Politika

Lažne tvrdnje da je Rusija htjela da sruši Mila

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov odbacio je navode britanskog Telegrafa o umiješanosti Moskve u pokušaj puča u Crnoj Gori.

“Ta priča nema uporište u realnosti. Tvrdnje su potpuno nepotkrijepljene dokazima”, kratko je rekao Lavrov.

Britanci su u svom tekstu naveli da iza pokušaja rušenja vlasti u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. stoji Kremlj.

I ruska ambasada se oglasila na Tviteru i u odgovoru na tvit Telegrafa sa linkom ka članku koji je objavljen kao ekskluziva je navedeno: “Telegraf reciklira odavno odbačene vijesti kako bi pojačao tenzije sa Rusijom. Kao i uvjek, nema dokaza, čiste zle namjere. Šta će biti sljedeće nedjelje?”

Telegraf je u nedjelju objavio da je “Rusija planirala da ubije bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i da zbaci njegovu Vladu prošle godine”.

Pozivajući se na izvore iz britanske vlade, list tvrdi da su državni udar na dan parlamentarnih izbora tokom kojeg je planirano zauzimanje zgrade Skupštine i ubistvo Đukanovića, vodili ruski obavještajci uz podršku i blagoslov Moskve, kako bi sabotirali plan Crne Gore da se učlani u NATO.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
podrumar
Gost
podrumar

a znate linko je organizovqo martovskw demonstracije 1941 i prebacio rat u nase dvoriste?

Lala
Gost
Lala

Ne pije ova prica vodu , jer javnost je upoznata sa svim elementima o drzavnom udaru i pokusaju atentata na Mila .

ostatija
Gost
ostatija

Nije Telegraf ”SVET” ili ”SKANDAL” da bi pisao razne izmisljotine radi tiraza !

Simo
Gost
Simo

Telegraf u Britaniji važi za vladino glasilo isto ko naša Pobjeda ili Gnevni list. Pamflet

krejzi
Gost
krejzi

ne vidim svrhu konstantnog mijesanja Rusije u nasa pitanja i u nase unutrasnje stvari ! Mislim da je dosta ! Rusijo ne udaraj na Crnu Goru !

lolita
Gost
lolita

Gdine Lavrov, nismo mi pasli travu do juce da nam vi mozete pricati tu pricu..

Hunter
Gost
Hunter

Gospodine Lavrov, svaku rijec sto ste rekli bih vam povjerovao,jer ko jede jaretinu ispod saca sa hobotnicoma govori ruski,taj je veliki prijatelj Crne Gore…Ali malo me buni jedna stvar,zasto niste dosli ka’ cojek fino rukovali se sa Fickom nasim predsjednikom na aerodromu,pa onda posli na jahtu onu Anedigmi,pa tamo jeli pilji ljeljek zivi sa vasim ruskim drugovima?Ali ne,vi ste u… Više »

Black Knight
Gost
Black Knight

@Hunter
Nije bilo u strogoj tajnosti jer su crnogorske obavjestajne sluzbe imale informaciju o njegovom dolasku i brinule se o njegovoj bezbjednosti!!! I nije bilo 29. jula vec nekolika dana ranije, jer su na jahti imali gozbu u utorak 26. jula, a novine su to objavile 29. jula.

Hunter
Gost
Hunter

Crni Viteze,vidim jako si upucen u bezbjedonosne strukture Crne Gore,toliko da mislis da nase obavestajne sluzbe se bave obezbedjenjem stranih vip licnosti i delegacija.nije ti ovo SAD i secret service.a to da li je bila posjeta Lavrova u tajnosti ili ne,dovoljno govori cinjenica da ni danas se ne zna sa kim je bio na toj jahti.mozda tebi nije bio tajan… Više »

Black Knight
Gost
Black Knight

Lovce na zmajeve, mozete se raspitati o obezbjedjuenju ministra inostranih poslova Rusije prilikom te posjete kod Pobjede ili pak CDM-a koji je prenio sljedece: ‘According to Pobjeda’s information, Sergei Lavrov visited privately, and Montenegrin authorities with regard to the importance of the guest provided all the neccessary security measures during the two days of his stay and no information regarding… Više »

Simo
Gost
Simo

Ti si stvarno utripovao da se obraćaš Lavrovu. Ko te jadan sluša. Ne slušaju oni ni ove naše glavešine što pjene

Visnja
Gost
Visnja

Cim Telegraf raspolaze takvim informacijama onda je sve jasno , i nema te izjave koja ih moze opovrgnuti .

Dijana
Gost
Dijana

Rusija je sama u proteklom periodu u javnosti sama dala izjave da ne podrzava Crnu Goru na njenom putu u NATO , tako da tekst koji je obajvio britanski list je osnovan i argumentovan.

Lidija
Gost
Lidija

Britanski list Telegraf je jedan od najcitanijih u Britaniji i ne bi nikad plasirao u javnosti stvari koje nijesu dobro provjerene.

ljubitelj budal
Gost
ljubitelj budal

Jugoslavija je bila opitna zemlja. I prema njoj je vršena negativna propaganda prije nego je krenulo fizičko uništavanje. Ovo ne miriše na dobro velika je Rusija, a i u istoriji se pokazala kao neosvojiva tvrđava. Da ne bude preveliki zalogaj, pa da ne zastane u grlu svima nama i onima kojima je mrzna i onima kojima je mila. Ne pričajte… Više »

leka
Gost
leka

Logicno da ce demantovati, ko bi priznao krivicu za pokusaj ovako gnusnog zlocina.

Olivera
Gost
Olivera

Rusija je jako protivi clanstvu Crne Gore u NATO , jer odavno je ona teritoriju Crne Gore vidjela kao potencijalnu luku kao vojnu bazu.

Jovana
Gost
Jovana

Rusija sad pokusava da ispravi svoju gresku tako sto ce iz amabasade u Londonu da pokusa da opovrgne istinu koju su Britanci iznijeli u javnost i koja govori o umijesanosti Rusije u unutrasnja pitanje Crne Gore.

klark
Gost
klark

Rusija nikad nije bila prijateljski nastrojena prema Crnoj Gori, oni koji misle suprotno su u velikoj zabludi !

Sarko
Gost
Sarko

To je bilo ocekivati, zar da Rusija potvrdi istinitu pricu koja pritom se lose reflektuje na nju samu

Dario
Gost
Dario

I bilo je logicnko da ce Rusija oglasi na sledeci nacin!

jasminka
Gost
jasminka

Isplivace istina, pa cemo vidjeti.

Đoko
Gost
Đoko

Demantovala Ambasada Rusije u Londonu.
Smiješno.
Pa ona nije ni znala što radi GRU u CG.
Što nije demantovao ambasador Čepurin u Beogradu.
On ne može, jer zna da je to tačno, pošto je on glavni koordinator terorizma u CG.

Send this to a friend