Politika

LP Kotor: Da li će predsjednik Opštine ponuditi ostavku Skupštini?

Liberalna partija Crne Gore

Na kotorskoj političkoj sceni nastavljaju se igre bez granica. Akteri su konstituitenti koalicije na vlasti, mlade demokrate, iskusni prekaljeni frontovci, prilagodljivi članovi SDP–a i članovi nezaobilaznog pokreta URA uz dirigentsku podršku odbornika sa izborne liste SNP-a, ocijenio je Vido Drašković, predjsednik OOLPCG Kotor.

To je, kaže, za nekoga tragedija, a za nekoga komedija i dodaje da predizborna zaklinjanja na vjernost, obećanja građanima, postizborna euforija u drugoj godini vršenja vlasti postepeno, pred ličnim i partijskim interesima počinje da jenjava.

“Nakon XV sjednice Skupštine Opštine (prve u 2018. godini) počinju igre. Nikako da se održi započeta XVI sjednica (druga u 2018. godini). Zakazuju se nastavci određuju termini i tako u nedogled. Nezadovoljstvo pojedinih koalicionih partnera izazvao je razdor u vlasti. Kako drugčije protumačiti neuspješno usaglašavanje oko predloženih odluka, što je prouzrokovalo, i ako protiču dvije trećine četvrtog kvartala godine, neusvajanje programa rada i finasijskih planova društava za tekuću godinu čije je osnivač opština. Ovakvo stanje koristi predsjednik opštine i po instrukcijama podržaoca vlasti donosi odluke. Razrješava nepodobne predsjednike upravnih odbora, imenuje podobne. Neplanski se troše sredstva građana, sve na štetu grada i građana”, navodi Drašković.

On ističe da i ako nije završena XVI sjednica, zakazuje se XVII sjednica na kojoj bi se usvojili programi rada i finansijski planovi društava čiji je osnivač opština i dali legitimitet i legalitet nezakonitom i štetnom po grad i građane radu.

“Za XVII sjednicu je planirano davanje saglasnosti na odluke donijete od strane predsjednika opštine. Postavlja se pitanje: Da li će predsjednik opštine ponuditi parlamentu ostavku ako ne dobije saglasnost na donijete odluke?” objašnjava on.

Zadnji zakazan termin za nastavak XVI sjednice i početak XVII je 03.12.2018.godine. U Liberalnoj partiji se nadaju da će se završiti ova ‘komedija’.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Nema sanse da srbadija preda ode sa vlasti u
kotoru.

Ljuta
Gost
Ljuta

Kad ces ti presati bezpogovorno slusati mafiju na vlasti?

Đoko Peśov
Gost
Đoko Peśov

Da je ovo DPS napisa pa ajde, no lp koja nema 3 glasa…i 3 odbornika u skupstinu CG gurnuta id strane DPS..Viđecete đe cete bit kad Mandic uđe u kolaiciju sa Milom…

Send this to a friend