Politika

Lipka: Da nije bilo Đukanovića ne vjerujem da bi Crna Gora bila nezavisna

František Lipka

Na današnji dan 2006. godine zvanično je proglašena nezavisnost Crne Gore. Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su Deklaraciju o nezavisnosti, čime je i formalno verifikovana volja građana da Crna Gora obnovi državnu samostalnost. Da je Crna Gora 13. godina nakon  proglašenja nezavisnosti napravila  velike rezultate u svim oblastima, te da je predsjednik Milo Đukanović odigrao ključnu ulogu u procesu obnove nezavisnosti, za Novu M ocjenjuje nekadašnji ambasador Slovačke u Crnoj Gori, diplomata i čovjek koji je uveliko doprinio procesu vracanja nezavisnosti Crne Gore, František Lipka.

“Trinaest godina je veliko vrijeme u životu pojedinca, ali je kratko vrijeme u istoriji jednog naroda. Ako gledamo sa jednog aspekta, možemo reči da CG za jedno kratko vrijeme napravila veliki rezultat u svim područjima o kojima možemo da razgovaramo. Došlo je do obnove nezavisnosti, a obnova nezavisnosti bila je početak svega, početak svih procesa. Da nije bilo obnove nezavisnosti CG ne bi počela proces evropejizacije, ni NATO integracije, ni evropskih integracija”, navodi on.

Obnova nezavisnosti bila je početak novog istorijskog perioda u istoriji Crne Gore, naglašava Lipka.

“Evo, recimo kada je riječ o unutrašnjem planu, Crna Gora  je ostvarila velike rezultate na planu ekonomije. Privukla je mnogo stranih investicija i zahvaljujući njima počeo je ekonomski proces, proces građenja novih resursa. CG je uspjela da napravi veoma stabilnu državu i danas je ona stabilna država, politički, ekonomski, multietnički”, naglašava Lipka.

Poručuje da je na spoljnjem političkom planu Crna Gora napravlila veliki napredak.

“Postala je članica NATO-a, a uspjeh je zabilježen u napretku evropskih integracija. Možemo reći slobodno da je lider u procesu integracija, čak sam slobodan da  kažem da nema napretka CG taj proces proširenja ne bi postojao, ne bi bio živ, bio bi mrtvo slovo na papiru. Taj proces je živ samo onada kada neka zemlja pregovara i napreduje i napredak CG je veoma dobar”.

Jedan od onih kojima se pripisuju najviše zasluge za to što je Crna Gora na miran način uspjela da se odvoji tada od Srbije i da nastavi dostojanstveno i uspješno kao samostalna Crna Gora, je Milo Đukanović. On i danas predvodi našu zemlju. Pred njim su takođe važni zadaci da se nastavi daljim putem emancipacije?

“Uloga snaženja ličnosti u istoriji jednog naroda velika, da je dominantna i mogu slobodno da kažem da je predsjednik Đukanović odigrao važnu ulogu u svim procesima o kojima smo govorili. Da ne govorim samo o obnovi nezavisnosti, nego i prije toga. On je uspio da za vrijeme raspada Jugoslavije CG sačuva od rata, da sačuva multietnički sklad, uspio da počne sa pripremom terena svih procesa koji su se na kraju završili referendumom. A i njegova uloga u referendumu je bila odlučujuća, da nije bilo njega, ne vjerujem da bi CG danas bila nezavisna država”.

Međutim, pozitivna i ključna uloga predsjednika Đukanovića, prema riječima Lipke, nastavila se i kasnije.

“Sjećam se da 3. juna, odmah nakon prihvatanja deklaracije o nezavisnosti, u svom prvom govoru on je trasirao jedan put CG, put koji vodi u modernu Evropu u zajednicu modernih evropskih država. Već tada je otvoreno rekao da CG ima namjeru da postane članica NATO-a, članica EU, kao i član zajednice demokratskih ratzvijenih zemalja”, smatra Lipka.

Na pitanje da li smatra da je Deklaracija o nezavisnosti postala istinska povelja slobode, Lipka kaže da jeste.

“Ja mislim da (da ), da je postala istinska povelja slobode. Međutim, treba reći jednu stvar, svaka deklaracija predstavlja platformu na kojoj se može i mora graditi. Mislim da postoji dosta prostora da se na platformi deklaracije snaži dalje, nezavisnost, emancipacija i sloboda CG”.

