Politika

LP: Čudo u Skupštini, Leposavić u ostavci a predlaže Zakone mimo Ustava

Iz Liberalne partije kazali su da je ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić  navodno uputio u skupštinsku proceduru Prijedlog izmjena Zakona o Sudskom savjetu, sudijama i sudovima. Oni poručuju da je ovo još jedno čudo u Skupštini pod vlašću nove parlamentarne većine, neviđeno u civilzovanom svijetu, saopšteno je iz LP.

“Naime, Leposavić koji je tobože u procesu razrješenje na prijedlog predsjdnika Vlade koji je upućen Skupštini, bez ikakve smetnje nastavlja da kroji politiku Vlade i potvrđuje da su njegovi šovinistički stavovi zapravo zvanična politika Vlade Zdravka Krivokapića. Takvo poniženje i države i javnosti sramotno je, ali Leposavić očigledno mnogo ne haje za to”, navode u saopštenju.

Oni poručuju da  ostaje nejasno kako je uopšte moguće da je ministar Leposavić predložio neki Zakon Skupštini kada on kao ministar nema nikakvo pravo na to, shodno jasnoj odredbi Ustava.

“U članu 93 Ustava koji propisuje predlaganje zakona i drugih akata Skupštini, jasno se navodi da iste može u proceduru uputiti isključivo Vlada ili poslanik, a ne nikako pojedinačni ministar. Ili je možda Leposavić otjelotvorenje ove Vlade pa je uzeo sebi za pravo da djeluje i mimo ustava. Nakon skandala sa tobožnim razrješenjem ovog ministra, više nas ništa ne može iznenaditi od takve družine”, zaključuju u saopštenju.

Send this to a friend