Politika

LP će pozvati partnere na konsenzus o najvažnijim pitanjima

Glavni odbor Liberalne partije (LP) zadužio je rukovodstvo te stranke da pozove koalicione partnere na konsenzus oko najvažnijih društveno-ekonomskih pitanja.

Kako je saopšteno iz LP, sjednica Glavnog odbora održana je u subotu u Podgorici.

„Centralna tema sjednice bila je ulazak Crne Gore u društvo najboljih i modernih država, NATO alijansu, koja je garancija trajne postojanosti naše domovine i siguran iskorak u bolju budućnost“, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je posebno istaknuta zahvalnost međunarodnim liberalnim partnerima iz Liberalne internacionale i ALDE saveza evropskih liberala koji su, kako se navodi, pružili značajan doprinos tom velikom crnogorskom uspjehu.

„Glavni odbor je pozdravio prijem LP u punopravno članstvo jedne od najmoćnijih političkih organizacija svijeta, Liberalne internacionale, na Kongresu u Andori, na kojem je lider stranke Andrija Popović izabran za potpredsjednika ovog moćnog saveza“, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je raspravljano i o realizaciji postizbornog Sporazuma o zajedničkom političkom djelovanju sa Demokratskom partijom socijalista, Socijaldemokratama, Bošnjačkom strankom, koalicijom Albanci odlučno i Hrvatskom građanskom inicijativom.

„Od rukovodstva LP zatraženo je da, uvažavajući ključne odrednice sadržane u sporazumu kao i stvarni interes zaključenja koalicionog sporazuma, na sastanku lidera koalicije pokrene ideju kreiranja konsenzusa u odnosu na najvažnija društvena pitanja, naročito na ekonomskom i socijalnom planu“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Glavni odbor, uz analizu lokalnih izbora održanih u Nikšiću i Herceg Novom, počeo pripreme za izbore na Cetinju, u Petnjici i u Mojkovcu.

Tags
Send this to a friend