Odgovarajući na pitanje koji su najveći izazovi pred Crnom Gorom u budućem periodu, Lipka tvrdi da je to proces stabilizacije regiona Zapadnog Balkana, gdje CG mora da odigra značajnu ulogu.

“Izazov je i ono što se dešava u EU, jer sve će to uticati na pristupni proces u EU, to će biti izazovi. Nova konfiguracija EU nakon izbora i da se vidi gdje je tu mjesto CG i kako CG u svemu tome postavlja”, navodi on.

Sagovornik Nove M, kaže da će nakon novih izbora za Evropski parlament i formiranja EK,  politika proširenja i dalje ostati na agendi EU.

“Tako da će buduća EK biti sastavljena prema očekivanjima od tri partije EPP, Socijalista i Liberala, osnaženih Makronovom partijom. Sve te tri partije su proevropske, mislim da proces proširenja, politika proširenja će biti nastavljena”, navodi on.

Lipka pojašnjva da je politika proširenja jedna od najuspješnijih politika EU, te da je ne samo za zemlje Zapadnog Balkana nego i za EU, važno da on bude primljen u Uniju, da bude zaokružen evropski prostor, kao jedinstven prostor slobode, demokratije i prosperiteta.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
orlov krš
Gost
orlov krš

Crna Gora je privatna država MIla Đukanovića i njegove rodbine i poltrona! Da nije bilo nas liberala ko zna kad bi ona postala samostalna. Ali mi nismo htjeli ovakvu siromašnu, poniženu državu u kojoj 80 odsto građana živi u ponićavaujćim uslovima, u kojoj vladaju kriminal, korupcija, u kojoj se ološ dokopala visokih pozicija… A sve imamo da živimo bogato i… Više »

milos
Gost
milos

serdar krsto . kod nas dolaze svi da rade ,,ma i mi dobar dio put njemacke amerike itd . . .zalosno sto razmisljas tako . .

milos
Gost
milos

e moj lipka ..mali si ti da nas ucis . . . .nama je to napravio nas predsjednik i svaka cast . .nemoj nam objasnjavat …

999 999 999 99
Gost
999 999 999 99

Željko i minja su me najviše nagrdili.

od-mila.
Gost
od-mila.

Vidi vidi Nono,kako mi se samo lipo obleko.Možda bi bio i Čeh da nije ovako nakinđuren.No,reče Drug Milo objasnio stvar.Kuku nama kad se zarati,al će ti ovđekarce praštati lipi moj.Kakva pamet,Lumen zaista.

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Ono sto je djukanovic uradio i postigao za CG ne bi niko

UDBA
Gost
UDBA

Sasvim si u pravu. U istoriji Crne Gore nije zabilježeno da je neko toliko unizio i opljačkao.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Da posvadja dva rodjena brata, da ne bi niko

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Naravno da ne bi , Djukanovic je vizionar

Ghegia
Gost
Ghegia

Milo je cudo ucnio, jer rijetko koji drzavnik ma protiv sebe pored razjapljenih gladnih usta nekih zemalja regiona , i tako jake andidrzavne unutrasnje elemente.

Stara varoš
Gost
Stara varoš

Nezavisnost je, bez dileme, bila bolje rješenje za Crnu Goru (i za Srbiju). Koliko je god Milo zaslužan za crnogorsku samostalnost, toliko je zalužan i za prilično loše uslove u kojima živi prosječan crnogorski građanin.

Milan-LSCG
Gost
Milan-LSCG

Slavko Perović je bio za demokratsku i slobodnu Crnu Goru a Milo Đukanović za totalitarnu, zarobljenu privatnu državu u kojoj same njegova familija ima SVE a drugi kupe mrvice sa njihovog stola! Reći da je Milo najzaslužniji je toliko tužno, ružno, neljudski …bez Slavka, bez ideje Liberala, bez te pravedne borbe nikada ne bi imali CG.Ovo sada nije moja CG,… Više »

Lik
Gost
Lik

Slavko je realno bio nesposoban da Crnu Goru ucini nezavisnom. Njegov najveci domet je bio govori na trgovima. Takvi ljudi su samo protiv a nikad za. Zato nista ne mogu ni stvoriti, vec smao mogu o tome pricati.

Mark
Gost
Mark

Da nije bilo Djukanovica CG bi davno bila nezavisna sa Slavkom Perovicem.

