Politika IZA KULISA: DRUGO LICE LITIJA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Legijina himna sa Kučkih korita

Sa litija MCP

U nedjelju 12. januara nekoliko stotina ljudi okupilo se u Kučima na poziv organizatora Mitropolije crnogorko primorske i krenulo u marš prema Podgorici, u namjeri da se u dogovoreno vrijeme pojava na litiji ispred Hrama u Podgorici, piše Pobjeda.

Kolona se rastegla krivudavim putem od Kučkih korita do Podgorice, litijaši marširaju kao vojnici prevaljujući 18 kilometara puta; u pravilnom ritmu, kao da su na vojnoj obuci, pjevaju jednu, njima dragu pjesmu.

„Hriste bože, raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti. Leti preko nebeskih visina, krila su joj Morava i Drina” pjevaju u sav glas vjernici SPC iz Kuča i nastavljaju: „Zbogom prvi nerođeni sine, zbogom ružo, zbogom ruzmariine. Zbogom leto, jeseni i zimo, odlazimo da se ne vratimo…”

Kao eho se vraćaju stihovi stapaju sa sljedećim, najvažnijim stihom: „Na tri sveto i na tri sastavno, odlazimo na Kosovo ravno, odlazimo da se ne vratimo”.

Iz kolone se izdužu srpske trobojka, zastave sa četiri ocila; nema jednog crnogorskog obiljažja…

I naravno ne ide se na Kosovo, cilj kolone je Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Video je uskoro postao viralan, imao je veliki broj pregleda na prosrpskim portalima u Crnoj Gori i desničarskim stranicama u Srbiji, a pjesma je počela da se pjeva u svim gradovima tokom održavanja litija.

Pjesma „Hriste bože” postala je prepoznatljiv simbol protestnih litija Mitropolije SPC, uključujući i okupljanja ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, čiji predstavnici, poput oca Gojka Perovića, kažu da su u pitanju „građanski protesti”. Bez obzira na to što sami litijaši sebe nazivaju Hristovim vojnicima!

Ili, možda, sebe s pravom prije smatraju vojnicima, a ne građanima?

Jer, pjesma „Hriste Bože” koju pojaju litijaši po Crnoj Gori je Svojevremeno bila himna zloglasnih „crvenih beretki”, parapolicijske organizacije službe državne bezbjednosti Miodraga Ulemaka Legije, pravosnažno osuđenog za ubistvo prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića.

Dokaz za tu tvrdnju je čuveni dokumentarac Filipa Svarma iz 2006. godine „Jedinica” u kojem je prikazan Legija koji uz stihove te pjesme predaje raport Slobodanu Miloševiću. Taj video je korišćen i u Haškom tribunalu na suđenju Miloševiću kao dokaz da su „crvene beretke” bile pod direktnom kontrolom tadašnjeg srpskog predsjednika.

Prema priči koju vole da pričaju nekadašnji članovi JSO, Zvezdan Jovanović je upravo pjevušio pjesmu „Hriste, Bože” kada je punio pušku iz koje će pucati i ubiti srpskog premijera Zorana Đinđića…

Parapolicijska organizacija ,,crveneberetke” na svojim profilima na društvenim mrežama nikada nije krila da je ta pjesma njihova himna, uz objavljivanje video snimaka koji svjedoče da su se njeni pripadnici prije svojih akcija u Bosni i Hercegovini i na Kosovu nadahnjivali stihovima te pjesme.

Poznato je kako su te akcije završile i koji su rezultati: stotine i hiljade ubijenih, milion raseljenih u raspadu SFRJ…

Širok je spisak sudski dokazanih zločina „crvenih beretki”. Pripadnici te jedinice su pravosnažno osuđeni i za ubistvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića; novinara Slavka Curuvije, pokušaj ubistva Vuka Draškovića, ubistva njegove pratnje na Ibarskoj magistrali, ali i u čitavom nizu političkih i mafijaških ubistava u Srbiji sa kraja 90-ih godina u kojem su brutalno likvidiram politički i poslovni neprijatelji bračnog para Milošević.

Sam početak nastanka pjesme ima takođe svoju zlokobnu simboliku i vezuje se za 1989. godinu, buđenje nacionalizma kroz-„dešavanja naroda” na Gazimestanu i dolazak na vlast Slobodana Miloševića.

Upravo te godine srpski dramski pisac i akademik SANU Ljubomir Simović, jedan od autora Memoranduma SANU, napisao je dramu „Boj na Kosovu”, u namjeri da kosovski mit održi u životu, po kojoj je reditelj Zdravko Sotra snimio istoimeni film.

Taman za 600. godišnjicu Kosovske bitke i ustoličenje novog srpskog vožda na Gazimestanu. Upravo je pjesma „Hriste Bože” iz Sirnovićevog komada par godina kasnije postala je himna Jedinice za specijalne operacije.

Prije ovogodišnjih crnogorskih litijaša, pjesma je javno pjevana 2008. godine prilikom protesta Srpske radikalne stanke kada je njihov predsjednik Vojislav Sešelj otišao u Haški tribunal.

Tom ispraćaju prisustvovao je i današnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji se par godina kasnije kroz odavanje počasti Zoranu Đinđiću ogradio od simbolike „crvenih beretki”.

