Politika

LP: 31 godinu od osnivanja LSCG, Crnoj Gori liberalizam potrebniji nego ikada

Danas se navršava 31 godina od osnivanja Liberalnog saveza Crne Gore, prve suverenističke, proevropske i građanske partije u Crnoj Gori, koja je nastala i djelovala kao simbol slobode i svjetlo koje je pokazalo put Crnoj Gori u mraku rata, nacionalizma i mržnje, poručio je potpredsjednik partije Jovo Rabrenović u saopštenju LP-a.

“I danas je Crnoj Gori ideja liberalizma potrebnija nego ikada, u vremenu kada svjedočimo buđenju nacionalizma, klerikalizma i populizma, naročito sa pozicija nove većine i Vlade Crne Gore koja svojim djelovanjem nastoji da potre sve vrijednosti na kojima je počivao i LSCG a kasnije i moderna, suverena država Crna Gora”, ističe Rabrenović.

On je istakao, da će Liberalna partija i u predstojećem vremenu ostati nepokolebljiv sljedbenik i promoter procrnogorske i evropske snage.

Ideja LSCG koju danas u Crnoj Gori baštini i nastavlja jedino Liberalna partija, mora nam biti stalno pred očima kao vizija koja će okupiti sve procrnogorske, moderne i evropske snage koje će sačuvati iskru slobode koje je ovaj moćni, i sad već istorijski, pokret zapalio. Mi ćemo ostati nepokolebljivi sljedbenici i promoteri takve ideje.

 

Send this to a friend