Keto
Gost
Keto

Kako da ne. Slavko ni sebe nije mogao usmjeriti, a kamo li CG.

Milan
Gost
Milan

Da nije bilo SLAVKA PEROVICA nebi Crna Gora bila nezavisna, a da nije Mila Djukanovica nebi ovaj narod krepavao od gladi i nebi Crna Gora bila privatizovana

sds
Gost
sds

ne bi*

Ghegia
Gost
Ghegia

Slavko nije ucestvovao cak ni na referendumu. To je dokaz da mu nije bilo stalo do CG vec samo do programa koji ce se suprotstaviti vlasti radi preuzimanja iste. Kad je DPS promjenio kurs ka nezavisnosti, Slavko je promijenio plocu i cesto vise isao na ruku onima koju su bili protiv nezavisne CG.

Englez
Gost
Englez

Mislite da nije Djukanovica Crna Gora nebi bila okupirana od strane Engleske drzavne sluzbe. Skroz ste u pravu gospodine Lipka.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

to je moj lipka svima jasno pa cak i tebi samo nije ovima ovdje… sve nam je zavrsio i vratio nam indetitet, drzavu , himnu cijeli zivot pjevanu ali nezvanicno, obezbijedio nam zastitu dok postojimo ulaskom u nato.. i moj Lipka uvesce nas za dvije godine najkasnije u EU.. u udje u istoriju jaci nego kralj nikola rame uz rame… Više »

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Narod ne moze da jede nezavisnost.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

neka onda prte put srbije pa jedu zajdnistvo!!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

eno vele u srbiju za dorucak kavijar a za veceru patku.. aj ne mlati jadan!!

Lale
Gost
Lale

Tako je frantisek.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Bravo Lipka napravili ste najveću stvar u novijoj
istoriji Crne Gore
Crna Gora nezavisna i međunarodno priznata ,članica NATO saveza
Daleko od suldnih beogradskih memoranduma, ksenofoba,rusofila iz SANU
koju niko ne voli i ne poštuje u okruženju,
generator svih ratova na Balkanu je SANU .
Nek je vječna Nezavizna Crna Gora !!!

Slavko
Gost
Slavko

Crna Gora nije nezavisna, Crna Gora je zahvaljujuci DPSU zemlja koja je prije 13 godina dugovala pet puta manje nego danas. Danas stranci posjeduju skoro cijelu Crnu Goru a narod nema za hranu. Toliko o nezavisnosti.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

U Crnu Goru dolaze da radi svi is okruženja
Is Srbije Bosne i Hercegovine republike Srpske Makedonije Kosova Albanije Rumunije …
Biće zato što su im veće plate kod njih nego u Crnoj Gori ….

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Serdare, dolaze da rade u stranim hotelima i restoranima po primorju i to na 3 mjeseca. Zato glad i bijeda u unutrasnjosti Crne Gore duplo vise no u svim tim drzavama.

StevanPG
Gost
StevanPG

Sigurnost i buducnost drzave je obezbijedjena, jer imamo predsjednika Djukanovica koji itekako dobro vodi politiku i koji pomaze CG i narodu da idu naprijed a to je glavno!

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

bogu fala, jos punih 7 godina onako ko predsjednik a posle cemo vidjet!!

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Kao sto je Milo Djukanovic uveo CG u Nato tako ce i u EU !

Cipsy
Gost
Cipsy

Ne treba razmisljati da sad posle odrzanih evropskih izbora nece biti vise aktuelno prosirenje, na nama je da radimo a nas rad ce vidjeti ljudi iz EU i kad budemo spremni uci cemo!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Nema ko od evropskoh zvanicnika nije rekao da je za CG glavni pokretac drzave naprijed Milo Djukanovic, jer vide ljudi koliko radi covjek i sta je sve postigao za kratko vrijeme.

NBA
Gost
NBA

NIJE MILO TO STO “ZBORE”(IZRODI): NO JE STVORITELJ I KRALJ CRNE GORE!!! DA JE VJECNA CG!

zacanka
Gost
zacanka

Ja kad vidim ko je nama opozicija pa sramota da te bude, eno sve pricaju da nikad ne bi sa DPS-om a sad da ih DPS zovne na dijalog oko vlasti e kako bi potrcali, slomili bi se ko bi prvi dotrcao !

ines23
Gost
ines23

Milu vjecno hvala za sve sto je covjek uradio i sta radi, jer da nije njega ne bi bilo ni CG!