Nažalost, dvanaest godina kasnije u Crnoj Gori, sve pod plaštom „građanskih protesta” i borbe protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti povampirila se užasna pjesma, kao što se povampirila nacionalistička i šovinistička politika zbog koje se niko u Crnoj Gori ne može osjećati prijatno.

Što je simbolika oživljavanje ove pjesme, ako ne javni poziv na novo zlo i oživljavanje starih sukoba? Kako se osjećaju pripadnici nesrpskog stanovništa i manjina.u Crnoj Gori znajući simboliku ove pjesme? Znaju li crnogorski litijaši da ponavljanjem te pjesme suštinski prizivaju ponavljanje najgore prošlosti Balkana?

Te odgovore moraće u narednim danima da daju Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve. Ali i država Crna Gora i njene institucije.

Nenad Zečević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

ne znam sto na kosovo nisu krenuli tako.siroko im polje.lijepo su gs sacivali i kuci i stbi iz crne gore i svi srpski crnogorci iz srbije

gazi Milo
Gost
gazi Milo

vidim ja da su se opet pomamili zaboravili su Vojvodu Mirka Petrovica!!

SamoJA
Gost
SamoJA

Sto dalje od crne gore

SamoJA
Gost
SamoJA

Pjevaju kosovari jer drugu pjesmu i neznaju

vip
Gost
vip

Ne podje ni jedan na Kosovo da ga vrati

Rile
Gost
Rile

Pjevao je i nas predsjednik na Gazimestanu ’89.
Budite precizni do kraja.

Kratko
Gost
Kratko

Kukavice.

dejo
Gost
dejo

nista zato kad vi slijedeci miting na cetinje budte pravili junose iz dps vi slobodno pijevajte himnu vase stranke i sefa od mobi dika rodices mi sina kralja kokaina nanananana

Maks
Gost
Maks

Jedan dio Kuča je naginjao skadarskom veziru i redovno mu odlazio na poklonjene,a nerijetko su bile i putovođe turskoj vojsci koja je udarala na Crnu Goru.Ne može se tek tako oprati njihova sramota(Ovo se isključivo odnosi na dio tog plemena,da ne bude zabune).

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Ljubo javlja li se borka.

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Lake su kapi voda.

logika i po
Gost
logika i po

Znači da su Kuči Crvene beretke a Amfilohije-Ulemek!

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Za devet godina će biti mirno da se izađe. Maximum.

papiric
Gost
papiric

Siromasi se bave nacionalizmom bogati idejama

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Dvadeset ih pije moja trebalo bi da će dugo.

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Idem i ja tako kad mogu da gledam teren gledam ali juventus ima dva tipa igre može se gledati opušteni trouglovi visoka odbrana vazda. A drugi sistem je pritisak da lopta kruži brzo. Prvi sistem je da mogu da zadrže loptu a drugi mogu malo da je zadrže mnogo je bolji drugi sistem a prvi sistem je mnogo ljepši u… Više »

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Ne lomim igrače napred nazad ali se mora igrati gledam da ih ne lomim pošto su posle nizašta.

Pocrnogorčen
Gost
Pocrnogorčen

Bolje i Legijinu (mada to nije tačno) nego Sekulinu. A prošetajte malo i sa druge strane Kučke planine, nema nijednog natpisa ni na srpskom ni na crnogorskom.

Hydra
Gost
Hydra

Pa to je sasvim normalno jer su Kuci srbizovano albansko pleme.

Dasa
Gost
Dasa

Kolika mrznje u tekstu, a na terenu totalno drugi osijecaj! Necete jos dugo cdm

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Vraći te ljubav dusku fudbaleru.

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Vraći te ljubav ljubu fudbaleru 2

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Vraći te ljubav žani.

Oluja
Gost
Oluja

Hrvati su bili sve u pravu

Kuč Drekalovic
Gost
Kuč Drekalovic

Da je vjecno nezavisno Kosovo

Dasa
Gost
Dasa

Kad, tad ce te biti nezavisni od Kosova! Dolazi i to vrijeme polako!

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Na Kosovu pjevaju albanci, a srbi mogu da pjevaju po Crnoj Gori.

Mrgud
Gost
Mrgud

Što mačka rodi,miša goni. Aveti prošlosti se bude.

Boban
Gost
Boban

Ha ha,je li moguce da ovaj portal siri ovoliku mrznju i mrzi pola Crne Gore.Ne mrzite nas,mi smo vasa braca samo ne volimo diktatore

Oluja
Gost
Oluja

Vi ste četnici

NBA
Gost
NBA

“BRACA NIJESMO”, NITI CE’MO NIKADA BITI!!!

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Vraći te ljubav mene jeleni draganu i holađanki.

Peki
Gost
Peki

Svi na litije i to na cetinje…svi

KolenicaMoleban
Gost
KolenicaMoleban

Hahaha kako bi vas Cetinjani raspolutili hahahha ne bi 1 S ostalo

Peki
Gost
Peki

BoIi vas masovnost….pa trazite glupe razloge

Peki
Gost
Peki

Nije lako gledat ovu masu….al popite caj i ne pricajte puno…

Hajduk
Gost
Hajduk

“Ne vole te Goro, brukaju te svuđe
zle glasove nose iz sramnijeh usta
kunu se u obraz, milije im tuđe
dok ognjišta svoja ostaše im pusta …”

.. NIKAD VIŠE 1918.

