Politika

Kuoći pozdravlja odluku Crne Gore da doprinese misiji na Kosovu

Pozdravljam odluku Crne Gore da doprinese misiji na Kosovu, jer ona time potvrđuje da je pouzdana NATO saveznica, kazao je komandant KFOR-a u Prištini, generalmajor Salvatore Kuoći, tokom jučerašnjeg sastanka sa ministrom odbrane naše zemlje, Predragom Boškovićem.

<<<Crnogorska zastava u misiji KFOR-a<<<

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, tokom prve posjete Komandi NATO snaga na Kosovu Bošković je naglasio da je saradnja KFOR-a i Crne Gore, koja datira od obnove naše nezavinosti, na izuzetnom nivou.

“On je ocijenio je da je bezbjednosna situacija na Kosovu stabilna, ali da je dalji angažman NATO snaga najbolji garant stabilnosti i bezbjednosti”, ističu u Ministarstvu.

Bošković je kazao da članstvo Crne Gore u Alijansi predstavlja istorijski značajnu odluku, kako za bezbjednost naše države, tako i za dodatan impuls stabilnosti Zapadnog Balkana.

“Dodao je da bi naš primjer trebalo da slijede i ostale države regiona, a da će u tim težnjama imati apsolutnu podršku Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore”, navode u tom resoru.

Govoreći o rezultatima na polju odbrane postignutim tokom dosadašnjeg članstva u Alijansi, ministar je rekao da će Crna Gora odgovorno izvršavati zadatke sa NATO agende.

“Posebno je naglasio jačanje učešća u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, buduće učešće u misiji Pojačano istureno prisustvo – eFP (enhaced Forward Presence) u Letoniji, kao i preuzimanje obaveza iz politike ravnomjerne podjele tereta i investiranja u odbrambene nacionalne kapacitete”, dodaju u Ministarstvu.

Kuoći je, predstavljajući najznačajnije aktivnosti KFOR-a, napomenuo da bezbjednosna situacija na terenu i dalje nalaže prisustvo NATO snaga na Kosovu.

“Bošković je istakao da će saradnja sa KFOR-om biti dodatno unaprijeđena kroz angažovanje dva oficira Vojske Crne Gore u ovoj misiji, čime naša država, pored političkog, želi da ostvari i konkrektan doprinos regionalnoj bezbjednosti”, kažu u Ministarstvu odbrane.

Juče je, nakon sastanka, ispred Komande KFOR-a organizovana svečana ceremonija povodom početka angažmana prvog od dvoje oficira Vojske Crne Gore, potpukovnika Nedžada Rujovića, u misiji NATO na Kosovu. Rujović će biti angažovan na poziciji zamjenika načelnika Odsjeka za inžinjerijske operacije/planove u Komandi KFOR-a u Prištini.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

SVAKA CAST MINISTRE BOSKOVICU NA HRABROSTI,
OVI IZ DF-a OCE DA TE RAZAPNU,OVI SRBI IZ INTERESA,
AKO IM VUCIC UPLATI JOS 500 000 PREZIVIO SI,
AKO NE,MORAT CE NEKO DRUGI INACE OPET SATORI IDU PRED SKUPSTINU!

Avro
Gost
Avro

Nije on Bošković nego NATO-ošković.

razocarani
Gost
razocarani

Kakva je,ovaj Boskovic B………

Send this to a friend