom i razgovarao o aktuelnim temama i dešavanjima i našoj zemlji.

“Kako sam i najavio kada sam uputio saziv za vanrednu sjednicu, očekivala se inicijativa Evropske unije i komesar Han nije slučajno u danima vanrednog zasjedanja sa nama u Crnoj Gori. Naravno, politika ima puno jezika i simbola, a jedan od tih jezika je i ova dvodnevna posjeta komesara Hana Crnoj Gori. Podsjetio sam ga na zajedničko dostignuće a to je prelazna Vlada 2016. godine. Prvog decembra 2015.godine sam bio sa komesarom Hanom i taj roud match koji je doveo poslije nekoliko mjeseci do prve prelazne vlade u Crnoj Gori završili smo u maju mjesecu”, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, to je bio pravi model za mirnu tranziciju u Crnoj Gori.

“Nažalost državni udar je srušio sve i sada smo na istom mjestu kao negdje u tom decembru 2015. godine. Po nama, rečeno je i komesaru Hanu, moramo proći isti put. Ovaj put mnogo brže.Imamo zakon koji smo tada donjeli, koji možemo sada malo promjeniti, imamo sporazum, imamo zahtjev SDP da neće biti nikakvih razgovora o izbornim uslovima dok ne bude formirana tehnička vlada. To je najbolji put za Crnu Goru. To je put da se raščisti mnogo toga na političkoj sceni Crne Gore i da se Crna Gora okupi oko spašavanja ekonomsko – socijalnog stanja. Da se Crna Gora okupi oko istog koncepta a to je Evropska unija i da Crna Gora kao mala zemlja skupi sve kvaliteta što ima u tu tehničku vladu”, kazao je lider SDP-a.

On napominje da bi želio vidjeti kao i tada veliki broj predstavnika građanskog sektora u toj vladi, nevladinog sektora.

“I da zajedno sa Evropskom unijom pokušamo dobiti prve nesporne izbore u Crnoj Gori. SDP je tada dao ključni doprinos u kreiranju prelazne vlade. Sada je spreman sa svojim najdužim međunarodnim iskustvom, najtrajnijim međunarodnim ugledom koji ima jedna partija u Crnoj Gori, biti onaj koji pomaže da do toga dođe što prije. Naravno, ne treba ni od toga pobjeći sa iskustvom sa obje strane, i vlasti i opozicije, da procesi koji budu, budu uz pomoć Evropske unije stabilni, ali da energiju građana, energiju protesta, pretvorimo u novi kvalitet građanske Crne Gore”, jasan je on.

Dodaje da su protesti glavna demokratska institucija sada u Crnoj Gori.

“To je najbolji dio Crne Gore i način da dobijemo novi kvalitet u političkom životu Crne Gore. Da se pojavi puna odgovornost svake vlasti. Smjenjivost svake vlasti i opomena za svaku buduću vlast. Da Crna Gora ima oruđa da se nikad ne ponovi autokratija koja će trajati tri decenije”, zaključio je Krivokapić.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21 MAJ
Gost
21 MAJ

Koji je zivi oblik ovaj Krivomozgic…haha ..dobro ga je Risto procijenio…

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Ranjo Ranjo crni Ranjo sta ce s’ tobom biti…Ranko htjede Premijer biti !

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Ovakvog zavisnika za vlašću,gori neg ovi što su na drogu.

Bankar
Gost
Bankar

SDP je lijevo krilo DF-a,dok su Demokrate i URA podmladak i buducnost DF-a,e to je ta opozicija Crnoj Gori,i oni da vode Crnu Goru u svijetlu buducnost …hahahahahahahaha……

Misko
Gost
Misko

Ajde zamislimo vladu od pro srpskih partija SDP,DF,URA,Demorata i jos kojih srpskih partijica na celu sa Amfijem…..ne daj Boze…..lele sta dozivjesmo,uzas!

Pol
Gost
Pol

20 godina je ovaj gdin.uzivao u svim carima vlasti i svaki put kad im se ljuljalo dobro je naplatio svoju pomoc,da bi on sad solio pamet narodu.Da nam je da bar ovakvi cute

Minja
Gost
Minja

Han je dosao zbog jucerasnjeg dogadjaja, koji je ugovoren mnogo ranije, ali Ranja zna bolje 🙂

PRIMJECUJEM
Gost
PRIMJECUJEM

tacno ,nepromjenjiva je vlast,ali,tacno je da su hepromjenjivi i lideri svih partija na sceni ,takodje i direktori vecine NVO,TRAJU LI I ONI KOLIKO I VLAST,KAKO DA I TA NEPROMJENLJIVOST NIJE PROBLEM,NUDITE ULICU I HAOS UMJESTO DA ODETE SA TIH FUNKCIJA DA SE PROVJETRI POLITICKA SCENA CRNE GORE,PROBAJTE TO UMJESTO NEIZVJESNOSTI

oooo
Gost
oooo

Bilo je iz vasih 20 godina u vlasti milion razoga za drugi nacin vladanja pa ste cutali i cuvali fotelje i primali dobre plate od nasih para zato pokrijte se i cutite makar da vas ne slusamo i gledamo.

Bez problema
Gost
Bez problema

Potrebna je pomoc gosp Hana, dabi se kriza mirno rijesila,ako nema te pomoci ,tesko je promijenit vlast bez velikih nemira a to nam nikako ne treba…

Misko
Gost
Misko

E neces gledati vlade ni teleskopom sto veli jedan nas,idi u vladu sa onima “drugima”!

Miva
Gost
Miva

Drazavni udar je srusio sve.Zasto se Jos ne donosi presuda oko drzavnog udara.Zasto se evropska unuja nije ukljucila sa svojim obavjestanim podatcima o drzavnom udaru.Ovako svako prica svoju pricu.Drzavni udar je srusio sve.To je kljucna recenica.Ovako je ovo prica bez kraja I pocetka.Djecija uzrasta 5-6 godina.

TihaNoc
Gost
TihaNoc

Vazda je bio tehnicar! Najvise ga pogodilo sto nije moga bit predśednik, tu je sve puklo! Sad jbg, ispod cenzusa

miro
Gost
miro

Neće moći tobošnji čistunac.i mi se građani nešto pitamo.

Send this to a friend