Politika

LP Kotor: Skupština ponire, Jokić svojevoljno troši sredstva

Kotor

Na kotorskoj političkoj pozornici nastavlja se komedija. Akteri komedije, konstituenti vlasti, nikako da okončaju ove igre bez granica. Zakazuje se nastavak XVI sjednice Skupštine Opštine, ali nikako da se održi. Kako se danas ljudi klade u sve i svašta tako kladioničari s nestrpljenjem očekuju kada će se u kladionicama naći i pitanje: da li će se održati ili neće nastavak ove sjednice, ocijenio je predsjednik OOLPCG Kotor Vido Drašković.

Prema njegovim riječima odlaganje sjednice koristi predsjednik Opštine Vladimir Jokić koji samoinicijativno pod nadzorom odbornika sa izborne liste SNP-a donosi odluke na osnovu kojih se nekontronisano troše sredstva građana.

“Parlament Kotora nakon oktobarskih izbora podsjeća na rijeku ponornicu. Kao što rijeka jedno vrijeme teče na površini zemlje, tako je konstituisanje opštinske vlasti proteklo pred očima javnosti. No kao što poslije izvjesnog vremena rijeka ponire ispod površine zemlje i teče nepoznatim tokom,tako konstituinteti vlasti nezadovoljni podjelom kolača, malog za njihove apetite, zaboravljaju zašto su ih građani birali i “poniru” u za javnost nepoznate tokove trošenja sredstava građana. No za razliku od rijeke ponornice koja poslije izvjesnog vremena izlazi na površinu, poslovi opštinske vlasti i dalje se odvijaju mimo programa i plana rada, a na osnovu Odluka donijetih od strane predsjednika opštine . O zakonitosti ovako donijetih odluka svoj sud će dati institucije, a ocjenu građani”, smatra on.

Kako naglašava izlazak iz “ponora” rada izvršne vlasti zavisi od toga koliko povjerenje uživa predsjednik opštine od onih koji su ga izabrali, tj. da li će dati legalitet i legitimitet odlukama koje je donio potvrđujući ih.

“Izvršna vlast se ponaša kao da izvršava sve ono što je obećala, no pitanje je, da li građani u to vjeruju?”, zaključio je Drašković.

 

Send this to a friend