Politika

Krivokapić Varheljiju: Crna Gora ostaje posvećena reformama na putu ka EU

Crna Gora ostaje posvećena reformama na putu ka Evropskoj uniji, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić tokom današnjeg sastanka sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem u Podgorici.

Iz kabineta premijera saopštili su da je u Crnu Goru stigao kontingent od 2.340 Pfizer-BioNTech vakcina, od ukupno 42.000, koje finansira Evropska unija i koje se dopremaju uz podršku Austrije.

Krivokapić je zahvalio je na nesebičnoj podršci koju pruža Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa.

“Evropske vrijednosti treba da budu mjera crnogorskog društva”, naglasio je predsjednik Vlade.

Premijer je istakao i da se Vlada zalaže da Crna Gora bude država socijalne pravde i građansko društvo, koje teži ekonomskoj stabilnosti i finansijskoj održivosti.

Evropski komesar za proširenje istakao je značaj nove metododlogije pregovora, poručivši da EU očekuje od Crne Gore progres u oblasti vladavine prava, koja će biti u posebnom fokusu evropskih partnera.

Na sastanku je pored zdravstvene situacije, razgovarano i o kineskom kreditu, kao i o tužilačkim zakonima.

“Varhelji je u tom dijelu izrazio zahvalnost Vladi na preduzetim koracima i naporima, u cilju pribavljanja i usaglašavanja mišljenja sa Venecijanskom komisijom”, navode u Krivokapićevom kabinetu.

<<<Varhelji: Nije na nama da razmatramo finansijsku situaciju u Crnoj Gori<<<

<<<Stigle Fajzer vakcine, ovo su prioritetne grupe<<<

Podsjećamo, evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji danas boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori, a sa njim su stigle i prve doze Fajzer vakcina.

 

Send this to a friend