VRIJEME ISTINE
Gost
VRIJEME ISTINE

Bravo, Hajduk! To, care! Volimo te, Crna Goro, svaki đetic tvoj je oro!

Vlad Drakula
Gost
Vlad Drakula

Tačno znam ko pjeva ovu pjesmu – oni što nose ikone sa likovima svetog Mace i svetog Kame!

Mitar
Gost
Mitar

Nevjerovatno sto mi dopustamo da se radi !!!

Gibanica
Gost
Gibanica

Ne krše zakon generalno , ali posto odlicno znamo dje ovo vodi , INSTITUCIJE su spremne sigurno !
A pkevanje i šetanje je dozvoljeno , e sad već za neke simbole i sitnice im se gleda kroz prste jer se čekaju na krupnije .

Dovla
Gost
Dovla

To je ono sto bode oci srpske pjesme i srpske zastave. Ovo je crna gora, drzava crnogoraca. Srbija je srba

Zeta
Gost
Zeta

Legija je u zatvor ne plasite se

Autogol
Gost
Autogol

Baš im je kutara da se voze iz Podgorice do Kuča, iz Nikšića do Banjana, pa onda pješke nazad – ali bi im na tom performansu pozavidjela i Marina Abramovič. 🙂 Inače, možete šetati do oktobra 2024. rezultat će biti isti. Svako dobro želimo i pozdravljamo vas uz naš refren – Da je vječna Crna Gora!

Gibanica
Gost
Gibanica

Uzeli su slobodan dan , posto im ZAKON ove DRŽAVE garantuje sva prava iz PRAVA RADNIKA !

Rondom
Gost
Rondom

Crnogroska je trobojka! Vise je crnogorska nego sto je srpska ali nema veza ovde istorija krece od 1918 god e viva!

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Preusmjeriti ih sve na Kosovo pa nek tamo pjevaju.

Nisam robot
Gost
Nisam robot

Zivio Milo Djukanovic,Zivjeli Crnogorci!!!

Ruki
Gost
Ruki

Nema drzave da se suprostavi četništvu

petar
Gost
petar

ovo su dvije struje koje razaranu cg, obe struje rade pogresno i protiv ove grude. Himnu nam pisu nacisti a svaki gradjanin mase bekom tudjom zastavom, a za s o to vrijeme lomi puni dzepove. A najgore je od svega sto se svi udaraju u prsa i veljaju ko je veci crnogorac. No kao da mi znamo sto je svoja… Više »

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Nije nikad bilo nacista u CG , no borci protiv kuge 20 vijeka,kao sto vidite svudje su je satrli jedino kod nas prezivje ali me za dugo

IPsilon
Gost
IPsilon

Bravoza tekst

Piksi
Gost
Piksi

Ajte na Kosovo sretno vi bilo, ako imate m…..

Njegoš
Gost
Njegoš

Niste potrčali da pisete kad su na Cetinje pjevali ustaške pjesme ?!

Joo
Gost
Joo

zato sto je to laz…..a cetnikovnje po CG je istina….ali nece jos dugo…….

Njegoš
Gost
Njegoš

Laz je da su pjevali Thompson-ove pjesme , a đe si ti bio junače taj dan pa nisi čuo ?

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Dovoljno je samo se prisjetiti ko je autor stihova himne zvanicne Crne Gore. I da tu stavimo tacku.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Author stihova je Crnogorac zato to sa ponosom pjevamo,i pjevacemo za vazda

petar
Gost
petar

kad izbacite srbijanske zastave i prekinete saradnju sa cetnicim kao rec mandic i ekipa, i ja cu izaci na litiju. Ovo je ipak cg a ne srbija!!!!

Djekna
Gost
Djekna

Crna Gora sa velikovecinskim pravoslavnim stanovnistvom koje je Srpske nacionalnosti i postuje SPC.

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Neregistrovanu u ovoj drzavi. Platite porez dokazite imovinu svi sretni i zadovoljni ovako vam nema vajde

Vlad Drakula
Gost
Vlad Drakula

Crna Gora je građanska država i vas to boli. Boljeće vas do vječnosti.

Sava
Gost
Sava

Pleme kuci se naselilo iz srbije, jedino cisto srpsko pleme po porjeklu u cg

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Niti ima plemena u Srbiji, oni ne znaju ni treće koljeno, niti su cisti pored vjekovnog
” prava prve bračne noći” No znate vi to dobro zato je i tolika vaša mržnja prema svemu crnogorskom. Kompleksi sine, kompleksi!

Jež
Gost
Jež

Hahahaha, Albanci se ne bi složili s tobom.

Kuc
Gost
Kuc

Mora da si imao jedinicu izistorije

Nata
Gost
Nata

Jeste, pa?

KVAZI CRNOGORAC
Gost
KVAZI CRNOGORAC

Koja himna se pjevala i pjeva na cetinje ? To ne objavljujete režimski ana portalu ! 100x više mržnje je emitovano sa cetinja nego sa svih skupova ! to je i razumljivo najiskompleksiranije i srbomrzačke osobe su sa cetinja …

Niki
Gost
Niki

Zečeviću nisam do danas znao da je Legija kompozitor pjesme ” Hriste Bože “ovaj tekst je istina kao svaka do sada. Samo nam reci jeli bio ko od Crvenih beretki. Piši Piši moj Nenade

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

Autor teksta je inače dpsovac osuđen za povredu ugleda države Crne Gore, pa sad vidite.