Vitinka
Gost
Vitinka

Ada ljudi vidjosmo svi sta nam zamalo napravi Rusija sa sve ovom opozicijom koja se “bori” za dobro gradjana samo dok su kamere upaljene a ne da nijesmo nezavisna drzava! Tek se tada ne bi znalo nista i niti bismo mi imali ikakva prava!

oliver14
Gost
oliver14

Da nije njega bilo ko zna dje bi nam bila Crna Gora i mi zajedno sa njom, bili bi neka srpska pokrajina koja bi radila sta joj drugi kazu!

Kosta
Gost
Kosta

Dobro si ti rekao, svaka ti je na mjesto! Sad je lako pricati ista ali tada je jedini Milo rekao da zeli nezavisnu drzavu i dobili smo je zajednickim snagama!

@ kosta
Gost
@ kosta

drzavu ahaaaaaaaaaa dobili ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…Pa sto Njemci ne traze drzavu Bajern,Baden vitemberg,Hesen itd dobili mi drzavu za interes Crnogoraca jeli ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

goran1978
Gost
goran1978

Milo je i donio nezivnosnost ovoj drzavi i narodu! Da nije bilo njega ne bi bilo ni danas nezavisne CG!

Dejo andreja ⚘
Gost
Dejo andreja ⚘

Došao sam kao onaj stari panj kad se zapali 😆

Gaeta
Gost
Gaeta

Pokradeni referendum koji si ti prikazao kao demokratski u kome su prevagu odnijele korupcija i koverte tj. kupovina glasova . Demokratski bi bio da su svi državljani Crne Gore imali pravo da glasaju. Nažalost to su imali samo svi muslimani i albanci ali ne i pravoslavci koji ma je uskraćeno pravo .

kachawndica
Gost
kachawndica

vama je 55% polovina, tako vam se usirilo

Bnjj
Gost
Bnjj

Tačno istina je samo jedna i kada je nepopularna

gugi
Gost
gugi

da nije njega bila CG bi mnogo ranije bila nezavisna i bili bi vec odavno u EU i ne bi bili poharani do kostiju

Bnjj
Gost
Bnjj

Milo je grobar CG zahvaljujući njemu mi smo na dnu čak i propala Bosna je prestigla Cg

Bimbo
Gost
Bimbo

Ahaaaaa drzava DPSa patriota i onih te se odrekose Njegosa,ostvariliste sudbonosno DA da i pra unuce odavde bjezat mora.Ajde nek mi neko kaze sto smo osim blamaze i dugova dobili 2006

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Nezavisnost je prica na koju se loze ovi sto primaju do 300e plate.

Nenad
Gost
Nenad

Nezavisnosti ne bi bilo da nije bilo gradjana cg..malo su nategli ali donijeta nezavisnost kako god..da je bio iskren milo danas bi i oni koji su glasali za zajednicu promijenili misljenje , svi bili srecni i zadovoljni i ne bi se vise ni pominjalo to..privatna drzava jedne familije ..gdje po prvi put razmisljam kako da odem iz nje..nezavisna samo od… Više »

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

21.5.2006 Kakav sunčan dan,majski,istorijski,pobjednički…55,5% Kako lijepa cifra,okrugla,istorijska,pobjednička…

Nenad
Gost
Nenad

Da..pobijedilo 10 ljudi a 650000 izgubilo

Nenad
Gost
Nenad

Aako se ti osjecas kaao pobjednik srecno ti bilo

kachawndica
Gost
kachawndica

čista 5ica

Koverta
Gost
Koverta

A mozda, da nije bilo koverti.

BMWRikonije
Gost
BMWRikonije

Sgod.amo kad nije bila u DINARE,sjutrdan nebi valjala petinu,kao ’91.

Radosav72
Gost
Radosav72

Ipak su koverte mnogo ljepse od srpskih bajoneta 1918.

Bimbo Popa
Gost
Bimbo Popa

Ahaaaa jeli ovo drzava ? E nebi je vi nikad priznali da vam nije cilj da nas unistite a ostvarilistega to bez daljnjeg od K Nikole do danas broj nam se poveca sa 300 hiljada na 600 sad smo u smanjenju

BMWRikonije
Gost
BMWRikonije

Zamisli koliko bi nas bilo da nije bilo Mojkovca,Skadra itd?!….

