Politika

LP: Partije ne vode računa o građanima, Kotor doveli do kolapsa

Popović

Višemjesečna politička kriza u Kotoru doživljava kulminaciju, ocjenjuju iz Liberalne partije dodajući da je njihov prijedlog da se za Predsjednika Skupštine Opštine Kotor izabere Branko Baćo Ivanović-SNP, imao je za cilj da u Kotoru spriječi kolaps u funkcionisanju lokalne uprave.

“Liberali su, jedini od političkih subjekata,u postizbornom periodu od skoro 3 mjeseca,formalno predložili  odbornika Ivanovića kako bi imao mogućnost da sazove Drugu sjednicu SO Kotor na kojoj bi se usvojio Bužet Opštine za 2017.  i Plan i program rada Direkcije za uredjenje i izgradnju Kotora. Tada, čak dio odbornika nije imao volju ni da sasluša predlog LP-a, već su napustili konstitutivno zasijedanje kotorskog Parlamenta”, navode oni.

Iz LP napominju da se SNP nije izjasnio o njihovom prijedlogu da “najstariji odbornik, Ivanović bude izabran, bar za privremenog predsjednika SO Kotor,kakav je slučaj u Budvi”.

Sada, dodaju oni,  SNP nestatutarno zakazuje 2.sjednicu SO Kotor, šalje Predlog Odluke o privremenom finansiranju Opštine Kotor za period januar-mart 2017., pri tom “kršeći Statut i Poslovnik SO Kotor,koji jasno kaže da je može zakazati samo izabrani Predsjednik SO Kotor”.

Iz LP napominju da Skupština Opštine Kotor nije konstituisana, i da predsjedavajući konstitutivnom sjednicom Skupštine,najstariji odbornik Ivanović, ulazi u kršenje Zakona i procedure zakazivanja Skupštine, za što nema ni po kom osnovu pravo.

“Žalosno je što se političke partije  nijesu vodile interesima grada i Opštine, već su slušale i slijedile instrukcije sa strane, tako da su svojim ponašanjem doveli do kolapsa u funkcionisanju Opštine Kotor”, kažu oni i ističu da će se posljedice u funkcionisanju osjetiti od 1. januara naredne godine.

“Što se tiče nelegalno zakazane 2.sjednice SO Kotor od strane odbornika Ivanovića, LP Kotor neće na njoj učestvovati, jer ne želi da učestvuje u kršenju zakona i propisa”, jasni sui z LP.

Send this to a friend