Politika

Krivokapić- Timonije: Unaprijediti saradnju i u oblasti kulture i obrazovanja

Predsjednik Vlade Crne Gore,  Zdravko Krivokapić primio je u posjetu novoimenovanog ambasadora Francuske Republike u Crnoj Gori, Kristijana Timonijea, saopšteno je iz Vlade

Krivokapić je ambasadoru Timonijeu uputio srdačne riječi dobrodošlice i čestitao imenovanje na novu dužnost.

On je istakao da je članstvo u EU strateški cilj Crne Gore, pa je iskazao zahvalnost Francuskoj na podršci koju pruža Crnoj Gori u oblasti evopskih integracija.

“Želim da iskažem zahvalnost Francuskoj na kontinuiranoj podršci koju pruža našoj zemlji u oblasti evropskih integracija i  nadam se da će i ubuduće francuska diplomatija znati da prepozna i cijeni naše napore u dostizanju međunarodnih i evropskih standarda i najboljih praksi”, istakao je Krivokapić.

Krivokapić je poručio da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala jedan od ključnih ciljeva Vlade, te da je neophodno sprovesti reforme u oblasti vladavine prava.

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama tužilačkih zakona.

Ambasador Francuske je poručio da je neophodno da se sve promjene sprovedu uz poštovanje pravnih formula i pravnog duha.

Ambasador Timonije kazao je da želi da prenese poruke prijateljstva i ohrabrenja novoj Vladi, a pogotovo u pogledu tema koje su važne i za Francusku i za Crnu Goru, a to je, prije svega borba protiv korupcije. Poručuje i da Crna Gora može računati na pomoć Francuske.

“Želimo da vam pomognemo u svemu onome što može doprinijeti ujedinjenju Crne Gore u pogledu evropskih vrijednosti“, poručio je Timonije.

Iskazao je uvjerenje da će se CG izboriti na pravi način sa složenom situacijom koja vlada u zemlji uzrokovanu covid-19 infekcije.

“Veliki problem za Crnu Goru, kao i za cijeli svijet, pandemija covid-19, te da se nada će imunizacija stanovništva popraviti složenu epidemiološku situaciju”,  Krivokapić je naveo da je u interesu Crne Gore jačanje ekonomske saradnje sa Francuskom, kao i veće prisustvo francuskih investitora.

Sagovornici su saglasni da bi trebalo unaprijediti saradnju i u oblasti kulture i obrazovanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realista
Gost
Realista

Jeli mu ruke izljubio jer samo to zna i po flaši

Djuka
Gost
Djuka

Bravo, ljupka i pitka priča, a ustvari opomena da se dozovete pameti i da više ne talasate jer vas više ne mogu štititi.

Titograd
Gost
Titograd

Sastali se najveći istorijski neprijatelji Crne Gore i Crnogoraca. Srbin i Francuz.

Send this to a friend