Politika

Lekić sa Medoks: Ujedinjeno Kraljevstvo uzor za Crnu Goru

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić održao je sastanak sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Karen Medoks, i tom prilikom istakao da ova država predstavlja svojevrsni uzor za Crnu Goru kada su demokratski standardi i vladavina prava u pitanju.

Ambasadorka Medoks čestitala je predsjedniku Odbora izbor na važnu funkciju i izrazila očekivanje da će tokom svog mandata doprinijeti jačanju parlamentarne saradnje dvije države.

“Ona je takođe kazala da je glavni prioritet diplomatskih misija Ujedinjenog Kraljevstva u regionu Zapadnog Balkana očuvanje mira i stabilnosti, imajući u vidu moguće refleksije na stabilnost cijele Evrope”, saopšteno je iz Skupštine

Lekić je istakao je da “Bregzit“, zasigurno neće smanjiti intenzitet odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, već da će naprotiv, dati novu notu razvoju partnerstva dvije države.

Na sastanku je između ostalog bilo riječi i o funkcionisanju Skupštine i Vlade Crne Gore, aktuelnom procesu kohabitacije, kao i o pitanjima koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Vjecna da je
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

73 godine …toliko nekretnina i para penziju …..i nije dosta nego zauzima mjesto nekom mladjem

Send this to a friend