Politika

LP: Sjećanje na genocid u Srebrenici ljudska obaveza

Sjećanja na genocid 11. jula 1995. godine u Srebrenici ljudska je obaveza i civilizacijska opomena svakom pojedincu i svim narodima, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

Oni su ocijenili da je suočavanje sa prošlošću na temelju istine, činjenica i zadovoljenja pravde jedini način da se gnusnom nacionalističkom bezumlju više nikada ne dozvoli da uništi desetine hiljada ljudskih života, porodica i cijele generacije i pokoljenja.

“To je jedini način da sjene žrtava i njihove majke pronađu mir”, kaže se u saopštenju LP.

Prema njihovim riječima, mjera zrelosti društva i regiona jeste i biće nivo konsenzusa oko jasne osude ovoga i svakog drugog zločina i jasne osude i odbacivanja onih pojedinaca, zločinaca, koji su odgovorni za krvave pirove i koji nose nevine živote na plećima.

“Društva i države moraju se oslobađati ovih aveti prošlosti i smjestiti ih na smetlište istorije a budućnost graditi na harmoničnim međuljudskim odnosima, zajedničkom životu i iskrenom uvažavanju kao garanciji trajnog mira”, poručili su iz te partije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anominus
Gost
Anominus

Crna Gora se ne treba involvirat u komšijske zađevice i obračune. Nijesu mali, pa nek to riješe međuse. Imamo mi svojijeh briga, ne fali. Kod nas u Crnu Goru ide se masovno na sahrane, a na godišnjice izlazi samo najbliža rodbina. Ne izmišljajte sad nove običaje, ne biste li “kupili” koji glas više.

iskra
Gost
iskra

Jedina partija u CG koja je ovo javno na danasnji dan saopstila… bruka za ostale.

Send this to a friend