Politika

Lavrov uvjeren da će u Crnoj Gori doći do otrežnjenja

Lavrov

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov je kazao da je uvjeren da će u Crnoj Gori doći do otrežnjenja kad je u pitanju Rusija, te da je tek sada prestala da spominje ruski trag i uključenost u pokušaj terorizma.

“Evo, Crna Gora je (tek) sada prestala da spominje ruski trag u događajima oko kojih su bili toliko verbalno zabrinuti (pokušaj državnog udara i atentata na Mila Đukanovića prošle godine za šta se sumnjiče državljani Rusije i Srbije). Ipak, vjerujem da će doći do otrežnjenja“, rekao je Lavrov ne nudeći više detalja o ovom događaju.

Kako piše Dojče vele, Lavrov je na pitanje da prokomentariše američke optužbe oko uloge Rusije u jugoistočnoj Evropi ironično rekao da “Rusija nije okrivljena samo za Balkan, već i za uplitanje u Meksiko, a vjeruje i još ponegdje“.

Obrazlažući dalje ulogu Rusije na Balkanu,  Lavrov je ocijenio da se Rusija “okrivljuje svuda“, a što se Srbije tiče, “ona (Srbija) se okrivljuje za sve što se dešava na Balkanu“.

Objašnjavajući koja je konkretno uloga Moskve na Balkanu, Lavrov je na konferenciji za novinare u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku rekao da su balkanske države “tradicionalni i bliski prijatelji“ Rusije, jer, kako je naglasio, neke od njih s Rusima dijele i istu religiju.

“Ja ne vidim nijednu drugu ulogu“, rekao je šef ruske diplomatije.

Ministar spoljnih poslova Rusije u nastavku je prokomentarisao rad baze u Nišu. On je podsjetio da je taj centar obezbijedio pomoć mnogim zemljama, “ne samo u Srbiji, već i Crnoj Gori i, čak još i više, prema zapadu“.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Carlos
Gost
Carlos

Bratjo Rusi… Obmovite geografiju ! Crna Gora je drzava u jugoistocnoj EVROPI i tu pripada teritorijalno, ekonomski, bezbjedonosno, kulturno i civilizacijski. Daleeekooo od vasih azijskih stepa, tundri i pustinja. Imate svoje Kazahstane, Cecenije, Turkmenistane i Tunguzije pa tamo glumite silu

Blavor
Gost
Blavor

Ruse volim a gle čuda sebe više

Filipa
Gost
Filipa

Trijesni smi mi fala Bogu povpitanju vas.🇲🇪

Mrgud
Gost
Mrgud

Otrijeznili smo se davno fala bogu i sve nam je jasno. Ima ovih sa virusom rusko-srpskim jos,ali sve manje i manje. Nego pljuju po zapadu,a zapad glavna destinacija ovih nesretnika. Majka Rusija,ali da odu do majke ne dolazi u obzir.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Zamisli još uvijek u Crnoj Gori ima građana koji poštuju zavjet Svetog Petra Cetinjskog i pamte šta je Rusija učinila za Crnu Goru.

Ano Minus
Gost
Ano Minus

Rusija nije ništa učinjela za Crnu Goru, već je brinula izključivo svoje brige. Rusi su nas ćerali u rat kad se nama nije ratovalo, Rusi su nam branili ratovat kad smo za rat bili spremni, Rusi su nas izćerali iz Boke, Rusi su nam oduzeli Skadar. Rusi su na Crnu Goru gledali kao na čuvara njinijeh interesa. Bilo je dosta.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Što se tiče Ruske finansijske pomoći pročitaj knjigu dr Mirčete Đurovića “Crnogorske finansije”. Kad spominješ Boku zaboravio si da napišeš da smo zajedno sa pod komandom Svetog Petra Cetinjskog napadali Dubrovnik. Sa oduzimanjem Skadra nemaju nikakve veze. Ako možeš uporedi broj žrtava koji smo imali kroz istoriju od Rusa i od sadašnjih “saveznika”.

3x82 milijar🌎
Gost
3x82 milijar🌎

Nikad pod rusku čizmu mi smo samostalna demokratska republika. 👍💋💋💋💋💋

Virus
Gost
Virus

Ponudi im pare pa da vidiš. Milogorci bi i majku prodali

Pijani rus
Gost
Pijani rus

Ma jok, kakva rusija, ona je nevinašce, pošaljite širokova i popova, pa da ih priupitamo za koga rade, ako nije za moskwu? A śjedi đe si, možete mastit UN, al mi vas dobro znamo, još od ’48.

raspad
Gost
raspad

jes,ti ih znas

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Jesi li možda pročitao šta je Sveti Petar Cetinjski u svom testamentu napisao o Rusiji?

POJK
Gost
POJK

Bolje biti pijan nego glup, jer se pijani otrijezne.

z d
Gost
z d

E svaka mu čast kako je premazan svim mastima. Nebi Rusi mrava zgazili a ne da bi Crnu Goru satrli ako ne radi po njihovim nalozima. Blago nama snjima.

Milorad
Gost
Milorad

Izgleda da vi Rusi treba da se otrijeznite smanjite malo votku i svetite da ste nebitni za nas. Ostavite nas na miru.

Send this to a friend