Politika

Krivokapić: Vladu ne može poljuljati niko, pa ni Leposavić; Čujem se sa Vučićem, odnosi sve bolji

Zdravko Krivokapić

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je komunikacija sa državnim zvaničnicima Srbije postoji i da je zbog toga veoma zadovoljan. On je u intervjuu za Nova.rs kazao da je nekoliko puta razgovarao sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

“Vjerujem da će uskoro uslijediti i uzajamne posjete na najvišem državnom nivou”, rekao je Krivokapić.

Prema riječima Krivokapića, o boljim odnosima dvije zemlje svjedoče brojne posjete crnogorskih ministara prijestonici Srbije.

U intervjuu za Nova.rs, Krivokapić se osvrnuo i na probleme unutar parlamentarne većine zbog najavljene smjene ministra pravde Vladimira Leposavića, odnosima sa koalicionim partnerima, kao i na kritike zbog toga što otvoreno iznosi svoje vjerske stavove.

“Primjetno je da kod pojedinih predstavnika skupštinske većine još uvijek traje proces adaptacije na činjenicu da su sada i oni vlast. Nije to jednostavno i lako nakon tridesetogodišnje vladavine DPS-a. S druge strane, kao što znate, na parlamentarnim izborima prošle godine izborili smo se za slobodu u svakom smislu te riječi, tako da je sada apsolutno normalno da Vladu kritikuju i napadaju i pozicija i opozicija”, ističe on.

Krivokapić kaže da je Vlada stabilna i ne može je poljuljati bilo koji pojedinac, pa ni Leposavić.

“Već sam ranije rekao da će ova Vlada trajati pun mandat, u skladu sa zakonom. Kao premijer koji je mandat dobio od naroda i kao takav sam birao svoje ministre, imam apsolutno pravo da smijenim i sankcionišem bilo koga čijim radom kao premijer nisam zadovoljan. Svako ko je postavljen na ma koju funkciju u Vladi mora biti svjestan da na tom položaju neće biti doživotno i da će sa iste otići onog trenutka kada se procijeni da njegov rad nije u interesu države i naroda”, kazao je Krivokapić.

Na pitanje kako planira da prevaziđe parlamentarnu krizu i umiri dio skupštinske većine koja ga “oštrije napada od opozicije”, Krivokapić kaže da krizu “ako postoji” nije izazvao on.

” …Tako da oni koji tu krizu izazivaju, oni će je i umiriti. Siguran sam da su već odavno uvidjeli da je besmisleno raditi to što oni rade, jer takvo ponašanje i takvi postupci nanose štetu građanima koji su za njih glasali. Primjetno je da kod pojedinih predstavnika skupštinske većine još uvijek traje proces adaptacije na činjenicu da su sada i oni vlast. Nije to jednostavno i lako nakon tridesetogodišnje vladavine DPS-a. S druge strane, kao što znate, na parlamentarnim izborima prošle godine izborili smo se za slobodu u svakom smislu te riječi, tako da je sada apsolutno normalno da Vladu kritikuju i napadaju i pozicija i opozicija. Razumijem da je to mnogima neobično, ali mene raduje činjenica da je ova Vlada Crnoj Gori obezbijedila toliki stepen demokratije.

Upitan da li će otići u neku od država regiona, Krivokapić najavljije posjetu Sloveniji i “Sarajevu i Banjaluci”.

Smatra da je polarizacija u crnogorskom društvu vještački izazava.

“Podjele u društvu na prosrpske i procrnogorske nacionaliste stvaraju samo oni koji od tih podjela i sukoba profitiraju. I to ne samo politički, već i finansijski. Narod to sve više uviđa. Protestni skupovi kojima svjedočimo su poslednji trzaji onih struktura koje su stvarajući podjele i svađu među narodom proteklih decenija sticali ogroman finansijski i politički profit. Sada imaju jedan jedini cilj: da izrežiranim protestima sačuvaju sve ono što su proteklih decenija stekli šireći mržnju i podjele u državi. Ova Vlada im je u tome najveća prepreka”, kazao je on.

Krivokapić kaže da ga ne pogađaju stavovi da zloupotrebljava poziciju premijera sekularne države svojim vjerskim razmišljanjima.

“Poziciju premijera ne zloupotrebljavam ni u jednom pogledu, pa ni u pogledu vjerskih pitanja. Žao mi je što mnoge iritira činjenica da je aktuelni crnogorski premijer vjernik i pravoslavni hrišćanin. Svoje vjere se ne stidim i baš zato što sam vjernik i hrišćanin, uvijek sam poštovao i cijenio svakog čovjeka, ma kojoj veri, naciji ili rodu pripadao. Tako će biti i u budućnosti. Uvijek ću se boriti za slobodu izražavanja i slobodu misli”, naveo je Krivokapić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nate
Gost
Nate

E blago nama, sto se ti uvlacis vucicu…

Graovo
Gost
Graovo

Dako i od njih ponešto naučiš, neće ti biti zgorega.

Peka
Gost
Peka

Blago ti u pamet….😂😂😂😂…

M.M.Popovic
Gost
M.M.Popovic

Čini mi se da ti je procjena loša! Nije ovo poslednji trzaj, nego početak nečega od čega će vas glava boljet dok se ne razbježite!!!

Dia
Gost
Dia

Sezonu spasavaj a ne se glupostima zanimas i setas po Evropi. Bolje do Rusije da si prosetao i popricao da se otvore te granice s njima jer nas Evropljani spasavat nece

Sigurni
Gost
Sigurni

Ti rece da sa Vucicem nisi u ok odnosima.

Otac Duško
Gost
Otac Duško

e milo mi je zbog vučića,sad će da nas krene

Plan b
Gost
Plan b

Zadruga place za tobom, nije sto si smijesan,nego jos i zanimljiv

!!!
Gost
!!!

E pa bice im vruc docek!!!

Saša
Gost
Saša

Najgora Vlada svi vremena kad ji Vučić i BG savjetuje…

Realan
Gost
Realan

Prebivalište Podgorica a glasa u HN??? Pola ministara dvojno držaavljanstvo.. A hoće da brišy muslimane koji su jedino ovdje upisani u biračkom spisku. Dritane? Zaprave ne ti izgubljen si slučaj obuzet mržnjom. Suada, Albine? Poslanici naši

Kurjak
Gost
Kurjak

Predosadi vise sa hrisćanin i vjernik,kao da to nekoga briga…

jasno je
Gost
jasno je

pa smijeni ga , ako smiješ ! ILi ti vučić ne da!

Olja
Gost
Olja

E, kuku nama ako jesen docekate.
Sve ce te unistiti!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ovi ce vladati dugo. Glume svadju, toboz kao drugacija misljenja a vrijeme pokazuje njihove namjere

Houp
Gost
Houp

Tebe nije zdravo vidjeti a kamo li slusati sto pricas. Nadam se da neces dugo jos zauzimati mjesto premijera, odlijepice te nadam se sa te stolice.

Marko
Gost
Marko

Vidjećemo da li će eventualna smjena Leposavića ugroziti Vladu.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovaj baš riješio da ode do Biograda. 😀😀😀

Gost9376
Gost
Gost9376

,,premijer biran od naroda,,? 😂😂😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂😂😂😂

Fox
Gost
Fox

Tako je!

BBBB
Gost
BBBB

Dje ovo raslo,i dje se rodi vaki

Send this to a friend