Politika

Kurti: Pitanje demarkacije riješiti bez gubitnika

FOTO: AP

Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti kazao je, u intervjuu za Televiziju Crne Gore, da će sa vlastima Crne Gore razgovarati o demarkaciji kako bi se to pitanje, ukoliko postoji mogućnost riješilo, kako kaže, bez gubitnika.

“Ja želim da se odmah kao novi premijer sastanem sa premijerom Crne Gore i sa vlastima u Podgorici i da vidim šta možemo da uradimo. Da razmotrimo mogućnosti i da ne bude gubitnika u ovom dogovoru. Mislim da je u obostranom interesu da razmotrimo i pozitivno i progresivno riješimo to pitanje,” rekao je Kurti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cdm moracica
Gost
Cdm moracica

Sjasi Mutrta da uzjase Kurta(i) !

Cheese
Gost
Cheese

Demarkacija je zavrsena! Ni milimetar nase svete anticke teritorije da ne taknete jer cete imat problema. Dalje ruke od Crnogorske zemlje. Niko vi ne dira Kosovo. Nemojte da dolazimo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Antičke teritorije !!!
Oplakah

COBER
Gost
COBER

Sa CG je demarkacija završena! A sa Srbijom u obostranom interesu razmatrajte i progresivno riješite sva pitanja!

Radoman
Gost
Radoman

Da da kurti je u pravu mi smo priznali Kosovo potvrdili da je drzava I sad razgovaraj kao sa drzavom nema sta ovo im damo u tuzi se i onako nista ne pitamo oni idu dalje kd su to radili nekom drugo mismo ih podrzali pred citavim svijetom kako sad da se sporimo sa njma daj te I’m sve sto… Više »

Mismo
Gost
Mismo

Hoce li nas nato zastit kad Kurti ponovo bude premjestao granicne oznake…..

Atos
Gost
Atos

Ajde da napadamo Srbiju

Sogo M
Gost
Sogo M

Evo opet rat i to protiv kurte ! Sjasi kurta da uzjase murta !

okica
Gost
okica

nije mi jasno oko cega se mi sad dogovaramo, kad im je medjunarodna zajednica rekla da je to nase. Kad smo potpisali sporazum o demarkaciji i mi i oni..ovo sad ne shvatam

Lale
Gost
Lale

Okica,shvatices polako ,ima vremena…

Burin
Gost
Burin

On mora zbog svojih glasačs to da govori. A zna da je to završena stvar. Sem ako… strah me je jedino od ovih naših, da ne budu široke ruke i daju im dio naše teritorije. Kako skoro čuh od pozmanika koji je blizak sa vlastima, što će nam veli te trlezine…

Bati
Gost
Bati

U tome je poenta, u ovoj zemlji se pojma nema sta je potpisano. Haradinaj je izjavio da je potpisana demarkacija ali uz klauzulu da ce doci do formiranja komisije koja ce proci jos jednom sve i izvrsiti neka manja pomeranja ako je potrebno. To je Vujanovic potpisao i to je bio uslov da ga Haradinaj onda potpise. To je medjunarodna… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa to je već dogovoreno demarkacija je završena. CGkako se sve više prazni i ostaje bez stanovnika neće imati više šta da brani

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kurti da se podsjetimo ….metohija je bila crnogorska …koliko sad ima crnogoraca tamo …poubijali ste ih i procerali….nasuprot tone za vrijeme ratova mi smo stitili albance u cg…duzni ste nam krv i zemlju .. cuti i pokloni se kad nam se ime spomene

Nenad
Gost
Nenad

Ja se slazem sa njim. Pec vratiti Crnoj Gori!

končar
Gost
končar

A Nikšić preseliti u Peć.

Bekic
Gost
Bekic

Zadnji put kad je bilo incidenta mi dodjosmo do prizrena dok nam ga braca nasa srbi sa sve nasim unukom kojeg odhranismo i podigosmo ne uzese……..

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Podigosmo izroda i kasapina,tako kako je i zivio tako je lijepo i crknuo

Tanadara Mandar
Gost
Tanadara Mandar

Vucate se više i vi i vaše razgraničenje. Svake godine jedna te ista priča. Bezobrazni ste koliko ste teški. Treba povući priznanje te tvorevine i reći nakon toga da mi nemamo što da se razgraničavamo sa fiktivnim oblastima.

Hocu necu
Gost
Hocu necu

To je bilo dogovoreno nego im njemci ne ukinuse vizni rezim pa sad opet hoce oko istog da pregovaraju. To nije u duhu balkana da se nesto dogovori pa da se pokajes. Kao sa nekome das poklon pa ga trazis nazad, nego da se ne dize pompa oko toga, cg je valjala kosovu a njima na cast kako ce sad… Više »

Prč
Gost
Prč

Ovaj je spreman nekog djavola napraviti.bice tu incidenata a zivi bili pa vidjeli

Miki
Gost
Miki

Kurti nismo mi Vlasi da nam plemena s juga krcme zemlju, znas li ti kurti da smo mi oslobodili metohiju nakon 500 godina , jedino mozemp da se sirimo.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Ovaj tek nema pojma sta ce da radi sa Srbijom pa i on, kao i Vucic, prave neke pobocne probleme da skrenu paznju. CG im je izgleda najpogodnija za to.

mojsilović
Gost
mojsilović

To zemlje na Čakor što traže to je dio koji je pripadao Opštini Peć a kad smo im je već predali kao i ostali dio Metohije koji je bio crnogorski ne vidim razloga da sad cjepidlačimo oko tih nekoliko kilometara kvadratnih.

Sova
Gost
Sova

Otkud znaš da je to pripadalo Peći? Granice su stvar dogovora i ugovora. Komisija za razgraničenje je imala sva dokumenta.

mne-more
Gost
mne-more

Rom Kurti Murti..

Border
Gost
Border

Kurti, završeno pitanje . Nema više pregovora.No way !

ЗечијаШапица
Gost
ЗечијаШапица

Господар да им тражи да врате Скадар

Tonii
Gost
Tonii

A tebe je Skadar na Kosovo?

ЗечијаШапица
Gost
ЗечијаШапица

Промакао ти је смисао..

Talog
Gost
Talog

Ko vam vjeruje.gori je od vas

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Ovi ne misle popustat! Bas me interesuje reakcija ovih nasih na ove svakodnevne provokacije i nasrtanje na teritoriju CG???

mojsilović
Gost
mojsilović

Kojih ,,naših”?

Da sanjamo
Gost
Da sanjamo

Sanjaj…. Snila baba sto joj milo bilo….

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Stalno nešto tražite,al šta dajete zauzvrat?

Titograd
Gost
Titograd

Ne treba nama ništa zauzvrat. Pitanje demarkacije je završeno a gospidin Kurti neka vidi za demarkaciju sa Srbijom.

Окле
Gost
Окле

Па фино ти је рекао како је завршено.

Send this to a friend