Los ZETAs Mexic
Gost
Los ZETAs Mexic

Ahaaaaa Crna Gora je izgubila suverenitet 2006 Da se Milo ne uvlaci Bosnjacima i Albancima i dobrovoljno radi sto im odgovara odavno nebi ni ime imali Crna Gora no bi bijo ovo Karadag ka i vazda

Faul
Gost
Faul

Ma ni tebe u CG

anoniman
Gost
anoniman

milo je izglasao nezavisnost crne gore za sebe i svoju porodicu crna gora se odvojila od srbije a gradjani crne gore od kandzi brace djukanovic nece nikad a ti lipka dodji da vidis kako gradjani crne gore vec trinaest godina zive u privatnoj drzavi brace djukanovic

Gile
Gost
Gile

Crna Gora se nije odvojila od srbije….

Moj Tempo
Gost
Moj Tempo

Da nije bilo toliko Albanaca sa zapada i Amerike nikada nebi.bilo nezavisnosti.Rusija je medju prvima priznala nezavisnost.Djukanovic je nebitan.Davno je bila 2006 god.

Radosav72
Gost
Radosav72

Hvala Albancima, ovo je i njihova drzava pa naravno da su i oni glasali. Ali da nije bilo toliko izbjeglica iz okoline koji su nasli uhljebljenje u CG ,a glasali protiv, mi bi imali 70 %

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Prije će biti da su te izbjeglice glasale za. Pa gle čuda dobise drzavljanstvo. Neki su čak i ministri. Tako da ne lazinjaj.

VaS
Gost
VaS

Da sve izbjeglice su glasale za nezavisnu CG a nas cilju su djedovi stvarali CG ko je..

Bole
Gost
Bole

Milo od 2006 pije samo caj od lipKe!

Lider u regionu
Gost
Lider u regionu

Da nije bilo tebe i Lajcaka nebi bilo nista od referenduma !

Roko
Gost
Roko

Nije on napravio nezavisnu nego privatnu državu.

Vaso
Gost
Vaso

Tako je Lipka!

Pravoslavac
Gost
Pravoslavac

ne jadan, on je izglasao nezavisnost…. Ja sam prvi glasao samostalnost, ali ne i privatnu drzavu!!!

Mitar K.
Gost
Mitar K.

Zo nam je poznato i bez tebe.

Globovanje
Gost
Globovanje

Upravu je Lipka , a cak i kad bi bila , tesko da bi to bilo mirnim putem …

Knez
Gost
Knez

Zahvalite se lscg I cetinjanima

oponent
Gost
oponent

Zahvalni smo LSCG i gradjanima Cetinja i uvijek cemo im se zahvaljivat.

Boris
Gost
Boris

vele da vas vise od pola vuce porijeklo od italijana…

Djordje
Gost
Djordje

Sto nerece citavu istinu. Da ste ga ucijenili!!! Ali neka objavice to CIA za jedno 50 godina.

vukomita
Gost
vukomita

POSTAO JE DRZAVOTVORNI VLADAR I USAO U ISTORIJU CRNE GORE A TO JE VELIKA CAST…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ako je čast da te tvoj narod pamti kao lopova, onda tu nešto nije u redu

Budimo realni
Gost
Budimo realni

То му је част у очима неписмених попут тебе.

NSRS
Gost
NSRS

Hvala vam što ste se razišli od Srbije u državotvornom smislu. Još samo da odete kao individue i sve će biti OK.

Žaro
Gost
Žaro

Ne mogu da zamislim kako bi nam bilo da se ne odvojismo od Srbije , stalna tenzija nas Kosovom đe nam svaki čas mogu pokupiti đecu da izginu , dinar ….srećom bijasmo pametni pa izabrasmo svoj samostalni put .

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Diktator će uvijek pronaći tenziju,umjesto sa Kosovom nas plaše sa nekakvom srpskom okupacijom

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A i onaj hotel što je po tebi dobio ime je imao neslavan kraj

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Пропао је референдум 1993. Могао је пропасти и овај 2006. Независност би сигурно дошла можда ове, а можда за десет година али на поштен начин ђе нико приговорит не би могао нити би се поједини који су на првом гласали против, након другог китили ловорима и проглашавали оцем нације.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Je li posteno da treba da imamo 55% da bi referendum uspio,svudje na svijet presudjuje jedan glas a kod nas je trebalo 50000 glasova vise

Joko
Gost
Joko

Pa i ovamo je presudio jedan glas Iovoga istiga Lipke.

