Politika

Lekić osniva novu stranku Demos

miodrag-lekic-.jpg

Podsjećamo da je Miodrag Lekić prošlog četvrtka članovima Predsjedništva DF-a saopštio da napušta taj savez i najavio da će osnovati novu partiju. 

“U interesu jačanja dalje opozicione borbe protiv javno neodgovorne i nekontrolisane vlasti, a za njihovu demokratsku smjenljivost radi konstituisanja Crne Gore kao pravno uređene, javno odgovorne i ekonomski prosperitetne države, odlučio sam da nastavim samostalno političko dijelovanje koje će u isto vrijeme biti u mogućoj mjeri doprinos širokom okupljanju opozicionih snaga”, kazao je tada Lekić i dodao da nastalu situaciju u DF-u smatra i svojim neuspjehom.

Lekić je danas novinarima predstavio planove svog daljeg političkog djelovanja i najavio da će Demos biti i formalno osnovan u narednih nekoliko dana. 

On je rekao da je imao je dvije mogućnosti daljeg angažovanja nakon odlaska iz DF-a, i to da ode neku u zapadnu evropsku zemlju da radi, ali je ipak odlučio da nastavi angažovanje u Crnoj Gori.

“Demos će imati dva pravca djelovanja-zalaganje za Crnu Goru kao pravnu i dekriminalizovanu državu i objedinjavanje opozicije. Ako i pored skandala sa računima vrha Demokratske partije socijalista sve prođe nekažnjeno onda je ovo kriminalna zemlja. Druga uloga Demos-a je objedinjavanje opozicije, koliko je to moguće”, pojasnio je Lekić.

Odgovarajući na pitanje koga planira da pozove u Demos on je rekao da nijedno ime neće pominjati jer sam formira DEMOS.

“Danas sam sam u svojoj misiji. Ja ne mogu da saopštim nijedno ime jer u ovom trenutku sa mnom nije niko. Mislim da će sjutra, prekosjutra prilaziti Demos-u, što će biti dalje ne bih znao”, dodao je on.

Prema njegovim riječima ne zna da li će funkcioner Nove srpske demokratije Goran Danilović prići Demos-u. Podsjećamo da je Danilović danas podnio ostavku na mjesto šefa poslaničkog kluba DF-a.

Na pitanje da li je DF napustio jer je htio da se skloni od Nebojše Medojevića i Andrije Mandića, te da se prikloni URA-i i SDP-u Lekić je rekao da sa njima nema nikakve saradnje.

“Nikakve saradnje nema, ja se borim za smjenu vlasti, a SDP je stub vlasti. Glasali su Miomira Mugošu, Slavoljuba Stjepovića i jako smo daleko u ovom trenutku, na suprotnim smo stranama”, tvrdi Lekić.

Komentarišući optužbe Janka Vučinića da je odlaskom iz DF- a odigrao za režim Lekić je rekao da on nema nikave veze sa DPS-om i vlašću.

Send this to a friend