Politika

Lazović: Ako je Kosovo kolijevka srpstva, vrijeme je da Srbi odrastu

Miro Lazović

Bivi predsjednik BiH parlamenta Miro Lazović kazao je u emisiji “Živa istina” da SPC nameće magistralne pravce politike Beograda, da je i u Srbiji i u Crnoj Gori naddržavni centar moći, a da je u centru projekta destabilizacije Crne Gore i BiH, želja da se skrene pažnja za, po njegovom mišljenju, neminovno priznanje Kosova, jer je to obaveza koju je Vučić preuzeo i moraće da je ispuni.

Lazović o fenomenu zarobljenosti srpskog društva i države Kosovom kao problemom, ali i mitskom pristupu toj nacionalnoj traumi, kaže.

 

Miro Lazović govori o Miloradu Dodiku kao izuzetno sposobnom političaru, koji je svojom energijom potpuno porazio opoziciju u Republici Srpskoj.

Podsjeća da je prije dolaska na čelo RS bio zagovornik jedinstvene BiH i da između njih dvojice, praktično, nije bilo političkih razlika.

Aktuelnu politiku služenja Beogradu i Moskvi, destrukcije BiH, nepriznavanja zločina počinjenih tokom 90-ih, revizije i tih i dešavanja u Drugom svjetskom ratu, Dodik, smatra Lazović, neće moći da sprovede.

Naprotiv, siguran je da će se ona obiti o glavu lideru bosanskih Srba.

Miro Lazović vjeruje da se unutar srpskog nacionalnog korpusa može i mora naći dovoljno normalnih i hrabrih ljudi, spremnih da se politički organizuju i suprotstave destrukciji koja iz Beograda kreće prema BiH i Crnoj Gori, a koja u krajnjem najviše zla donosi samoj Srbiji.

U “Živoj istini”, Lazović govori o greškama EU i politici SAD na Balkanu, objašnjava kako su nastale pukotine kroz koje je Rusija progurala svoj uticaj u regionu, budućnosti BiH, razlozima zbog kojih je važno da Crna Gora ostane bezbjedna, sekularna i multikulturna država i da sačuva crnogorski identitet, o iskušenjima koja je, kao Srbin, preživio i sa kojima se danas nosi…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovcenska
Gost
Lovcenska

Odlucna mu je ocjena o dodiku kao snaznom politicaru koji je potpuno porazio opoziciju u republici srpsko. Isto se moze reci i za vucica u srbiji i djukanovica u crnoj gori. E zbog takve situacije, u drustvima sa porazenom opozicijom, desilo se upravo sto se i desilo, snazan politicki uticaj crkve. U crnoj gori je to i jos jace izrazeno… Više »

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Čudo du ti ovi “Alijini Srbi” , zvuku ih iz naftalina samo kada treba oplesti po RS i Srbiji … Inače kao da i ne postoje u FBiH …

Црногорац
Gost
Црногорац

Овај лик чини оних 1,5 % Срба који су подржавали СДА.

Gusinje
Gost
Gusinje

Toliko vas ima normalnih Srba ,Lazoviću ljudino

Цетиње
Gost
Цетиње

Свако ко подржава СДА није нормалан.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Vama su normalni Srbi oni koji vam povladjuju a oni koji nedaju na sebe su ćetnici.Lazović se malo preračunao 92’pa sad nema kud nego da nastavi blatiti prave i čestite Srbe.U svakom narodu je bilo ovakvih kao on i bit će.A vi bi mogli nalo manje tražiti mišljenje u Sarajevu i Zagrebu.

Nenad
Gost
Nenad

Cdm se pridruzio diktaturi..ne pusta vise komentare koji im ne odgovaraju..da mi je samo da docekam.da vlasr padne da vidimo kako cete svi da se okrenete za 360..kakvih podanila u cg ima nema ih na svijet

Toni
Gost
Toni

Kriza u dovođenju gostiju. Kad će komšija od urednika?

Bole
Gost
Bole

Treba vjeru cuvat Dosti su dali zivote Idemo i oci cemo

Bart
Gost
Bart

Kosovo jeste kolijevka srpstva ,samo treba doći do nje.

mrkela
Gost
mrkela

Savremeni svijet to zove fašizam !

mrkela
Gost
mrkela

Vuk na ovcu svoje pravo ima ka tirjanin na slaba čovjeka , kaže NJegoš a to je njihov svetac .

mrkela
Gost
mrkela

Oni su dobri , nikada ne diraju jače od sebe ali od koga su jači vole da ih trpaju u masovne grobnice bagerima . Nato pakt ih vazda prekine u pola rabote .

Import
Gost
Import

Rekao u živoj istini kod Darka, … e to je vječno,… Skretanje sa priznanja Kosova,… e oba su skrenuli, ako ne vide da su sve ovo skretanja sa raznih nepočinstava njihovih nalogodavaca,…

PG-081
Gost
PG-081

Ne brukaj nam Kuče i prezime.

Gibanica
Gost
Gibanica

Nije to vise ‘ kolijevka ‘ odavno , to je ‘ bračni krevet ‘ izmedju Srba i Albanaca na Kosovu , samo sto su srbi u ovom ‘ braku ‘ nježniji pol 🙂

eu kolonija
Gost
eu kolonija

miro lazović sa svojih 0,001% glasova na izborima je vrlo relevantna politička ličnost

Gile
Gost
Gile

Kao i milačić a ubrzo i dr

Alfa
Gost
Alfa

Косово је заробљено од стране њихових великих пријатеља,а надам се да ћемо их ослободити!Њихови пријатељи их воле до последњег грумена злата и осталих племенитих метала а кад тога нестане можда оду и сами!Обећавам да ћемо у Приштини поправити библиотеку на дугме(једина у Југославији).Знам да обични грађани то желе!

Send this to a friend