Politika

Lipovina: Položaj mladih nije poboljšan

Ana Lipovina

U vrijeme opšte ekonomske i društvene krize i urušavanja sistema vrijednosti, posebno su ugrožena a za razvoj društva veoma važna grupa – mladi. Tokom ove izborne kampanje više puta smo čuli od predstavnika Vlade i istaknutih članova vladajuće partije kako su u prethodne četiri godine radili sve kako bi mladi stekli bolji položaj u društvu. Mi u Socijaldemokratskoj partiji smatramo da položaj mladih nije postao bolji samim osnivanjem Ministarstva sporta i mladih kao i donošenjem Zakona o mladima, ocijenila je Ana Lipovina kandidatkinja za poslanika na listi SDP – Jaka Crna Gora.

“Da bi mladi vidjeli svoju budućnost u ovoj državi neophodno je da imaju pristojne uslove za rad, da budu adekvatno plaćeni i da mogu da riješe stambeno pitanje. Nakon izbora SDP će se zalagati za subvencioniranje stambenih kredita za mlade pri čemu će se mladim bračnim
parovima subvencionirati plaćanje dijela stambenog kredita prvih pet godina otplate kredita. Ova mjera stambenog zbrinjavanja je ujedno i demografska mjera jer se za svako dijete rođeno ili usvojeno u razdoblju subvencioniranja kredita,subvencija države produžava na dodatne dvije godine”, istakla je ona.

Prema njenim riječima treba naglasiti da su i kamatne stope za stambene kredite u Crnoj Gori veće nego bilo gdje u Evropi iako građani Crne Gore imaju znatno niži životni standard od Evropljana.

“Smatramo i da je neophodno mlade do 25 godina osloboditi poreza na dohodak, a mladima od 26 do 30 godina umanjiti porez za 50 odsto. SDP će ponuditi bolju informisanost o mogućnostima zapošljavanja nakon završenog obrazovnog ciklusa. Čvršće povezivanje tržišta rada sa obrazovnim sistemom na stručnoj praksi i pripravničkom stažiranju. Ohrabriti javni i privatni sektor na zapošljavanje mladih”, naglasila je Lipovina.

Većina crnogorskih opština, kako je napomenula, posljednjih godina bilježi negativan prirodni priraštaj upravo zato što mladi ne vide svoju budućnost i budućnost svoje porodice ovdje,a sve to je posljedica neadekvatne brige vlasti za mlade u Crnoj Gori.

“Smatramo da ako bi novac sa višemilionskih gubitaša poput Montenegro Airlines-a preusmjerili na subvencioniranje stambenih kredita za mlade značajno možemo poboljšati njihov položaj. Jake Crne Gore nema bez jake omladine i zbog toga će Socijaldemokratska partija u narednom periodu ponuditi više mjera koje će pomoći mladima da grade svoju budućnost u ovoj državi”, zaključila je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darina
Gost
Darina

Ovoga puta izlazim na izbore i glasam SDP.

Goran
Gost
Goran

SDP ima najljepšu i najpametniju listu izgleda. Ako je mjerilo ovaj broj mladih i pametnih ljudi.

JalaBrat
Gost
JalaBrat

Ova mala je los reprezent SDP slusa sam je u Bijelom Polju kao voditeljku ni da procita ne umije.

Tivcanka
Gost
Tivcanka

SDP možfa neće dobit izbore, ali imaju najljepša lica u kampanji.

IKS
Gost
IKS

Da mladi budu adekvatno plaćeni i da mogu da riješe stambeno pitanje, e onda da se razmislja o ostanku.

Cikotic
Gost
Cikotic

” Smatramo i da je neophodno mlade do 25 godina osloboditi poreza na dohodak, a mladima od 26 do 30 godina umanjiti porez za 50 odsto. ”
Apsolutno se slažem ! Bravo !

Irena
Gost
Irena

Građani Crne Gore imaju znatno niži životni standard od Evropljana, a kamatne stope se uvecavaju. Treba podrzati SDP !

RATKA
Gost
RATKA

Jake Crne Gore nema bez jake omladine !

Aldan
Gost
Aldan

Kao apstinent ovaj put ću glasati za SDP. Jaka Crna Gora. Bravo za vas. Broj 4.

Milena
Gost
Milena

Bravo Ana. Velika podrška za SDP stiže sa Cetinja. Sve nas je više. SDP raste iz dana u dan. Broj 4.

Dragana
Gost
Dragana

Da bi mladi vidjeli svoju budućnost u ovoj državi neophodno je da imaju pristojne uslove za rad !

Tijana
Gost
Tijana

Bravo Lipovina. Samo za SDP. Zaslužili ste to. Broj 4. Jaka Crna Gora.

Send this to a friend