Politika

LP: Ko je naredio postavljanje ograde oko Cetinjskog manastira?

Kod Cetinjskog manastrira

Liberalna partija LP pozvala je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, v.d. direktora policije Veska Damjanovića i v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića da odmah i bez odugovlačenja odgovore ko je i iz kojih razloga naredio postavljanje metalne zaštitne ograde na prostoru između Dvorskog trga, Biljarde, Crkve na Ćipuru i Cetinjskog Manastira u Prijestonici Cetinje na Badnji dan.

“Ko je i na osnovu kojih operativnih saznanja ili slobodne procjene nekog od novopostavljenog kadra naredio zabranu prilaska građana i vjernika Crnogorske pravoslavne crkve Cetinjskom manastiru i ćivotu Svetog Petra Cetinjskog? Ko je i zašto otvoreno favorizovao vjernike srpske pravoslane crkve dajući im ekskluzivitet prisustva ispred i u Cetinjskom manastiru? Da li je došlo do prekomjerne upotrebe sile u slučaju onemogućavanja nekoliko vjernika crnogorske pravoslavne crkve koji da uđu u Cetinjski manastir, kao i u slučaju privođenja jednog od njih”, upitali su u Liberalnoj partiji.

Takođe, traže da Sekulović, Damjanović i Vukšić odgovore zašto je privilegovan i da li će ponovo nekažnjeno proći predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević koji je prvo organizovao masovno okupljanje za božićne praznike i time ponizio sve druge vjernike koji nijesu mogli da ostvare to pravo zbog mjera Vlade.

“Dodatno, Carević je javno i otvoreno koristio teško vatreno oružje, pucao iz topa iznad svojeg grada i sve to uredno je snimljeno i javno objavljeno kao čin kojim se želi pohvaliti? Da li su baš svi jednaki pred zakonom ako jedan čovjek, uz to visoki funkcioner, po državi puca iz teške artiljerije očigledno se dobro zabavljajući, bez ikakve reakcije nadležnih policijskih organa”, navedeno je u saopštenju LP.

Pozvali su pomenutu trojku funkcionera nove politike da objasne činjenice oko, kako su rekli, skandaloznog postupanja grupe osoba iz Pljevanja sa državnom zastavom Crne Gore i pravljenja lomače za paljenje zastave koja je zvanično državno obilježje.

“Samim saopštenjem koje je Uprava policije dala smo sokirani, jer je isto bilo krajnje neprofesionalno i tendenciozno. Pred očima cijele nacije jasno se vidi sprovođenje jedne opskurne radnje grupe huligana koja se iživljava nad simbolom crnogorske države i da se prema izjavi jednog od vinovnika tog zlokobnog čina „ta zastava tamo ne pita“ već isključivo zastava Srbije koju su imali u rukama “, istaknuto je u saopštenju.

Očigledno je, kažu u LP, da “vlada od skandala, kako je već nazivaju” i oni koji su za nju glasali, nema ne samo dovoljno profesionalnosti u svojim redovima već se odnose prema građanima Crne Gore kao da nemaju ustavom zagarantovana prava.

“Vaša je obaveza da u postojećoj situaciji, bez obzira što i sami znate da je period vašeg trajanja kratak, barem dok ste na funkcijama radite ako je moguće profesionalno i u skladu sa propisima bez saopštavanja teledirigovanih informacija dobijenih od vaših klerikalnih šefova. Zabraniti Crnogorcima da se slobodno kreću Cetinjem i ogradama sprečavati njihov prilazak na Badnji dan manastiru koji je centar njihove duhovnosti je necivilizovan čin jedne svetosavske i nacionalističke vlade koja ima sve premise anticrnogorskog djelovanja”, poručeno je u saopštenju Liberala.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
crnogorkaJa pa jaMikizoranVladika
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorka
Gost
crnogorka

Nova vlast uporno poziva na pomirenje.Naravno da to moze ali pod uslovom da Srbija javno prizna da je vrsila zlocine od1918te,te da se javno izvine crnojgori,da nam vrate otetetu imovinu,i td itd….

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Ograda odslikava CG… ovo je podijeljena zemlja

Miki
Gost
Miki

Pokazali smo da nas nema,zato I rade sta hoce

zoran
Gost
zoran

I sta ocekujete da ce apostoli da urade?
Nista od nistavila

Vladika
Gost
Vladika

Postavili su oni ograde i barikade oko svoga srca i svojega potomsta.Slobodna i Vjecna bice Nasa Crna Gora dovijeka

Send this to a friend