Novljanin
Gost
Novljanin

Ovo je postalo degutantno sta se pise odje. Ocajni su ne znaju sta ce vise kad vide 200 000 ljudi

Gibanica
Gost
Gibanica

Ti si Novljanin isto koliko i 90 Herceg Novog .

Lale
Gost
Lale

I od pjesme Kuca se bojite…e moji vi…

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

pesmu je napisao akademik sanu simovic …da ne pisete lazi kako je ovo stara pjesma …..i otkriva pravo lice litijasa politickih protestanata srpsji partijica

Црногорац
Gost
Црногорац

Нико и не каже да је та пјесма стара, само је нијесу измислиле Црвене беретке.

Црногорац
Gost
Црногорац

Само кажемо да то није Легијина пјесма.

Brat u Hristu
Gost
Brat u Hristu

Kao što je sve u ovim takozvanim “litijama” i “molebanima” gnusna laž, licemjerje i gaženje žrtve Isusa Hrista, i ovaj ratoborni simbol sa 4 S je iskrivljen. Kao pravoslavni simbol isti je sa 4 ćirilična V, odnosno “Vasileus Vasileon,Vasileun Vasileuonton (βασιλεὺς βασιλέων, βασιλεύων βασιλευόντων), a u prevodu “Car Careva, Caruje nad Carevima“ i odnosi se na Isusa Hrista. Ovi popovi… Više »

Markoza
Gost
Markoza

Bolest nije sve sto boli. Uzas. Dje mi zivimo ko su ovi ljudi sto setaju. Odakle su. U njima zivi duh Milosevica Seselja Arkana. Katastrofa.

Mina
Gost
Mina

Sto vise pokusavate da nadjete dlaku u jajetu,to gore po vlast.Svakim danom u svakom pogledu se sve vise smanjuju.Zato ,medijske manipulacije,stete ,samo vlasti,i zato vam je bolje da pisete o pjevacici Jami,nekada je bila vazna,nekom vasem vaznom.Odmorite ,do nedelje,a onda ce vas glava zaboljeti kad vidite ogroman broj ljudi ispred hrama.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Opet naša Vilhelmina, zastupnica svekolikog srpstva, odmori malo, poslušaj Crven fesić nano, znaš, onaj fesić kao na Vukovoj glavi!,😉

H Novi
Gost
H Novi

Koliko ih je otišlo na Kosovo,?

Црногорац
Gost
Црногорац

Они бране истинску Црну Гору.

Gibanica
Gost
Gibanica

Otiso je po koji , ali sto mi padaju na pamet sve svu bili i ostali zakleti CRNOGORCI , i nisu išli tamo da ubiiaju narod , nego su ili samostalno otisli ili ih je pokupila beogradska JNA , posto oni iz Beograda samo to znaju , poslat sve sto mogu da im brane , , čak i silom samo… Više »

Sava
Gost
Sava

Samo polako, brizi ti za mila

Strijelac
Gost
Strijelac

Više je investirano od strane države u Kučima, nego u sve četiri nahije zajedno.

Deki
Gost
Deki

Nepišite gluposti, ovaj što piše sve je netačno sramota. U litija a su bili Crnogorci i niko drugi, što se pevalo pevalo se. Dosta sa lazima.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Niko drugi, rece Deki, a to sto se pevalo pevalo se?! Stanite malo Deki, crnogorsko strpljenje ima granice!

Srbin-Crnogorac
Gost
Srbin-Crnogorac

Prestanite zavadjati i huskati ovaj narod,ova pjesma je nastala mnogo ranije,i ja sam je prvi put cuo u filmu Boj na Kosovu 1989,a to sto su je pjevale i Crvene beretke kasnije,ne znaci da su je oni napisali…

Alan Ford
Gost
Alan Ford

“Prestanite huskati” kaze lik koji opjevava krvoprolica po litija. Aj ne zajebavaj…

Црногорац
Gost
Црногорац

Зоран Ђинђић је командовао црвеним береткама…

666
Gost
666

Samo ih treba okrenut put prijepolja, pa neka tamo zvone kolko hoce

Lale
Gost
Lale

Dodji ti da nas okrenes sokole

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Kao sto rekoh, crnogorsko strpljenje ima granicu. A za Lala kao i za njegovu istomišljenicu sa portala Minu (Vilhelminu) još jedan pozdrav iz staru srpsku pjesmu ” Crven fesić nano”. Toliko o vekovnom junaštvu.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Uzgred, pjesma je zaista lijepa i vesela i u duhu srpskog naroda.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Ja ti odgovornih Lale no ne puštaju komentar!

Piksi
Gost
Piksi

Neka Lale munjo

Nisam robot
Gost
Nisam robot

Ne smijete put kosova nebeski narode

Mitar
Gost
Mitar

Dzaba kreče, jedino sto ce bit zdraviji a onda mozda i promijene mišljenje jer u zdravom telu je zdrav u duh :).

Sveto
Gost
Sveto

Najveći izdajnici albanskog podrijetla su upravo kuci,do prije sto godina jedino su znali pricati albanski.

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Кучи и Васојевићи идемо заједно!!!

