Politika

LP oštro osudila ispisivanje krstova sa četiri ocila po Osmanagića džamiji, zahtijevaju oštre kazne

Jovan Rabrenović

Skrnavljenje Osmanagića džamije u srcu Stare Varoši i Podgorice udar je vandala ne samo na džamiju, nego na sve nas u Podgorici i Crnoj Gori, istakao je predsjednik Odbora Liberalne partije LP Jovan Rabrenović.

On je ocijenio da su građani nova meta dežurnih šovinista koji su, kako je ukazao, podstaknuti politikom i ćutanjem nove vlasti, dobili krila i umislili da mogu da rade šta god hoće nekažnjeno.

“Ovakvoj opasnoj histeriji mora se stati na kraj. Podgorica je utemeljena na kulturi, tradiciji i vjeri svih njenih građana, hrišćana i muslimana i svih ostalih, na međusobnom uvažavanju i razumijevanju. Bez takve zajedničke baštine nema Podgorice ni Crne Gore. LP zato oštro osuđuje ovaj vandalizma i ispisivanje krstova sa četiri ocila po džamiji i zahtijevamo da se vandali odmah privedu i oštro sankcionišu. Pružamo punu podršku Mešihatu Islamske zajednice i Odboru Podgorice kao i imamima i vjernicima koji se mole u ovim džamijama u miru i slozi vjekovima”, zaključio je Rabrenović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cikota
Gost
cikota

Mene je kao pravoslavcaxstid od ovih besramnika koji provociraju naše komšije islamske vjeroispovijesti. Ovo je ta nova sloboda.

Progres
Gost
Progres

Staropodgoričani nijesu nikad gledali ko je koje vjere već kakav je čovjek zajedno su slavili slave i Barjame.

Send this to a friend