Politika

Lakušić: Stijepović zavađa vrh DPS-a jer bi da ostane u fotelji

Zoran Lakušić/Arhiva

Koliko je gradonačelniku Stijepoviću, šampionu besmislica, pao rejting ne samo kod građana, nego i u samom DPS-u, najbolje govori podatak da je na prozivke iz DNP-a stao u Migovu odbranu anonimus sa samog dna odborničke liste DPS-a Glavnog grada, poručio je odbornik DF-a u Skupštini Glavnog grada Zoran Lakušić.

Član Predsjedništva DNP reagovao je nakon što je Vladan Arsović, odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada, poručio da građani Podgorice još uvijek dobro pamte “brigu” Zorana Lakušića i njegove družine za Podgoricu, tokom protesta u kojima je glavni grad bio ne samo blokiran, već i devastiran na najgori mogući način u novijoj istoriji.

<<<Arsović tvrdi da se Lakušić Podgorice sjeti samo pred izbore<<<

Lakukić kaže je činjeca da Slavoljuba Stijepovića “brani” Arsović, jasan pokazatelj odsustva želje DPS-a da u odbranu lika i djela gradonačelnika stane bilo ko s većim rejtingom.

“I javna je tajna da Migo zavađa vrh DPS-a jer bi da ostane u fotelji po svaku cijenu. Zato i dolazi do turbulencija između sadašnjeg i bivšeg premijera, koji Stijepovića više ne vidi u ulozi gradonačelnika. Očigledno je da se nervozni DPS rješava usluga svojih promašenih kadrovika poput Vučelića, Stijepovića i sličnih, pa idu obojica u paketu. Zato bi Stijepoviću bilo bolje da u prelaznom roku potpiše novi ugovor s Pari Sen Žermenom, “gradom” nalik Podgorici, što je jedan od Migovih “bisera”, koji će jedino ostati upamćeno od njegovih dometa, zajedno s dvije tri svečano otvorene česme”, kaže Lakušić.

A kad je riječ o Migovim konkretnim “dometima”, on poručuje da treba istaći javni skandal kad je od građana Podgorice i čitave Crne Gore bezuspješno pokušavao da sakrije podatak oko vlasništva stana u Budvi. Da nije ništa drugo nego ovaj detalj, pa bi bilo dovoljno da Stijepović još odavno podnese ostavku na mjesto gradonačelnika, a ne da se još ponovo kandiduje sa skrivanim budvanskim kvadratima “stančića na pjenu od mora”.

Srećom, lokalni izbori u Podgorici će, kaže Lakušić,  ionako donijeti promjenu vlasti pa će gradonačelnik biti iz DF-a.

“DNP podsjeća građane Podgorice i Crne Gore da ozbiljan gradonačelnik nikad ne bi sebi u zasluge pripisao tekuće aktivnosti javnih preduzeća, kao što su proširenje saobraćajnica i kanalizacione mreže, komunalne usluge, socijalni servisi, krpljenje rupa i zamjene sijalica, jer se sve to ne računa projekte. Migovi dometi su zato toliko i zasljepljujući da se na njih mora gledati isključivo kroz ružičaste naočare. A te naočare prikrivaju i podatak da mnogi građani Glavnog grada Crne Gore u 21. vijeku još uvijek nemaju asfalt, vodu, struju i kanalizaciju, mada je bivši premijer u trenutku euforije poredio Podgoricu s Monte Karlom”, jasan je on.

Zato DNP, kaže član Predsjedništva te partije, poručuje borcima za Migova prava da ne manipulišu u svojim servilnim saopštenjima u Migovu korist, nego nek se da odgovor zašto nije izgrađen nijedan kapitalni objekat u Glavnom gradu, zašto gradonačelnik nije realizovao 70 odsto svog Izbornog programa, i da li se grad može voditi uz jeftine gafove Uprave i gradonačelnika lično.

“Istina je pritom da je većina odbornika DPS-a u Glavnom gradu sve skupa sa gradonačelnikom prespavala četvorogodišnji mandat, pa im se uoči novih lokalnih izbora priviđaju kapitalni projekti, ravnomjerni razvoj i sportski tereni širom Podgorice. Takva fatamorgana im sada izaziva duševne boli, a ispravne prozivke ih nerviraju. Zbog svega navedenog, gradonačelnik Podgorice bi konačno morao da izađe ispod štancovanih “anonimus-saopštenja” i objelodani svoje blistave domete na prvom presu za građane, tim prije što dosad nije održao nijedan”, jasan je on.