Titograd
Gost
Titograd

Đe ćete?

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Ђе год треба да се брани Црна Гора и братска Србија и наше светиње ту су наши братственици вазда први били, а изгледа да је опет дошло то вријеме.

Blaki
Gost
Blaki

…. kao što ste ranili kad ste se povlačiti preko Albanija.. 1916.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Istrpjeli smo vas bezobrazluk i divljanje devedesetih, završilo se, imali smo 2006. I sad trpimo vas bezobrazluk ali završiće se i ovo primjenom zakona o slobodi vjeroispovijesti, samo se pitam poslije svega kako ćete pogledati u oci nas, svoje rođake, prijatelje komšije po kojima tako bezočno pljuvate i kojima prijetite ovih dana okićeni četničkim znamenjima? Obraz vam je debeo taman… Više »

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Cuje se pjesma “kasno Marko na Kosovo dodje” 😁😁

Blaki
Gost
Blaki

… na Kosovo… 😀😀😀😀

Jež
Gost
Jež

Na Kosovo, ne trebas da pitaš….ahahaha…

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Ajte ,put Cacka

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Ivangrad. A đe ako Bog da? Dođite jadni sebi dok još imate kome!

Jovo
Gost
Jovo

legijina himna????? Baš ste 0 od novinarstva

eu kolonija
Gost
eu kolonija

molio bih cdm-ovog ratnohuškačkog novinara da nam objadni gdje je to bilo stotine hiljada pobijenih I koji sud je to utvrdio

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Cek ovaj kolonijalni se izgleda sad probudio iz kome. Zdavo, a vi kako te ….. 😛 😄😄

KomitaBJELAS
Gost
KomitaBJELAS

Kakva Legijina pjesma??? Znate li vi koliko je ta pjesma stara?? Hahaha maloumni portal i ovih 5 ili 6 botova koji su pretplaceni da kucaju ovdje po cijeli dan. Ja straha nemam ni od ovogni onog. Ali vidim da vas boli i pece e pa neka vas boli i pece slusacete i gledacete i pjesme i zastave i trobojke i… Više »

Jež
Gost
Jež

Čini ti se…idite na Kosovo pa pojte, jorgandžije!

ken
Gost
ken

Koliko je od ovih bilo na Kosovo, ne u rat nego ovako, turisticki?:)
Je li vidio ko tog Milosa Obilica sem u filmu?
Sve vam je lazno…Sve.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A koliko je stara pope? Oko 20-30 godina. Ti ako si je čuo u filmu o Kosovu, misliš da su jer prije 600 godina pjevali. Ha ha, koji si ti duduk.

Oleandar
Gost
Oleandar

Alo Rambo probudi se moras na poso…..

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Pravo pitanje je zasto vas vecina u CG kulira? Jednostavan odogovr: Marfijev zakon kaze ne raspravljaj se sa budalom doci ce 3 lik i mislice da si i ti budala.
Ovo je vasa neopisiva bol u dupetu jer mozga nazalost nemate.

kojo
Gost
kojo

ne pretjerujte sad, mirni protesti sa civilizovanim zahtjevima za bilji zivot svih naroda crne gore, gradjanske crne gore…

DacicPakshu
Gost
DacicPakshu

Ovo je zastiđe Crne Gore i Crnogoraca. Isprani mozgovi, nizak stepen intelegencije i visok stepen nacional-šovinizma. A što je najgore, ovo je sve dio velike predstave koja će se, nažalost, prenijeti i na našu đecu. Nikad kraja ovoj ratnoj tematici. Litije su maska za vječito osuđivanje i napadanje na nekoga i svakoga, ko nije Srbin. U pamet se Crnogorci, pa… Više »

Mitar
Gost
Mitar

Kako pjevaju stare kucke turske sluge o kosovu😂😂😂logicnije bi bilo da pjevaju neke turske pjesme

Jež
Gost
Jež

Nije, ovo Kučima, prvi put da okrenu leđa, Državi Crnoj Gori!

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Zakon je zakon i morat ce se postovat. Prvo neka setaci procitaju kako glasi i vidjet ce da ama bas niko nije ugrozen. Samo treba da se registruju i plate PDV. Ka svaki covjek i firma. A ovako oni su najveca siva ukonomija u okruzenja koja se procjenjuje na dvije milijarde eura.

Princip
Gost
Princip

Sreca sto Legija nije recitovao Gorski Vijenac.
Sad bi ga zabranili. Ovo je providno. Pokusajte nesto originalnije.

TonyZ
Gost
TonyZ

Samo neka pjevaju i setaju, neka vjezbaju za Grand Show… Neka dodju JK, Saso Popovic i ostali eksperti pa da ih ocjenjuju kad dodju ispred hrama. Sto jes jes, Srbija jedino zna da pjeva, to im je ogromna industrija…

SašaVukašinović
Gost
SašaVukašinović

Srbija do Kosova

Jež
Gost
Jež

Zašto jedan dio Kuča, uporno pokušava, gotovo na silu, da dokaže srpske korijene, iako svi znamo da to nije istina?

