Politika

Kroz projekte jačati saradnju NVO-a i Skupštine

Nastavak saradnje sa nevladinim organizacijama u Crnoj Gori kroz različite forme, kojima pripada i projekat koji će u narednom periodu da sprovede MANS, veoma je značajan, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa rukovodiocem programa UNDEF-a (Demokratski fond UN) Hanom Mekglu i koordinatorom parlamentarnog programa MANS-a Danilom Kalezićem.

Na sastanku je bilo riječi o projektu ove nevladine organizacije  “Unaprjeđenje parlamentarnog nadzora i odgovornosti u Crnoj Gori“ koji finansira UNDEF.

Kako navode iz kabineta predsjednika parlamenta, cilj projekta je doprinos jačanju uloge Skupštine Crne Gore u razvoju demokratije i uspostavljanju načela dobrog upravljanja, s akcentom na veće učešće građana u parlamentarnim procesima.

Kako navode, riječ je o prvom projektu ove međunarodne organizacije u Crnoj Gori.

Brajović je istakao značaj konstruktivne saradnje Skupštine sa nevladinim organizacijama sa ciljem daljeg jačanja institucija u državi.

On je podsjetio da je praćenje plenarnih zasijedanja i rada odbora u potpunosti otvoreno za civilno društvo, što je važan korak u potvrđivanju statusa crnogorskog parlamenta kao jednog od najtransparentnijih u regonu.

 

 

Send this to a friend