Politika

Lekić: Nikolić i Močnik prekinuli čitanje stava EU o aktuelnim aferama

Miodrag Lekić

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić tvrdi da su poslanik DPS-a i predsjednik Odbora za međunarodnu odnose i dijasporu, Andrija Nikolić i slovenčki ambasador, Mitja Močnik, naglo prekinuli današnju sjednicu Odbora u trenutku kada je rumunski ambasador Nagy i predstavnik zemlje koja predsjedava EU namjeravao da pročita objavljeni stav EU povodom aktuelnih afera u Crnoj Gori.

“Tokom sastanka, kojem su prisustvovali ambasadori zemalja članica EU, više puta sam pokrenuo pitanje razmjene mišljenja o posljedicama aktuelnih korupcionaških afera i na pad međunarodnog  kredibiliteta Crne Gore, kao i dinamike procesa integracije, pri tom poštujući pravo diplomatskih predstavnika na opreznost u iznošenju stavova njihovih zemalja. Uprkos nastojanjima predsjedavajućeg, poslanika DPS-a, da usmjeri rad Odbora u samo jednom tehničkom pravcu – organizovanje konferencije mladih zemalja EU- smatrao sam da tema integracija bez osvrta na aktuelni trenutak zemlje rizikuje da bude tretirana na apstraktan način, što sam i saopštio tokom sastanka”, kaže Lekić.

On dodaje da nema namjeru da komentariše nastupe ambasadora Slovenije u Crnoj Gori i predsjedavajućeg Odbora koji su naglo prekinuli sjednicu u trenutku otvaranja značajne teme, i to na, kako tvrdi Lekić, nekolegijalan način prema rumunskom ambasadoru koji je upravo počeo da čita saopštenje EU.

“Ipak ne mogu da ne iskažem iznenađenje gestom i obrazloženjem slovenačkog ambasadora „da više nema vremena, jer nekud žuri“, što je označilo kraj sjednice i prekid čitanja stava EU. Priznajem da u ovom neuobičajenom gestu teško mogu da prepoznam zemlju koju predstavlja ambasador imajući u vidu da je Slovenija sa velikim uspjehom i na našu radost odavno usvojila visoke demokratske, vrijednosne i diplomatske standarde EU”, kazao je lider DEMOS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Deda je živ 😂

Lidija
Gost
Lidija

Ma vidi ti maloga jeli uopste živ
Niko ne priča o njemu

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Živ i zdrav. I čistog obraza, što se ne bi moglo reći za neke. Predstava tek predstoji.

Ljubo
Gost
Ljubo

Lekic se ocigledno nije drzao diplomatskih uzusa i nije ispostovao goste na danasjoj sjednici

ekipa iz kraja
Gost
ekipa iz kraja

Nije baš tako. Prof radulović ga tereti za neke stvari. Uzeo a nije vratio.

Nesretnik
Gost
Nesretnik

Iznenaden sam gestom g-na Mitje Mocnika. On bi trebao da predstavlja simbol demokratije kao predstavnik Slovenije a ne da kod prosjecnog covjeka stvara utisak kao da je korumpiran ….

isded
Gost
isded

I ti si malo izgorio od toga gesta, razumjeli smo, ajde u muzej sad …

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Lekić je institucija! A ko će u muzej, tek ćemo da vidimo.

Lidija
Gost
Lidija

Uhh sad sam malo smirena kad čujem ove komentare o dobrom i poštenom Lekicu
Hvala Donji kraj inače nebi mogla spavati

ekipa iz kraja
Gost
ekipa iz kraja

Lekić je službenik jedne institucije iz bg a ti si za instituciju druge vrste.

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Ti si službenik partijske centrale i dnevnica ti je sendvič da parizerom, bez sira iz Volija.

Sesk
Gost
Sesk

Kako znaš bravo

Ivo perverzija
Gost
Ivo perverzija

Je li i tu upala policija?

Send this to a friend