🤣🤣😋🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣😋🤣🤣🤣🤣

Krenuh se spustit da upalim svijecu u Crkvu
Pobjegoh da ve ne gledam
Svih mi vas je dosta

DPS Djenovići
Gost
DPS Djenovići

Ne laž…nisi nikad ušao u crkvu

🤣🤣😋🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣😋🤣🤣🤣🤣

Pjevajte na drvo. Neka svako zagrli po jedno

Podgorica
Gost
Podgorica

KRECU ONI ODAVNO PREMA KOSOVU NO NE SMIJU TAMO, KOLJENICA JE I GLADJU STRAJKOVAO I TO NE DUGO, RECE IM KILIBARDA DA NEBI DVA AUTOBUSA NAPUNILI DA SE TAMO KRECE, A SVE JUNAK DO JUNAKA

Baku
Gost
Baku

Dragomir

Baku
Gost
Baku

Izasli su junaci sa Kosova zbog primirja NATO saveza sa SRBIMA…..znate vi to junaci sto skrabate NEISTINE….

Dragutin D.
Gost
Dragutin D.

Velikosrpski nacionalizam je zlo, zlo je ova vlast što je sve pokrala…Nema nama spasa.

Edin
Gost
Edin

E to su se takozvane mirne litije. “Samo šetnja” hahaha. Sramota.!Kažu da nema nikakvih obiležja, transparenata koji ne vrijedjaju nikog!! Da se ne pjevaju nikakve pjesme , stihovima koji ne vrijedjaju nikog!! SRAMOTA

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Dokle vi idete, to jr nevjerovatno! Vjerovatno je sad i Slovenac Manjifiko genocidan jer je njegovu pjesmu “Pukni zoro” prisvojila Republika Srpska?

Piksi
Gost
Piksi

Takvi su Srbi sve prisvajaju,posto nemaju nista svoje

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Ne, takvi ste vi koji sve izvrcete i negirate.

Kličevo
Gost
Kličevo

idite i ne vraćajte se

Vukota
Gost
Vukota

Jos su ovi u srednji vijek

Baaaar
Gost
Baaaar

Ako su ove litije, kao sto kazu, usmjerene protiv famoznog zakona o slobodi vjefospivijesti koji je donesen u CG i ako su, kao sto kazu, na litijama ljudi koji su gradjani nase Crne Gore, cemu onda ovakve pjesme koje opjevavaju rat, Kosovo i sl….Nego, bice da ipak nije tako kako kazu, ako izuzmemo odredjeni broj koji je medju njima onako… Više »

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Ne, prije ce biti kameno doba.

mirko vojvoda
Gost
mirko vojvoda

NEKA TE KUCII!!!DA VI MILO POHARU NE NAPRAVI KAO VOJVODA MIRKO PETROVIC!!IMA ONA POZNATA UZRECICA U NARODU ” SACUVAJ ME BOZE KUCKE HVALE”:)))

Anonimus
Gost
Anonimus

E veličinom ljucka, sram te bilo ništa od ništa

Marko M.
Gost
Marko M.

Kucima se mozete samo diviti.

Sveto
Gost
Sveto

Zato sto su tada bili albanosi.

Medun
Gost
Medun

Zasto je Marko Miljanov u albanske caksire.Postovanje prema predcima i komsijama.Evo sad kuci postadose srpsko pleme.

Lale
Gost
Lale

nema vise pohare prijatelju,pazi ti tvoju kucu,tragovi ti smrde necovjecstvom

kuv
Gost
kuv

Pjevalo se i Onam, Onamo

Šamo
Gost
Šamo

Pjevali su istu pjesmu i u Nikšiću na Bogojavljenje , a pošto je Crna Goro demokratska država treba istima omogućiti da idu na Kosovo da se bore a ne da nas ođe dave pjesmom .
Sve junak do junaka , a kad treba uzeti pušku u ruke uteknu ženi pod kotulu .
Što ovu kolonu ne usmjere put Kosova junaci ?

MNE Pljevlja
Gost
MNE Pljevlja

Ne mogu na Kosovo po ovoj zimi cekaju da malo otopli.

Bole
Gost
Bole

Manje zavadjanja, braco. Ne budite tako ostrasceni. Najveca prijetnja su nam nasi takozvani biznismeni, koji raspolazu milionima, dok nas zavadjaju da pricamo o odbrani drzave, nacije, identiteta i slicno. Nece nam djeca zivjeti od vike i halabuke. Zivjecemo i mi i djeca dostojanstveno tek onda kad iskorijenimo ovu korupciju. Vjerujte da se moze to iskorijeniti, vjerujte da se moze postici… Više »

Šamo
Gost
Šamo

” Najveca prijetnja su nam nasi takozvani biznismeni, koji raspolazu milionima..”
Bole , jesi li u ove ubrojao i Amhilohija koji gradi zgrade , rentira stanove i poslovne prostore , drži hotele i ugostiteljske objekte , izdaje zemljište tajkunima na 99 godina za 600.000€ , kune , vrijeđa …

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Pa evo, Bole, ovaj zakon usput reguliše nelegalno obogaćivanje biznismena u odori SPCa. I kada oni panu vraćaće se sloga u pravoslavnom življu u Crnoj Gori. Do tada oni će koristiti finansijsku moć da očuvaju podjele i to rušenjem Države koja, sa primjenom u praksi ovog zakona, uspostavlja red i mir.

NeZnamSto
Gost
NeZnamSto

ili mislite mozda da se sve to moze iskorijeniti ovom pjesmom…

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Bole sta ti radi magistar plagijator Becic ovih dana. I ja bih volio da ne radim a da primam platu ko ovi tvoji u skupstini.

