Politika

Lončarević: Izopštili me nezakonito iz partije, ali uzimaju redovno novac na osnovu mog mandata

Bruna Lončarević

Gostujući u emisiji Skala radija “Skalin parapet” dr Bruna Lončarević, odbornica u kotorskom parlamentu je kazala da još nije dobila nikakvu odluku o njenom isključenju iz Socijademokratske partije, čiji je član bila minulih desetak godina, a sad više nije sigurna da li je i dalje.

Ona je podsjetila da nije tačno da je zasijedalo Predsjedništvo SDP-a u Kotoru, nakon poznatog dešavanje smjene kotorskog predsjednika opštine iz redova Demokrata, pa samim tim nije ni mogla biti donešena odluka o njenom isključenju.

Pritom nju, kako je kazala, niko nije zvao ni obavijestio o mogućem isključenju, a nije zasijedao ni Opštinski odbor.

“Licemjerstvo koje je pokazao vrh partije u ovom slučaju jasno govori da je SDP još daleko od onih demokratskih tekovina na koje se pozivaju”, istakla je ona.

Lončarević je kazala da je u svim režimima pa i partijama, čak i onim krajnje desnice i onim totalitarnog karaktera, prirodno da članovi imaju pravo da se žale na odluke.

“Posebno kada je riječ o isključenju iz partije, kao krajnjoj mjeri. SDP i dalje ćuti. Sve što sam čula je izjava na TV A1 zamjenika predsjednika SDP-a Raška Konjevića koji je nedvosmisleno kazao da sam ja njegova bivša koleginica i da više nijesam članica partije. Nije kazao zašto sam i na kojem to sastanku isključena i kome da se žalim na takvu odluku. Nije ni mogao jer, kako sam već rekla, nije bilo nikakvog Predsjedništva. Dio prijatelja bivšeg lidera Krivokapića, koji slijepo slušaju ono što im govori, je tako odlučio. A oni nemaju nikakav legitimitet ni legalitet. Ono što je Konjević prešutao, a prećutkuju i njegove kolege, je činjenica da svakoga mjeseca dobijaju iz opštine apanažu od nekoliko stotina eura na račun mog odborničkog mandata”, kazala je dr Lončarević.

Mandat, tvrdi ona, pripada njoj a ne SDP-u.

“Zbog toga oni ćute kako se neko ne bi sjetio da pokrene to pitanje”, jasna je Lončarević, konstatujući da će ona tražiti objašnjenje od Skupštine kotorske opštine odmah nakon praznika.

Na pitanje da li će podnijetu tužbu protiv SDP-a zbog ovakvog ponašanje, Lončarević je kazala da je ona iznad tih sitnih malih podmetanja bivših kolega, lažnih kvalifikacija i navodnih odluka i da nema koga tužiti.

“Odluku da prestane da podržava bivšu vlast donijela je zbog svakodnevnog urušavanja i propadanja Kotora. Više to nijesam mogla mirno da posmatram. Morala sam da preduzmem neke konkretne korake, a oni su bili da bivši predsjednik opštine Jokić mora da ode zbog toga što ništa nije radio i što je Kotor doveo do ruba provalije. Tadašnja koalicija je vodila računa o ličnim a ne interesima grada. Mene je interesovao samo Kotor i to sam dokazala nakon konstituisanja nove vlasti. Svi su me već vidjeli na mnogim pozicijama a ja ništa od toga nijem željela. Radim i dalje u kotorskoj Opštoj bolnici i nemam ni jednu jedinu funkciju“, kazala je Lončarević.

Ona je podsjetila i na širenje laži da je dobila novac pa čak i stanove, kad već nije željela funkcije.

“Sad već više o tome ne govore jer su se umorili od sopstvenih laži”, kroz osmijeh je kazala Lončarević.

Ona je istakla još jedno licemjerstvo partije koja je nezakonito isključila iz svojih redova.

“Upravo je SDP bio inicijator za smjenu bivšeg predsjednika opštine. Pa po onom starom običaju koji ih krasi posljednjih godina, malo bi tako, a poslije malo ovako. Prepali se od verbalnih napada Demokrata na njih i njihovog tadašnjeg lidera pa su htjeli svojim odbornicima da mijenjaju mišljenja i stavove. To kod mene nije moglo da prođe, i nikada neće”, kategorična je dr Bruna Lončarević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Prodala se za sitne pare

To Bruno !
Gost
To Bruno !

Ak ti, Bruna sledeci ambsador u Kini

Niki
Gost
Niki

Svaka cast. Vratila si Kotor Kotoranima . Uvijek tvoje rijeci na Skupstini ,razuminu svi i kazes ono sto mnogi misle. Jednostavno i jasno. Samo tako nastavi. Kotorani su uz tebe

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kotorani su DPS?

Ljuta
Gost
Ljuta

I ova ima pravo žalbe….nemas ti moralno pravo da rijec progovoris jer si nas prevarila i nismo tebe glasali nego SDP radi Ranka,Mladena, Nedovica…za tebe nisam ni cuo da postojis dok nas birace SDP nisi izdala….kako te nije stid kad te neko pogleda i kaže ovo je ona bruna što se klela da je niko ne moze kupiti i koja… Više »

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

E ljuta ti siza presjednika, citam sto pises i svaka ti je NJEGOSEVA. Ti mora da si neki advokat !!

Ljuta
Gost
Ljuta

Nisam nego nadripisar😜

Mirjana
Gost
Mirjana

Dobra si ti nasa Bruna.Kotoranka srcem i dusom ali nijesi ti za politiku.

Slavko
Gost
Slavko

Je li ovo ona osoba iz Kotora sto je izdala partiju kada joj je najvise trebala? Cisto sumnjam da pare vrijedi, ova prica joj pada u vodu.

Libro
Gost
Libro

Časna ženo !
Sad se ave vidi.
SVIJETLOG OBRAZA ĐE GOD HODAŠ a od tebe neka se stide.

Joo
Gost
Joo

Izdala mozda jeste partiju, koga briga…..ali je SPASILA svoj grad……..

Simonida
Gost
Simonida

Na izbore je izašla Partija nije Bruna pa je ovo ekementarno neznanje.

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Samo ne dokazuk jer neces nikad na zelenu granu. ovo se radi godinama bezpravno ali sto cemo !!

Bajova kula
Gost
Bajova kula

Haaaa ali u elementarnom neznanju zanimljivo je kako znaju uzimat pare na njen račun.
Bruna pokazali ste hrabrost,pamet i dostojanstvo.
Bravo i nastavite bez sjenke kakvi ste u svemu.

Cetinjski put
Gost
Cetinjski put

Ova žena je žena godine.
Uspjela je da se odupre zlu u Kotoru i da uzdignute glave nastavi da radi pošteno.

Ljuta
Gost
Ljuta

Nije neznanje nego bezobrastina

Send this to a friend