Politika

LP: Skadalozan poziv premijera da građani prodaju glasove, duboko nemoralno i nezakonito

Otvoren poziv premijera Zdravka Krivokapića građanima da u kampanji za lokalne izbore u Nikšiću uzimaju pare za glasove skandalozan je i sramotan, navodi se u saopštenju Liberalne partije, koje potpisuje generalni sekretar LPCG Esad Šainović.

“Ovo je još jedno posrnuće Vlade i sramota za Crnu Goru. Ovaj duboko nemoralan čin koji ohrabruje građane da trguju svojim ustavnim pravima pa još i da varaju i uvlače sebe u prljave igre, nije nas posebno iznenadio od ovakve Vlade kojoj je to već praksa”, poručio je on.

Međutim, dodaje, osim što je nemoralan, ovaj poziv je i nezakonit i u zoni je krivične odgovornosti. LPCG poziva specijalnog državnog tužioca da hitno ispita premijera i njegove saradnike šta su mislili da postignu ovom izjavom i kako mogu da opravdaju ovakve gnusne pozive.

“Crnogorska i međunarodna javnost zainteresovana je da čuje obrazloženje predsjednika Vlade koji je na vlast došao baš sa parolama protiv kupovine glasova. Pitamo se i šta će ne ovakvu izjavu svojeg šefa potpredsjednik Vlade g. Abazović objaviti na svom Tviter profilu sa kojeg je do nedavno hapsio ljude zbog same sumnje na ovo što premijer otvoreno radi i na što poziva- bez ikakve sumnje”, zaključeno je u saopštenju.

 

Send this to a friend