Politika

Krivokapić: Zastava Crnojevića biće vraćena i na Cetinjski manastir na kom se od njegovog prvog dana vijorila

Ranko Krivokapić

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić otvorio je multimedijalni projekat istoričara Petra Glendže „Cetinje 1482 – 2022“, koji organizuje Opština Cetinje povodom obilježavanja 540 godina od osnivanja crnogorske prijestonice.

“Na današnji dan u triata ujutro Vlado Dapčević reče “Ajmo da počnemo sa srećom”, i jurnuše u svenarodni ustanak. Ustanak bez premca u porobljenoj Evropi te 1941.”, podsjetio je Krivokapić.

Crnojevći su, dodaje on, sa dukljanskim i zetskim plemstvom došli u ove planine i u tom spoju gorštaka – ratnika stasavao je Crnogorski narod.

“Donijeli su renesansu u ova brda i pečatili knjige prvi u južnih Slovena iako su drugi bili bogatiji i veći. Znali su moć kulture i njenu moć trajanja kao snagu u borbi za slobodu”, rekao je ministar vanjskih poslova.

Foto: MVP
Foto: MVP

Crnojevići su, ističe on, spajali islam i hrišćanstvo – Evropu i Crnu Goru.

“Zastava Crnojevića je zato vraćena da bude barjak obnovljene nezavisne Crne Gore. Vraćena Državi a biće vraćena i na Cetinjski manastir na kom se od njegovog prvog dana vijorila. Neka ne tumače našu kulturu i dobrotu kao slabost – vrnut’ ćemo što je naše”, istakao je Krivokapić..

Prema njegovim riječima, bili smo vazda dio evropske kulture i politike u sve četri dinastije.

“Cetinje je grad heroj kao i 49 drugih Bastarduna ovog krša. Crnogorske brigade su prolivale krv od Triglava do Đevđelije, oslobađale Beograd, Zagreb, Sarajevo. Petina narodnih heroja, 40 odsto generala, trećina komandanata korpusa, dala je Crna Gora sa tri odsto stanovništva”, naglasio je Krivokapić.

Poručuje da Crna Gora i njeno milenijumsko trajanje u slobodi se brojevima ne da opisati.

“Sad smo željni evropske pobjede u integracijama i kao vazda prvi smo u toj regati. Da je vječna Crna Gora – da je slava herojima – 13 jula”, kazao je ovim povodom Krivokapić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Good buy Charli
Gost
Good buy Charli

Svaka cast
Bravo To su Crnogorci

Vera
Gost
Vera

Samo vi političari podsticete mrznju zavadili ste imate li imalo obraza

Mr.dr
Gost
Mr.dr

Tesko

Rara Avis
Gost
Rara Avis

Kada vi i ti “časni” oko vas vratite sve ono što je bilo naše i što je važnije za egzistenciju od tih tema kojima se vi bavite…

Nevena
Gost
Nevena

Ranko, kralju, pao evro ispod dolara. Šta će biti s platama i penzijama, hoće li biti kakve vajde od njih? Moram i Raška, Joka, eksperta za ekonomiju pitati, Đurovića, Damjanovića…Dritana…Dako tolike glave smisle šta.

Jagos
Gost
Jagos

Ranko batalite visu tu izandjalu pricu.Narod brine ekonomija.A mozete staviti i zastavu Etiopije

Drbandik
Gost
Drbandik

Bravo ministre

Miranovic Milo
Gost
Miranovic Milo

E BRAVO NEGO STO🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇲🇪

Posmatrač
Gost
Posmatrač

bravo kralju, nadam se da ćemo uspjeti da se izborimo sa ovim jadom koji nas je snašao

Eto tako
Gost
Eto tako

Samo forca Ranko!

Boća
Gost
Boća

Potegnite više pitanje vlasništva Cetinjskog manastira,obećaste li to pred izbore na Cetinju!?Vakat je odavno,viđeste li policiju ispred Cetinjskog manastira(onoga jutra)kada gleda u naoružane(duge cijevi)koji paradiraju manastirom i ne reaguje nego na neoružane Crnogorce izdušuje drvljem i kamenjem,svim i svačim.Viđeste li sinoć u Nikšiću, nešto slično?

Izdaja
Gost
Izdaja

U scaku drzavu ispred crkeve i bilo kog objekta stoji zastava te drzave . Samo kod nas u sred kotora stoji srpska zastava

Realan
Gost
Realan

SDP i Crnogorci i gradjani prije svega Bosnjaci-muslimani pazite ovo nije naivno šta se dešava. Dritan i URA zajedno sa DF i sl hoce da podijele Crnu Goru na Albanski i Sprski dio. Zato se daje sve SPC da bi Albanci dobili takodje ‘svoje”. Otvoreni Balkan je priprema za sve ovo. Bosnjaci i Crnogorci oprez

Andruzzi
Gost
Andruzzi

E kad bi smjeli…

Mn21
Gost
Mn21

Ako ga je Crnojevic gradio ne vidim problem. Smanjite malo inat i knjigu u ruke

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Da je vječna najslavnija država slobodarska u Evropi !

Tg.Pg.
Gost
Tg.Pg.

sve dobro rečeno, svaka čast…

Sinapsis
Gost
Sinapsis

Veoma mudar,pravi vizionar.
Nikada ne brza,narode za ovim čovjekom i nema brige za državu.
Da je vječna Crna Gora.

Send this to a friend