Politika

Krstović Kračkoviću: Kitite se tuđim perjem

Po dobro poznatom običaju, reprezenti vlasti u Zeti se kite tuđim perjem i na sebe potpuno nezasluženo i bez realne osnove preuzimaju zasluge “napretka”, koji je samo njima vidljiv, kazao je Janko Krstović, član Demokrata Zeta, nakon izjave Marka Kračkovića, predsjednik Savjeta mladih DPS Golubovci, da je nezaposlenost ovog područja pala na 11 odsto.

“Tako, i ovog puta dočekujemo najnoviji hvalospjev o poboljšanoj politici zapošljavanja, promociji preduzetništva i stvaranju povoljnog biznis ambijenta. Negacija svega navedenog je sve veći broj mladih sa ovog područja koji su se odlučili da u postupku traganja za poslom, umjesto savjeta službenika Zavoda za zapošljavanje, pokušaju da dodju do inostranog radnog angažmana, nerijetko i van Evrope”, smatra Krstović.

>>>Kračković demantovao Demokrate: Nezaposlenost u Zeti smanjena za 11 odsto>>>

Prema njegovom mišljenju, navodeći cifru od 1000 radnih mjesta u realnom sektoru vezanu za poslovanje privrednih subjekata i prisvojivši je kao sopstvenu zaslugu, potpisnici reagovanja se nijesu sjetili da navedu kako su ista radna mjesta rezultat težnji privrednika u pravcu opstanka, rasta i razvoja sopstvenog biznisa.

“Doprinos lokalne uprave je minoran, jer ne postoje mehanizmi podrške privrednicima, niti po jednom osnovu. Podsjetićemo da aktuelna vlast nije u Zetu dovela niti jednog stranog investitora za četiri godine mandata, a ni domaći investitori nisu evidentirani u nekom značajnijem broju. Svakako da pomenutih 1000 radnih mjesta ne spadaju u cifru od 40000 radih mjesta koja je prije pola decenije obećao tadašnji premijer”, kaže Krstović.

Navodi da aktivnih 159 radnih mjesta u službama i institucijama ne mogu biti evidentirana kao nova, jer su brojna od njih postojala i prije formiranja Gradske opštine.”Ono što je svakako brojnije od pokrivenih radnih pozicija je broj datih obećanja o zapošljenju koja ste izdašno najavljivali u prethodnim izbornim ciklusima.”

Najavljujući otvaranje novih 100 radnih mjesta, kako kaže Krstović, DPS vjerovatno misli na radna mjesta u budućoj Srednjoj mješovitoj školi koja je u prvoj fazi izgradnje i za koju je upitno da li će biti sagrađena i opremljena do početka nove školske godine, ili možda na Dnevni centar za koji još uvijek nije postavljen ni kamen temeljac.

Dodaje da je jasno da DPS pokušava da zamagli nepostojanje ambicije da aktivnije primijene modalitete promocije zapošljavanja. “Umjesto što dajete obećanja, bolje bi bilo da učenicima devetih razreda u osnovnim školama u Zeti i njihovim roditeljima približite u kakvim će uslovima učiti srednjoškolci kada škola konačno bude završena. Najavite besplatne udžbenike ili predložite neki od modela subvencionisanja troškova prevoza đaka.”

“I na kraju, gospodine Kračkoviću, konstatujemo da Vam sposobnosti prepoznavanja lica nisu baš najpouzdanije kao nekada kada ste navodno iz putničkog motornog vozila crvene boje budno motrili na broj izašlih birača na biračkom mjestu u Mojanovićima. Učinilo Vam se moje prisustvo na motivacionom seminaru „Šansa za posao“, poručuje Krstović na kraju.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andjela
Gost
Andjela

Bravo Janko 👍

Mojsije
Gost
Mojsije

Kistoviću, Prepoznatljivo hvalisanje tzv.građanske. eksperata za svastarstvo .Crvena kravata ne može da pokriva neznanje i licemjerstvo.

Pivo
Gost
Pivo

Koliko će se davat za glas na ove izbore?

Mirko
Gost
Mirko

Ovima ništa ne valja. Ko im branu da dovedu bilo kojeg investitora i kazu evo ovo smo mi inicirali i uradili. Samo davaju saopštenja i trabunjaju gluposti.

Maradona
Gost
Maradona

Ako brojis po bastina ima nas dosta zaposlenih

Send this to a friend