Politika

Krivokapić: Vlada želi da svaki novinar odgovorno nosi slobodu koja mu se jemči i čuva

Zdravko Krivokapić

U danu kada obilježavamo značajan jubilej, 150 godina novinarstva u Crnoj Gori, odajemo posebno priznanje poslenicima javne riječi, koji su bili i ostali, hrabri učesnici i hroničari svih istorijskih vrtloga i bura, poručio je čestitajući dan novinara, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, saopšteno je iz Vlade.

Po Krivokapiću, mediji imaju neosporno važnu ulogu u društvu, kreirajući moć i snažan uticaj na razvoj naše demokratije, liberalizma, emancipacije, inkluzivnosti, pluralizma, kao i na ukupan napredak države.

“Ozbiljnost društvenih iskušenja u kojima se nalazimo i naš odgovoran odnos prema tim zbivanjima, obavezuju nas da u svojoj medijskoj sferi prepoznamo medije i novinare koji savjesno obavljaju svoju misiju, ali i one koji zloupotrebljavaju zakonom zagarantovan slobodan medijski prostor. Vlada želi da svaki novinar ponaosob odgovorno nosi slobodu koja mu se jemči i čuva je neukaljanom profesionalnom čašću i etikom”,poručuje Krivokapić.

Kao obavezu i namjeru Vlade Krivokapić ističe, da sa ostalim društvenim subjektima, aktivno učestvuje u obezbjeđivanju uslova za nesmetano obavljanje novinarske profesije.

“U tom smislu, uvijek ćemo imati na umu novinarke i novinare, a naše neponovljive sugrađane i sugrađanke, koji su podnijeli žrtve veće od samoga života i koji su se ugradili u ono što danas možemo nazvati, hrabro, nepotkupljivo, tačno i neprocjenjivo crnogorsko novinarstvo. Naravno da ćemo imati na umu i sve okolnosti pod kojima su se zločini nad novinarima i njihovom riječju dešavali i da ćemo uložiti sve napore da takav društveno – politički i životni kontekst nikada više ne uhvati svoje korijene i zagospodari našim sudbinama”, dodaje Krivokapić.

Krivokapić je kazao da kreiranjem neutralnog terena, stvorili bi se uslovi za nesmetan rad novinara.

“Uvjeravam sve djelatnike javne riječi da je politika Vlade evropska agenda, te da ćemo predano raditi na unapređenju ambijenta za slobodan i nesmetan rad medija. Sloboda i depolitizacija svih profesija, od kojih danas posebno ističemo novinarsku, jedan je od naših ključnih ciljeva i preduslov zdravog društva”, istakao je Krivokapić

U ime Vlade Crne Gore i u njegovo lično ime,Krivokapić je još jednom,  svim poslenicima javne riječi čestitao 23. januar, Dan novinara Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LAM
Gost
LAM

DHL premijer

Kurjak
Gost
Kurjak

Blago Crnoj Gori sa Rukoljubom…

Emma
Gost
Emma

Za koje novinare to vazi? Za one koji vas podrzavaju, za drgu stranu kaziprst uvis !

Axl
Gost
Axl

Prijeti li ovo novinarima?

SKJ
Gost
SKJ

Ovaj čovjek se ponaša kao da niko pojma nema o demokratiji i umislio je da je on jedini pamtnjaković koji će nam otvoriti oči.
Daklem, ili smo svi mi glupi i ludi ili je on jedna obična budala.
Svaka zemlja na svijetu ima slične probleme i toga će uvijek biti dok god bude komercijalnih medija.

Eva
Gost
Eva

Blago nama sa Profesorom

Send this to a friend