MirkoKO
Gost
MirkoKO

Legijina himna ? hahahaha. Nadam se samo da ste zlonamjerni a ne toliko glupi

Lipovo
Gost
Lipovo

Jorgan – ratnici?

Ozezi
Gost
Ozezi

Mozda je trebalo neko da im pokaze skretanje za Kosovo? Ne bojim se da ce ovako izmanipulisani ic put tamo, ipak kad kazu Kosovo misle na Crnu Goru.

Lscg
Gost
Lscg

To je Branković pjevao Kad je Lazara i izdao na kosovo,a ovaj se kući pjevajuci vracao,.ZBOGOM 1918 g , ajte junaci…

free samples
Gost
free samples

ovo je narodna pjesma sa boja na Kosovu da li ste normalni????

Strijelac
Gost
Strijelac

Aha, prvi put izvedena na koncertu na Kosovu polju širokome, a pjevala je Kosovka djevojka uz pratnju, tamošnjih litijaša, pred nepreglednom masom naroda.Ozvučenje je bilo toliko dobro da se čulo do Kučkih korita.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

😂😂😂😂😂Bravo Strijelac! Sto si me nasmijao čovječe, od srca zaista, odličan komentar!

Đomla
Gost
Đomla

Pojedoše se živi botovi. Idemo masovno, pjevaćemo šta hoćemo i rušimo diktatorski režim. NE DAMO SVETINJE!

Roki
Gost
Roki

Ali samo do neke ure.

Mne10
Gost
Mne10

Kucka korita su udaljena 30 km od Podgorice,a litija je krenula od Ubala ,a slike su oko Meduna ,tako da vam naslov nije dobar

ja pa ja
Gost
ja pa ja

ko pjeva zlo ne misli

Jež
Gost
Jež

Veliki broj, nažalost i ne misli.

Zeta
Gost
Zeta

I od pjesme se bojite

Voitila
Gost
Voitila

Ne sudi bliznjem svom. Pokajte se cedemasi.

djenovici
Gost
djenovici

svako bira kom ce Carstvu da se prikloni…

delboj
Gost
delboj

Za neupucenem jos jedino se Japan vodi kao carevina… Mada bi vi da se vratite u srednji vijek, tu i pripadate.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Teška zloupotreba Hristovog imena.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Neka pjevaju, poznato im je kako su prosli na Kosovo i u izmisljenom boju a i u novijoj istoriji. Dje god su je pjevali srba vise nema.

69poza
Gost
69poza

Procerati popove pod hitno .

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Nevjerovatno, ali istinito. Srpsko kulturno umjetničko društvo iz Hrvatske Vuk karadžić u svom nastupu ima i pjesmu:
“Oj Tuđmane, diko naša,
sad kad s nama nisi ti,
i hrvatski Srbi pamte,
kako s tobom lepo nam bi.
Od Morave pa do Knina,
gde god da je otadžbina,
Srbin peva, kolo pleše,
kako s tobom lepo nam beše.
Tuđmane, Tuđmane,
slušaj našu pesmu ti,
Sveti Sava nek te čuva,
Pomirbe sad vetar duva“

Spic
Gost
Spic

Cdm sirite paniku,pohapsice vas.Vujest od prije mjesec🙄

ErCl
Gost
ErCl

Teško neznanje vlada i uzrok je svim ovim stvarima. Ne može normalan čovjek živjet u prošlosti i očekivat bolje sjutra za sebe, a pogotovo za svoju djecu. Dobro je što su Crna Gora i njeni građani lagani i opušteni, tolerantni. Samo zamislite da je obrnuto u nekoj drugoj zemlji u okruženju, da se nosi CG barjak ili promovišu naše vrijednosti… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa odoše li, da se ne vrate?

Niksa
Gost
Niksa

Ovakvi novinari su bruka Crne Gore, ali moraju da služe, navika je čudo. Najgori su bivši Srbi.

Novljanin
Gost
Novljanin

Ovo su partijska piskarala, nisu novinari.

Banja
Gost
Banja

Bolest je svačija što da se radi.Terapija.

Unions
Gost
Unions

Pjesma je iz filma ,,Kosovski boj_ iz 1989. godine, ali zašto to objašnjavati nekom ko čeka da mu bace mrvice sa režimskih stolova

Neka to
Gost
Neka to

Niko ne uzima mrvice osim vas izadjica Srpskih

Princip
Gost
Princip

Kakve mrvice to je za narod.
Vlast uzima samo velike komade

Velja gora
Gost
Velja gora

Tacno
Ali shvati ih
Vlast je zapala u stanje patoloskog straha

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Добро је што је тебе јасно.

Velja gora
Gost
Velja gora

Vidim da ti redovno lijezu pare za patriotizam
Neka, da nijesi bez leba..