Lakušić tvrdi da je podatak još flagrantniji jer je pred izbore obećao građanima da su mu oni navodno na prvom mjestu, i da staje iza zacrtanog Programa.

“Ali je stan u Budvi očito bio preči na listi prioriteta, uz nula ostvarenih kapitalnih projekata u Glavnom gradu, svega 30 odsto od Izbornog programa i 20 odsto od Strateškog plana razvoja Podgorice. Pritom je od 51 planiranog projekta realizovao svega 15, i time dokazao da nije realizovao svoj Izborni program. Da je Crna Gora danas uređena demokratska država, gradonačelnik bi se javno izvinio svim građanima zbog prevare i lažnih obećanja, i kao odgovorno lice podnio neopozivu ostavku, pri čemu mu ni na pamet padalo ne bi da se opet kandiduje za neviđene rezultate, koje niko nije ni vidio”, smatra Lakušić.

Uz sve ovo, kaže on, DNP postavlja pitanje Stijepoviću povodom betonirane Podgorice, kako je došlo do toga da je među najzelenijim gradovima u Evropi naš Glavni grad, nekad grad zelenila, od ukupno 42 grada čak na 31. mjestu?!

“Pitanje za Stijepovića je i, kad se već hvališe da vodi odgovornu fiskalnu politiku – zašto gradska uprava doslovce svaki kapitalni projekat posljednjih dvadeset godina finansira iz kredita, koje će vraćati generacije građana Podgorice..?   A kako gradonačelnik “posluje” sa licima bliskim vlasti indicije govore da se tu radi o vješto maskiranim koruptivnim radnjama. Eklatantan primjer je i kapitalni projekat, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i tretman kanalizacionog mulja. Kompaniji “Uniprom” je poklonio 417,804 metra kvadratna gradskog zemljišta na Ćemovskom polju, vrijednih preko 30 miliona eura, pri čemu je s istim “Unipromom” napravio komunalnu razmjenu da bi se na poklonjenom zemljištu gradio kolektor”, navodi Lakušić.

Kaže da je ilustrativan je primjer dometa gradonačelnika Stijepovića i to što je zgrada Gradskog parlamenta građena deset godina, a ni dan danas nema upotrebnu dozvolu.

“Napomenimo i podatke da od 1998. godine i pored pritisaka na izbornu volju birača, pored krađe glasova i ucjena, DPS nikad nije dobio izbore u Glavnom gradu, nego je opstajao na vlasti političkom korupcijom, nasiljem i kupovinom opozicionih odbornika, zbog čega već redovno uzurpira vlast. A najveći devastatori u novijoj istoriji Podgorice su upravo gradonačelnici iz redova DPS-a, uz istražne radnje koje stižu na dnevni red”, navodi odbornik DF-a.

On navodi da se oko promjene lica Podgorice Stijepović se jedino “proslavio” naredbom da se tokom protesta ispred Skupštine Crne Gore uklone daske sa klupa u parku, kako bi nezadovoljni građani bili izloženi povredama od eksera, što će takođe biti upamćeno kao jedan od dometa odlazećeg gradonačelnika.

“Sve kad se sabere, Stijepović je još odavno zreo za politički otpad, što i sami čelnici DPS-a i vide i znaju, samo to još treba da mu ponove dovoljno puta da Stijepović to konačno i shvati”, zaključio je Lakušić.

M.D. 

 

 

 

 

 

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Don
Gost
Don

Sa DPSom mozes ili biti sa njima, uz njih, a sve suprotnoo od toga znaci poraz. Jaci kaci, 30 godina vladavine nije malo, a bice ih jos!

Karlito
Gost
Karlito

Cudi me kako vam do sada nije jasno da se niko rodioo nije ko ce zavaditi clanove DPSa ni prije, za ovih skoro 30 godina niti u buduce!

Rejna
Gost
Rejna

Stijepovic je dokazao sta je pricao.. pretocio je rijeci u djelo.. a, ti se gospodine zapitaj ko si i cime se bavis..

Oliver
Gost
Oliver

Ko si ti da pricas kako je Migo radio i sta je bilo sve za njegov mandat! Ti isti si se sad uhvatio price oko njega kako bi izasao iz medijske misje rupe u kojoj si bio pa oces preko njegovih ledja da se vratis! Smijesno!

Ina
Gost
Ina

Lakusici izgleda da te dobro zaboljelo sve ono sto ti je Arsovic rekao, jer ovo tvoje opet javljanje govori upravo o tome.

Enigma
Gost
Enigma

Vidio Migo da se nerad isplati, jos ocekuje drugi mandat da ga prelezi i da se slika pored staza bicikljistickih …

Send this to a friend