Politika

Liberalna partija osudila crtanje trobojke na Tabiji: Zaustaviti agresivni nacionalizam

Eskalacija agresivnog nacionalizma i vandalizma u Baru ne pripada našem gradu, njegovim građanima i našem istinskom duhu, poručili su iz Liberalne partija Bara, osuđujući iscrtavanje trobojke na tvrđavi Tabija iz 19. vijeka.

<<<Vandalizam u Sutomoru: Trobojka na Tabiji iz 19. vijeka<<<

Iz Liberalne partije su pozvali nadležne da najoštrije sankcionišu ovakve pojave i pojedince koji, kako navode iz LP, svojim neodgovornim ponašanjem pokušavaju da unište barsko kulturno nasljeđe, istorijsku baštinu i građanski sklad.

“Tvrđava Tabija kao istorijski spomenik i dio kulturne baštine u Sutomoru, uništena je i devasrtirana prefarbavanjem njenih zidina trobojkom. Razočarani smo što ovo nije prvi put da se čuju odjeci šovinizma pod Rumijom i da je meta stalno ista a potpis počinioca identičan. Nakon miniranja obeliska pobjedonosne crnogorske vojske u Tuđemilima, uništavanje spomenika popa Dukljanina i devastacije dvorca kralja Nikole i drugih fasada uz stalne poruke mržnje i fašizma, ko zna šta će biti sljedeće na spisku. Jasne političke i nacionalističke poruke koje stoje iza ovog čina sve nas obavezuju da reagujemo i pokažemo da u Baru nema mjesta za mržnju, naročito ne prema sopstvenoj državi i crnogorskom narodu, što uništavanje našeg istorijskog blaga svakako jeste”, zaključuju u LP.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kaushung
Gost
Kaushung

Bolest

eu kolonija
Gost
eu kolonija

nije ni vama lako kada imate 60-70% potencijalnih fašista. možda bi trebali potražiti liječničku pomoć

Mihailo
Gost
Mihailo

Dok je Bara bice liberala !

...
Gost
...

Koliko kvaziliberala, pravi su 2005 rekli adio

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

I Bara i Crne Gore

Send this to a friend