Politika

Krstović: Zagrebali smo kvazigrađanski aktivizam, a povrijedili DPS

Zahvaljujemo Časlavu Vešoviću na istrčavanju – zagrebali smo kvazigrađanski aktivizam, a povrijedili Demokratsku partiju socijalista. Baš kao što smo i željeli, sami ste se locirali, poručio je danas šef kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada Janko Krstović.

<<<Vešović: Odbranom Vesne Bratić i njenog šovinističkog revanšizma, Demokrate napokon ogolile svoje političke stavove<<<

Ipak, ističe, nekoliko stvari im mora objasniti.

“Dovoljno je imati minimalan IQ i malo zdrave logike da bi se iz našeg saopštenja nedvojbeno zaključilo da nikog, pa ni Vesnu Bratić, nismo branili, već da smo se kao i uvijek osvrnuli na licemjerje DPS-a i njegovih „rent aktivista“, koji već godinama postoje samo kao maskirano odjeljenje DPS-a”, navodi Krstović.

Nema, naglašava, potrebe nikog da brani.

“Posebno ne od vas, potpuno kompromitovanih i diskvalifikovanih za bilo kakav ozbiljan sud. U sistemu koji mi gradimo, svako će odgovarati za svoj rad, pa tako i ministri. Ali, mi ne funkcionišemo poput vaše kvazipartije, a u stvari pred sudom dokazane kriminalne organizacije na način da navodno nekog smijenimo, a onda ga prešaltamo na drugu funkciju, pa neko ko je recimo pred kamerama uzeo 97500 eura prljavog novca završi kao generalni sekretar. Ne sjećamo se da smo vas čuli tim ili nebrojenim sličnim povodima”, kaže Krstović.

Ističe i da je potpuno nejasno kako je uopšte moguće da neko ko pripada partiji koja je u Crnoj Gori uspostavila jedan nečasni sistem baziran na isključivoj partijskoj podobnosti danas nekom spočitava revanšizam.

“Šta ste mislili, da kojekakvi likovi koji su dobijali funkcije i pozicije samo na osnovu članstva u propalom DPS-u na štetu drugih, sposobnih i časnih ljudi ove zemlje, a svoj posao rade neprofesionalno mogu i trebaju da zadrže te funkcije samo da bi vi bili zadovoljni? Pa stvarno ste presmiješni. Brojne afere stoje kao spomenici te vaše nemoralne prakse koju su godinama plaćale stotine hiljada građana ove zemlje koji nisu htjeli pred vama da pognu glavu. Tako, kada Časlav kaže „bruka“, misli li možda na Sveta Marovića, Bora Lazovića, Žarka Pavićevića, ili Miga Stijepovića? Ili možda misli na odnos svoje partije prema onim nesrećnim građanima ove zemlje koje je njegova partija slala u smrt početkom devedesetih i nikad ih se nije sjetila? Ili na aferu „Snimak“? Ili na „Kovertu“? Mnogo bi bruka Časlav da preskoči, a o svemu tome će se u knjigama crnim slovima pisati”, navodi Krstović.

Kako dodaje, Demokrate kapiraju da bi Časlav Vešović, inače do bijesa ljubomoran što mu je šef Ivan Vuković koji ga je odavno prešišao u partiji, nekako želio da se ponovo etablira, ali mora mnogo pažljivije birati teme.

“Ovako se samo dublje zakopava i u očima nadređenih ispada nesposobniji nego što zaista jeste. A sada pitanje za nagradu: ko je, gospodine Vešoviću, u ime DPS-a u Sportskoj hali u Beranama izgovorio sljedeću rečenicu: “Kriomice sam od Slobodana Milosevica i Momira Bulatovica slao gorivo u Srebrenicu”? Ako glasno odgovorite možda će vas unaprijediti u partiji”, poručuje Krstović.

Napominje da su juče tvrdili da su Demokrate to izmislili.

“Ali, kao i svaka druga vaša laz i ova ima kratke noge, pa vam šaljemo i dokaz u vidu video materijala, da ni vama ni nama ne da lagati. I, ko laže gospodine Vešoviću? Hoćete li se izviniti za jučerašnje podvale i laži, ili ćete sve to sasuti u lice šefu i napustiti partiju”, pitao je Krstović.

Send this to a friend