Politika

LP: Skandalozna odluka o državljanstvu, ne valja im ovaj narod pa bi da uvoze drugi

Vlada Crne Gore predložila je Izmjene Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva koje planira da usvoji na sjutrašnjoj sjednici. Ovim izmjenama Vlada priprema još jednu veliku prevaru, inženjering i utire trag za konačno uništavanje bića Crne Gore i njene građanske stabilnosti, saopštila je danas Liberalna partija.

U toj stranci ističu da se, nažalost, ostvaruje ono na što su odavno upozoravali – pokušaj legalizovanja regionalnih uticaja na Crnu Goru i pokušaj mijenjanja njene nacionalne slike u interesu velikodržavnih projekata iz regiona.

“Glavni izvođači ovih prljavih radova čiji se ideolozi odavno znaju su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović kao njegova desna ruka. Ova dva političara bez ikakve podrške i legitimiteta i među narodom pa čak i među svojom koalicijom u Skupštini, hoće na silu da mijenjaju biće Crne Gore. Mi im poručujemo da im to neće proći”, naglasili su Liberali.

Iz te partije poručuju da su džabe pravili razne predstave i dimne zavjese sa smjenom Vladimira Leposavića i konstruisanjem drugih afera koje su, kako kažu, očigledno poslužile samo kao paravan iza kojeg se kriju mnogo opasnije namjere koje pokušavaju da provuku iza leđa javnosti.

“Dok se javnost bavi marginalnim advokatima SPC koji su trenutno ministri u Vladi, ista ta Vlada zakucava eksere u kovčeg građanske Crne Gore i crnogorske Crne Gore koji joj odavno pripremaju. Kada bi Crna Gora i njen narod bili zaista nepametni kako to govori Abazović, i kada bi bili tikva bez korijena i bez razuma, možda bi im ova prevara i prošla”, navode u LP.

Liberali poručuju Krivokapiću, Abazoviću i ostalima u Vladi, da se ne igraju sa sudbinom Crne Gore, koju iz dana u dan sve više zatiru i ojađuju naopakim odlukama.

“Nemojte pokušavati ono što nikom nikada nije palo na pamet, da nacionalnim inženjeringom pravite sebi većinu uvozeći neki drugi narod kroz zakon o državljanstvu, jer vam ovaj vaš ne valja. Gospodo, nije problem u narodu nego u vama. Kako je davno poručio Njegoš, ne haje Crna Gora za takve, svi oni biše i prođoše, a Crna Gora osta u svojoj volji i slobodi”, zaključuju u LP.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorka
Gost
Crnogorka

I gradjana Turske u CG ima vise nego Rusa. I njima dajte drzavljanstvo, (nije ironicno ) kulturniji su od navadenih zbog kojih mijenjate zakon. CRNOGORCI bit cemo manjina u svojoj drzavi. Ne dajmo se ovoj kaubojskoj druzini.

Veliki krsi
Gost
Veliki krsi

Mogu donositi zakone kakve god hoće,ali ne mogu nijednim zakonom spriječiti crnogorsku dijasporu,ni sada niti u buduće,da svim srcem vole svoju Crnu Goru

DDE
Gost
DDE

Koliko Crnogoraca ima po Srbiji
Ne treba im dati pravo glasa ko ni Albancima iz Amerike i Bosnjacima iz Lux i dr.
Ko ne zivi u CG ne dijeli nasu sudbinu i nema prava glasa
Mozda posebna izborna jedinica i 2-3 poslanika za dijasporu.
Hrvati imaju taj sistem za dijasporu

Pravnik
Gost
Pravnik

I sto cemo da ucinimo? Isto sto smo i za CT manastir. Nista. Sve je prodato i izdato.

bolesno
Gost
bolesno

Trebinjci, Bilećani i ostala Bratićkina rodbina, da glasa o našoj budućnosti??

Damjan
Gost
Damjan

Jasno proizilazi, njihov krajnji cilj je: da svi koriste jednako pravo kako oni u Lukseburg tako
i oni u Novom Sadu-Vojvodini, nema diskrimisanih.

Mikula Mali
Gost
Mikula Mali

Odluka ce vjerovatno bii podrzana od tradicionalnih “saveznika” Crne Gore.

Dr. Pg
Gost
Dr. Pg

Bježe od srbije i srpskog državljanstva…znaju oni što je bolje…no će CG nagrditi…

Mickey
Gost
Mickey

Sve jasno kao dan.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Žalite se ustavnom sudu.

Send this to a friend