Fkb1987
Gost
Fkb1987

Da te pitam nesto, imas li dje sliku milosa obilica a da nije zarko lausevic? A mrco,strah me da nisi zatrovan jer ne znam ni je li toga boja cuvenoga i bilo

Velja gora
Gost
Velja gora

Ha,ha
Nije nam radio fotograf na Kosovu polju
Obecao je bio doc iz Ulcinja Balsica, ali je nesto bio prehladjen , virus neki…

čisto onako
Gost
čisto onako

pogotovu tebi zečeviću treba da objasne…

DJECA PJEVAJU
Gost
DJECA PJEVAJU

🎵🎶🎶🎶 SAMO DA RATA NE BUDE
LUDILA MEDJU LJUDIMA
VELIKI NUDE ZABLUDE
PLASE NAS RAZNIM CUDIMA
I SVAKOJ BAJCI NAUDE
DA RATA NE BUDE 🎶🎶🎵

Princip
Gost
Princip

Cuo sam da je Legija volio tu pjesmu.
Ne spominji jer je mnogo lijepa da je mozemo makar po kucama pjevati.

Spijun
Gost
Spijun

Da je srece djeca bi je po skolama ucila

Perjanik
Gost
Perjanik

A neće na Kosovo ne boj se

oktopod🐙
Gost
oktopod🐙

A ko je taj Hrist ?

PraviCG
Gost
PraviCG

Pitaj italijane 😉

Princip
Gost
Princip

Milo na hebrejski

Doktor
Gost
Doktor

Pohapsiti sve…i procerati van Crne Gore…

Novljanin
Gost
Novljanin

Ajde kreni

Cicko Bubacko
Gost
Cicko Bubacko

Evo imaš priliku na cetinje 13. Frbruara pa hapsi. 🙂

PJESMA
Gost
PJESMA

PJESMA JE DATA SVIMA AKO NIKO NIKOGA NE DIRA

Kruška
Gost
Kruška

Što ne pevaju od Šerifovićke , Molitvu ?

KolenicaMoleban
Gost
KolenicaMoleban

Cetnicka pjesma druge drzave,kao i ti

Simo
Gost
Simo

Neka pjeva ko sto hoce samo da je mir
Ja se oko pjesme ne uzbudjujem samo kako cu prezivjeti

KolenicaMoleban
Gost
KolenicaMoleban

Jernsi nesposoban srbin

Markuš
Gost
Markuš

Kad vi Milo objavi spisak pljačkaša, koji su se obogatili lažnim preoisivanjem imovine a kasnije preprodajom, iznamljivanjem, gradnjom kuca i hotela za rečun upravo tih popova za kojima vi idete zaboravićete šetnje, i shvatitida ste prevareni.
Pa popovi ne idu u šetnje radi crkava nego radi imovine koje hoće da zadrže, fingirajući crkve kao razlog.

Gero
Gost
Gero

Eh siroti Milo će nešto da kaže o bogatstvu popova. Možda kumova?

Bole
Gost
Bole

Ako taj spisak bude kompletan, nece mnogo ni od dps-a ostati cisto.

KolenicaMoleban
Gost
KolenicaMoleban

Ime ti samo veli da si posten Hahhahaha

Lovcenska
Gost
Lovcenska

I sto sad ? Ljudi se osjecaju da su po nacionalnosti Srbi, to je potpuno legitimno i ne manje legitimno nego da su im nacionalna osjecanja crnogorska, odnosno da se osjecaju kao nacionalni Crnogorci ! Takva je nasa proslost, nasa kultura i nasa istorija i to ne moze promijeniti ni deklaracija o osamnaestoj ni nato ni priznanje kosova ni znojenje… Više »

Kruška
Gost
Kruška

Ma samo da Karleušu ne pevaju , uf , ili od Amidžića nešto.

Janus
Gost
Janus

Definitvno nijesi iz Lovćenske.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Само не заборави да извадиш пасош прије него кренеш пут Косова.

HR8
Gost
HR8

To je njima vjerovatno normalno. Oni se drze one stare izreke “Ko pjeva zlo ne misli” ali mi ostali znamo dobro njihove ratnicke tonove…

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

I himna Sekule Drljevića registrovanog ratnog zločinca i fašiste i saradnika okupatora je dio državne himne ove države,pa ne dramite zbog toga i to vam nije nikakav problem.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Само поведи рачуна да ти је пасош важећи, да не шеташ бзвз до косовске границе.

Tole
Gost
Tole

Izgubili su kompas, osipanje pocelo pa izlazi iz njih ono stvarno sto su. Tuzni su sto je pop iz Srbije Dzomic legitimisam i pretresen na granicu. Pa misli li to neko da popovi mogu da rade sto oce i prolaze granice kako je njima volja mimo drugog naroda. Zali Boze te zatucane svijesti koje vjeruju u ovo i u pricu… Više »

PJESMA
Gost
PJESMA

Naravno Milovi pjevaci

Panter
Gost
Panter

A za koga ti, jado pjevaš.. za tuđina..

Beli
Gost
Beli

A da vidis kad ih Madjari propisno istresu, cute kao mumije. Kod Madjara drugi jezik i mentalitet, pa nema kuknjave tipa jadni mi popovi-pravoslavci. (U stvari kriminalci)
Tu pricu o ugrozenosti jos prosipaju okolo. A znaju Madjari sta sve nose, od cigara do oruzja i droge. Nasi ih ne diraju, pa misle da mogu preko svake granice kako hoce…
Pozdrav iz Beograda

ND
Gost
ND

Sve je jasno da jasnije ne može biti. Ali nikako da okrenu put kolijevke,da je vrate. Primjeri “junaštva”!

Odlicno
Gost
Odlicno

Bla bla trt

Send this to a friend