Politika

Laković: Bez presedana eksplicitna podrška Abazoviću od europoslanika u borbi protiv kriminala

Iskazujemo zahvalnost poslanicima Evropskom parlamenta (EP) što potvrđuju napore Kabineta potpredsjednika Vlade u borbi protiv organizovanog kriminala, saopštio je savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković povodom usvojene Rezolucije izvjestioca za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Tonina Picule.

Kako je saopšteno, osvrćući se na Rezoluciju u Evropskom parlamentu, koja je usvojena sa 518 glasova za, 97 protiv i 77 uzdržanih, Laković je naveo da je bez presedana činjenica da EP eksplicitno podrži napore jednog člana Vlade u borbi protiv organizovanog kriminala i jasno osudi prijetnje smrću koje su mu ranije upućene.

„Prijatno nas je iznadila tačka Rezolucije o Crnoj Gori koja pohvaljuje napore potpredsjednika Vlade u hapšenju članova organizovanih kriminalnih grupa. Iako Rezolucija sadrži i mnoge izraze zabrinutosti, uglavnom zbog naslijeđenih problema, ovo predstavlja veliki uspjeh, satisfakciju i podstrek za ozbiljna pitanja koja treba da se otvore u narednom periodu, a koja se tiču vladavine prava“, naglasio je Laković.

Iz Vlade podsjećaju da je Abazović dobio otvorene pohvale Evropskog parlamenta zbog zasluga u nedavnom hapšenju članova organizovanih kriminalnih grupa.

“Istovremeno, evroposlanici su u usvojenoj Rezoluciji oštro osudili prijetnje smrću upućene njemu i pozvali na zaštitu svih službenika koji se bave protiv korupcije i organizovanog kriminala, uprkos riziku za vlastiti život i izražavaju solidarnost sa njima”, zaključuju iz Vlade.

Send this to a friend