Politika

Lekić: Atmosfera u Crnoj Gori dovedena do usijanja

Atmosfera u Crnoj Gori je, uoči usvajanja odluke o članstvu u NATO, dovedena do usijanja, ocijenio je lider Demosa, Miodrag Lekić, i pozvao vlast da se ozbiljno odnese prema predlozima opozicije za prevazilaženje političko-institucionalne krize.

“Sjutra bi trebalo da se donosi nekakva kvazi odluka o pristupanju Crne Gore NATO-u. Atmosfera je dovedena do usijanja“, kazao je Lekić na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da Demos zastupa stav da se takva moguća odluka donese na referedumu, i dodao da je i u njihovom Programu navedeno da se građanima mora obezbijediti da na referendumu odluče o pristupanju Crne Gore bezbjednosno-vojnim strukturama, uključujući i NATO.

Lekić je istakao da je mogućnost vojnih saveza moguća i legitimna jedino na osnovu odluke donijete na referendumu.

On smatra da tema NATO, koja duboko dijeli crnogorsko društvo, ima i svoje funkcije – da se ne vidi realno ekonomsko socijalno stanje, neregularnost političko-institucionalnog sistema, i da se prikriju „razne biografije pojedinaca iz vrha vlasti“.

“Posljednji je čas da prevlada razum, i da pokušamo svi zajedno da nađemo izlaz iz ove duboke političko-institucionalne krize, i da iz ovako važnog pitanja, koje dijeli Crnu Goru, izađemo odgovorni, ozbiljni, demokratski i spremni da prevaziđemo razlike“, poručio je Lekić.

Prema njegovim riječima, Demokratska partija socijalista prolazila je razne faze, gdje se upravo povodom teme NATO-a manipulisao i saopštavalo drugačije.

Na konferenciji je, kao primjer toga, prikazan insert iz televizijskog sučeljavanja Lekića i aktuelnog predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića tokom kampanje za predsjedničke izbore, gdje Vujanović saopštava da je „apsolutno za održavanje referenduma“ o članstvu države u NATO.

„Tu se vidi dokle je stigla politika u Crnoj Gori – nemoral i neistine uzdižu se na nivo vrline“, kazao je Lekić.

Kako je naveo, Demos još jednom poziva na pokušaj demokratskog, racionalnog i ozbiljnog rješavanja pitanja ulaska Crne Gore u NATO.

„Takođe, pozivamo vlast da se na ozbiljan način odnesu prema predlozima opozicije da prevaziđemo političko-institucionalnu krizu i da, u demokratskoj, tolerantnoj i politički dozvoljenoj konfrontaciji u parlamentu, pokušamo da doprinesemo reformama i prosperitetu Crne Gore“, naveo je Lekić.

Na pitanje novinara da li je kasno da se nešto promijeni povodom odluke o članstvu u NATO, i da li je opozicija mogla više da uradi, on je rekao da oni na silu i uzurpaciju demokratije ne mogu odgovoriti silom.

„Mi još smatramo da Crna Gora treba da ostvari svoju demokratsku pobjedu mirnim putem“, kazao je Lekić.

On smatra da je dosta toga urađeno i saopštavano.

„Ne isključujem da su, možda, mogle biti i neke druge forme, ali Demos će davati doprinos onoj opoziciji koja nije autogenocidna i koja ne razmišlja kako da podvali drugome“, poručio je Lekić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsije
Gost
mojsije

Lekicu,u vasoj glavi je usijanje i nemogucnost raspoznavanja stvarnog stanja.Izdasna skupstina apanaza i penzija produzava vam bitisanje bez ikakvog uticaja u javnom mnjenju.Vi ste proslost naseg drustva.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ti se Lekicu nikad vise neces usijat potpuno si se utulio…ladni pepeo..

Podgorica
Gost
Podgorica

Evo se i Lekić javio. Zna li iko ijednog političara u toj stranci sem njega i Danilovića. Zadnji trzaji rušitelja Crne Gore.

Martin
Gost
Martin

Ha.ha..A Kandidat za Presjenika…Pa CG je zamaknuta…keš prma od CG..No comment… Normalan Ovo Nikad nece razumijet..A Rusi preko Srbije A Srbi preko okupatorske spc… Jos Lekic prijeti..Na.. Cetinje S cetnicima…Pa previse..Pamet je Problem kod Lekica..Pamet?

dosta više
Gost
dosta više

Jedina kriza je kod vas jer morate kod sponzora da opravdate šta ste im obećavali.ali eto opet ste podcijenili crnogorske gradjane i njihov put .

PG_man
Gost
PG_man

Ajde čiča u penziju jadan, odmaraj, a i mi da počinemo!!!

Send this to a friend