Politika

Ljuljđuraj: Joković griješi, nezavisnost Kosova je gotova stvar

Kolja Ljuljđuraj

Predsjednik odbora SNP Tuzi Kolja Ljuljđuraj smatra da ta partija ne bi trebalo da se uključuje u inicijativu koja ima za cilj prikupljanje podrške za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznavanju nezavisne države Kosovo, jer je to, kako navodi, već završena stvar.

Na poziv Srpskog nacionalnog savjeta SNS juče je tim povodom održan sastanak na kom su učestvovali predsjednik i potpredsjednik SNS-a Momčilo Vuksanović i Ljubomir Peković, kao i lideri parlamentarnih partija Nove srpske demokratije Andrija Mandić, SNP-a Vladimir Joković i Demokratske narodne partije Milan Knežević

Prema riječima Ljuljđuraja, SNP, kao građanska partija, koja okuplja pred stavnike svih vjera i nacija, ne treba da se uključuje u ove i slične aktivnosti, jer je to stvar koja je završena.

“To su završili Evropska unija i SAD. SNP je građanska partija i nije potrebno uključivati se u takve stvari. Ta inicijativa je formalan posao, koji ni na koga ne utiče i ne predstavlja ništa strašno. To je inicijativa koja nema nikakve veze. Na sjednici Glavnog odbora mi iz OO Tuzi smo kazali da nijesmo za takav potez, ali morali smo ispoštovati odluku GO. Zvali su iz Srpske pravoslavne crkve, to se radi zbog toga”, kaže Ljuljđuraj.

Na jučerašnjem sastanku, kojem su, osim predstavnika Srpskog nacionalnog savjeta prisustvovali lideri NSD-a, SNPa i DNP-a, bilo je riječi i o, kako su naveli, zajedničkom obilježavanju najznačajnijih manifestacija i praznika srpskog naroda u Crnoj Gori Velike Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, Mojkovačke bitke i Svetosavskih svečanosti.

Ranije je ovodom najave Momčila Vuksanovića o organizovanju svečanosti povodom 100. godišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, visoki zvaničnik crnogorske Vlade saopštio nezvanično da Vlada neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend