Politika

Liberalna partija: Istorijski iskorak kada niko ne spori rezultate izbora, liberale očekuje nova etapa

Nedavno održani parlamentarni izbori su istorijski jer su nakon nekoliko decenija crnogorskog višestranačja ovo prvi izbori koji su bez pogovora prihvatili svi učesnici u izbornoj utakmici i čije rezultate ne spori niko, saopšteno je iz Glavnog odbora Liberalne partije.

Oni su na sinoćnjem zasijedanju u Podgorici rekli da je ovo ogroman demokratski iskorak za crnogorsku politiku i put ka konsolidaciji demokratije i stabilizaciji političkih odnosa.

“Isto tako, generalno fer izbori i korektna kampanja, naročito u vremenu epidemije covid 19, čemu su građani dali poseban doprinos, zaslužuje pohvale kako za učesnike izbora tako i za sve birače”, kazali su iz Liberane partije.

Sa sjednice su upućene čestitke svim učesnicima izbora na ostvarenim rezultatima a posebno liberalima koji su uspjeli da očuvaju ili ojačaju svoju poziciju u naročito teškim uslovima, kako na parlamentarnim izborima tako u Gusinju, Budvi i Kotoru gdje je Liberalna partija rijetka suverenistička partija koja je zabilježila rast povjerenja građana.

“Ocijenjeno je da je budući period vrijeme nove etape liberalizma, nakon osam godina opozicionog djelovanja i osam godina u vlasti, LP je pred novom etapom i pred novim početkom koji podrazumijeva objedinjavanje svih liberalnih snaga. Ovo će biti posebno važno u susret lokalnim izborima i svim drugim reformskim procesima koji očekuju Crnu Goru a za koje su liberali važan faktor,kao dio evropske i svjetske liberalne porodice”, navodi se u saopštenju.

Glavni odbor je analizirao i uzroke i posljedice rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora, koje će DIK formalno proglasiti narednih dana, i, kako su rekli, diskutovao o daljim smjernicama kojima se rukovodstvo partije treba rukovoditi, posebno kod objedinjavanja parlamentarnih subjekata koji se zalažu za sekularnu, multietničku, antifašističku Crnu Goru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Kad vam maknu funkcije bicete i vi dio te istorije

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Samo je slavko liberal

Selma
Gost
Selma

Hahaha vise vas nema, kombi partija

Dajana
Gost
Dajana

Hahaha ima Crnogoraca i bez partija xaxaxa sada smo jaci nego ikad prije!! Selma, likujes li ti to cetnike koji su sad dosli na vlast!!

676869
Gost
676869

Држите се ДПС, сигурним кораком ….

Dajana
Gost
Dajana

Oni su nas svi i sredili 😡🇲🇪

Send this to a friend