Globovanje
Gost
Globovanje

Pusti Zvizdane , 55 – 45 je srpsko bratsko postenje ‘ popola ‘ 😁

Miš
Gost
Miš

Zvizdan kako to racunas? 400 000 ljudi je glasalo, 55% je 220 000. Znaci 5% je 20 000 a ne 50 000 ko sto kazes. Zivjela nam cg ali matematika ti je netacna. Pozdrav

max
Gost
max

Živjela samostalna Crna Gora!Ogroman doprinos,Mila Đjukanovića.Da nije požmirepa i parazita,okolnijeh,daleko bi bolje bilo.Smanjiti dežavni aparat,troškove,službena vozila,stanove,telefone,reprezentacije…Ne mogu mu dušmani oprostit.Živ ti nama bio Mikaš!!!

SINDON
Gost
SINDON

MAX prijatelju jest zivjela sveta samostalna Crna Gora! A nasa CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA? Zasto Milo je izbjegavao da ne priznaje CPCje obnavljen? To su dpsovci ne priznaju kao svetozar marovic nije priznao nas CPC a drugi dpsovci hoce!!?

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Da nije gorepomenutog ne znam kako bismo u WC znali da odemo

Pjetro
Gost
Pjetro

Zavisna ne zavisna u evropu ne u evropu mi bolje ne zivimo. A mene to interesuje! Ti lipla ako ti je merak sto je cg nezavisna ti ajde ovamo, samo da znas da ti je penzoja oko 150€

Vaso
Gost
Vaso

Pa ti aj put Evrope😂 no takvima tamo ne daju da privire!

Pjetro
Gost
Pjetro

Vaso ja ti se iz evrope i javljam pusa😃😃😃😃

Prc CG
Gost
Prc CG

Kamo sreće da ga nije bilo,danas bi zivjeli životom dostojnog čovjeku,samostalni ili ne sve jedno a ne u privatnoj državi i na ivici preživljavanja!!!

Vaso
Gost
Vaso

Pa aj put Srbije!
Sto cekas?!

Bimbo
Gost
Bimbo

A sto ne das VASKO narodu da ne ide put Srbije kad imas i kad ti je dobro,zadji od kuce do kuce sirotinje ima kolko ti bog oce.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Vaso da li je to demokratska i civilizovana retorika?

Miš
Gost
Miš

Naravno da ne bi bilo nezavisne CG. I dalje bi bili u srpskim kandžama sa plata od 200 eura

Joko
Gost
Joko

A ovako ti je 225 plata.Ako ne racunas Milivu i tvoju pa ti 15.000 Ne glupiraj se vise

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Misu, u medjuvremenu bice u konvertitskim sapama Mila Djukanovica sa platama od 250eur.

mojsilović
Gost
mojsilović

Ne dobija Lipka koverat onto volonterski uz sandvič i sok na slamčicu. Ojha!

petar
Gost
petar

A vino?

mojsilović
Gost
mojsilović

Karton vina za praznike i prve neđelje u mjesecu. Gratis i pet plastičnih čaša.

Fileopg
Gost
Fileopg

zato su i protiv Mila, inaće bi mu oprostili sve za što ga sad optužuju.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Nijedan Srbin nikad nije rekao nijednu rijec protiv postojanja drzave Crne Gore. Samo protiv anti-srpske politike, lazi i politickih manipulacija.

aco
Gost
aco

pola Srbije misli da njihova drzava ima izlazak na more.

Mugi
Gost
Mugi

Za to ti je uletio stancinu u Budvu. A narod Crne Gore prezivljava… Omladina nema da se skoluje. Nema gdje narod da se lijeci.

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Lažeš

Milena
Gost
Milena

Da nije bilo tebe, djukanović samo sproveo u djelo

Ljuta
Gost
Ljuta

To lipka….ti najbolje znaš kolika je bila cijena izdaje!

pero
Gost
pero

Sto jes jes ali i Ti Fratisek si ga malo pomogo sto se vodjen mora istaci.

Bdcg
Gost
Bdcg

Bila bi nezavisna,kao što je vazda i bila.Ovakvim tekstovima se narodu natura milo=cg,što je užasno

Rankovic
Gost
Rankovic

I da tebe nije bilo, isto !!!

Send this to a friend