Politika

Kroz saradnju MUP-a i DIK-a do kvalitetne realizacije obaveza iz izbornih zakona

Sastanak državnog sekretara u MUP-u Dragana Pejanovića i predsjednika Državne izborne komisije Alekse Ivanovića sa saradnicima održan je danas povodom obaveza koje proizilaze iz izbornih zakona, a za čiju su realizaciju zaduženi Ministarstvo unutrašnjih poslova i Državna izborna komisija.

Pejanović je ovom prilikom informisao da je na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova formiran Tim za praćenje realizacije obaveza MUP-a koje proizilaze iz izbornih zakona. Tim, kojim rukovodi Pejanović, ima za zadatak da prati, usmjerava i organizuje realizaciju obaveza.

“Državni sekretar je istakao da Tim djeluje ažurno i proaktivno u cilju blagovremenog i kvalitetnog sprovođenja svih aktivnosti neophodnih za lokalne izbore koji će se održati u opštini Tivat 5. aprila 2020. godine”, saopšteno je Ministarstva unnutrašnjih poslova.

Aleksa Ivanović je saopštio da se sve aktivnosti u okviru nadležnosti Državne izborne komisije realizuju u skladu sa predviđenim rokovima i utvrđenom dinamikom.

Na sastanku je konstatovano da će se dobra saradnja i komunikacija dvije institucije nastaviti i u narednom periodu, a predstavnici institucija su iskazali spremnost za dalji angažman u cilju unapređivanja saradnje i jačanja transparentnosti i sinhronizacije rada.

Send this to a friend