Politika

Lisičić: Regionalni vodovod da prestane da bude izvor problema u Boki

Član OO SDP-a  Tivat Ćazim Lisičić povodom radova  koji za cilj imaju priključenje Herceg Novog regionalnoj  vodovodnoj mreži,  kao podržavalac svih investicija koje za cilj imaju unaprijeđenje života građana, izjavio je da SDP Tivat raduje riješenje  problema vodosnadbjevanja u Boki .

“Ono što ne možemo nikako da podržimo je beskrajno odugovlačenje ovog projekta koje dovodi u sumnju stručnost njegove realizacije. Građani Tivta sve više negoduju i strpljenje je na izmaku jer raskopane saobraćajnice na magistralom potezu kroz Seljanovo i Donju Lastvu zadaju glavobolje kako učesnicima saobraćaja tako i pješacima”, istakao je Lisičić

Da zlo bude veće,kako kaže Lisičić, juče su na društvenim mrežama osvanule slike i snimci novog izliva i zamućenja morske vode. Ovom prilikom podsjeća da,  sredinom oktobra je komunalna inspekcija uručila izvođaču radova prekršajnu prijavu u iznosu od 2.000 eura iz istog razloga.

“Očigledno je da su se radovi neopravdano poprilično odužili te građani Tivta sve češće upoređuju ovaj projekat sa zidanjem Skadra na Bojani. SDP Tivat poziva Regionalni vodovod i izvođače radova da ubrzaju radove na završetku ovog projekta sa ciljem konačne normalizacije života građana Tivta ali i svih ostalih koji koriste Jadransku magistralu”,poručuje Lisičić.

Prilikom svog osnivanja ideja Regionalnog vodovoda bila je da se omogući da sve primorske opštine imaju redovno vodosnabdjevanje dok u posljednje vrijeme on biva izvor brojnih problema za građane Boke Kotorske. SDP apeluje da se ovoj praksi mora stati na kraj jer državna preduzeća treba da budu u službi građana a ne kreator njihovih svakodnevnih problema, zaključuje se u saopštenju.

 

Send this to a friend