Politika Reagovao na izjavu američkog državnog sekretara

Lekić: Tvrdnja Pompea o Crnoj Gori je u suprotnosti sa stavovima EU

Lekić

Objavljena tvrdnja američkog državnog sekretara Majka Pompea o Crnoj Gori kao lideru u borbi protiv korupcije, i jačanja pravne države i slobodi medija, ma koliko izgledala sarkastično šaljiva jeste u direktnoj suprotnosti sa zvanično objavljenim stavovima Evropske unije koja kritički ocjenjuje upravo te tri oblasti državnog i društvenog života, smatra lider Demosa Miodrag Lekić. 

<<<Istorijska posjeta Pompea: Crna Gora lider u borbi protiv korupcije, jačanju pravne države i slobodi medija<<<

Interes je crnogorskih građanja ali i američke strane da se ovdašnjoj javnosti potvrdi ili demantuje, evenetualno pojasni navodna izjava o Crnoj Gori kao lideru u borbi protiv korupcije

Ako je tačno citiranje jednog od punktova informacija vlasti, portala CDM po kojoj je državni sekretar SAD Pompeo tokom kraće posjete Podgorici izjavio “da je Crne Gora lider u borbi protiv korupcije, jačanju pravne države i slobodi medija” – sa žaljenim uočavamo da bi to predstavljalo bruku za zemlju Dzefersona i drugih očeva američke demokratije koji i na ovim prostorima kod ozbiljne javnosti predstavljaju simbole demokratije, pravde i istine.

Ali dok američka strana preko ambasade ili izjave nekog zvaničnika ne potvrdi ili demantuje citirane navode ostaju nesumnjive činjenice poznate crnogorskoj javnosti da se nepodnošljivom lakoćom gotovo svakodnvno dešavaju korupcinaške afere i manifestacije nepravne države.

Teško je povjerovati da oni koji su pripremali informacije i javno citiranu izjavu svom državnom sekretaru ne znaju za korupcionašku realnost, sada već sistemskog i hibridnog u Crnoj Gori, pa je iznenađujuće i toliko potcjenjivanje domaće javnosti ovom navodnom i nevjerovatnom tvrdnjom. Da ne govorimo o efektima ohrabrenja razgranatim nosiocima korupcije u zemlji.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milosava
Gost
Milosava

Pompeo je mislijo na regijon, a regijonu se ne zna je li grdja srbija ili arbanija ili kosovo ili s makedonija ili babova ?

Rozaj
Gost
Rozaj

E ovo je stvarno tranja

POJK
Gost
POJK

Sto dozivje ovaj narod crni da je slijep pored ociju.

Fileopg
Gost
Fileopg

čudi me da ovaj uglađeni fini bivši ambasador poznat po nadimku mirin nije zaskočio američkog zvaničnika iza kakvoga ćoška u hodniku hotela i objasnio mu neke stvari…

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Lakic se 1999-te stavio u sluzbu Slobodana Milosevica a protiv Crne Gore. Ni prvi ni posljednji Crnogorac u Beogradu. Kad su ga Srbi sutnuli pogubio se.

Šporki veš
Gost
Šporki veš

Piiiiiii na špije.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

E neka si mu reka. Sad uzmi te napisi Trampu jedno pismo i tu mu objasni stvari.

Pjer
Gost
Pjer

Reka je on i nama
No ocigledno nema kome
Jerbo je daleko vise onih koima ovakvo stanje odgovara
Ne daj boze da se sto promijeni u pozitivnom smislu

mne-more
Gost
mne-more

Evo lekić uči USA,pa totalno ludilo , nije mi do smjeha al moram.

Todor
Gost
Todor

Jasno je receno da je Crna Gora lider u borbi protiv korupcije i kriminala na zapadnom balkanu.Slicno misli i EU-Lekic je nesto pobrkao loncice.No ostaje vremena da se koriguje.Vjerovatno je bio ponesen cetnicko-ruskom propagandom.Ali ima vremena ako bude uspio da reprogramira svoje znanje.Sva opozicija na sledecim izborima ne moze uzeti 30%.DPS treba opoziciji doslovno da da sve sto trazi da… Više »

Eurodizel
Gost
Eurodizel

A cekaj, oces da kazes da on grijesi? Da Amerika ne zna?

Anonimus
Gost
Anonimus

Lekiću, nisam tvoj glasač i znam zašto, jer nisi u pravu. Najgore je što ti to znaš i dalje igraš igru… Nema demokratije, slobode štampe, a ima korupcije i u USA a naročito onamo gdje ti želiš svim srcem u Rusiji…

Nera
Gost
Nera

Bogami riječi ovog uvaženog političara uvijek imaju određenu težinu 😂😂😂

Korupcija
Gost
Korupcija

Lekicu nijesam tvoj glasac, ali za ovo si potpuno u pravu.

Velimir
Gost
Velimir

Mnogo bitan govor I misljenje Milosevicevog potrcka!

Strijelac
Gost
Strijelac

Gre’te od ovoga propalog Miĺoševićevog diplomate, on još živi dvaddseti vijek.

Enigma
Gost
Enigma

Profesore u penziju 😉 istekao ti rok trajanja 🙈

Alek
Gost
Alek

Ti znas

Send this to a friend