Politika

LP: Veliki uspjeh naše politike, profiliše se nova evroatlanska Crna Gora

Andrija Popović

Liberalna partija zadovoljna je konačnim razrješavanjem političkih previranja i tenzija u Skupštini Crne Gore. Jučerašnjim glasanjem Crna Gora je dobila gotovo sve krucijalne odluke koje je LP predlagala ili se za njih snažno zalagala, saopšteno je iz LP-a.

“Prije svega, građanska i demokratska Crna Gora doživjela je trijumf usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici čiji je predlagač i poslanik liberala Andrija Popović. Ogromna većina kojom je uvojen ovaj dokument, glasovima opozicije i dijela vlasti, šalje poruku i domaćoj i međunarodnoj javnosti da je Crna Gora uspjela da očuva i konsoliduje svoj građanski i liberalni duh i dodatno učvrstiti svoje opredjeljenje da bude moderno i evropsko društvo, spremno da se suoči sa prošlošću i odbaci retrogradne politike”, smatraju u LP-u.

Konačna smjena ministra Leposavića, kako dodaju, koji je ponizio državu, kršeći sve ustavne, zakonske i međunarodne pravne i etičke norme, usput uvrijedivši veliki dio građana Crne Gore i regiona, pokazala je da ipak u Crnoj Gori nema mjesta za one koji su spremni da društvo agresivno uvlače u sukobe, tenzije i netrpeljivost.

“Iako je činilo da je takva politika dobila šansu, ona je ipak samo sezonska i prolazna pojava u Crnoj Gori koja je čvrsto na svom putu savremene države. Liberalna partija nastaviće da insistira na Zakonu o zabrani fašističkih organizacija i njihovih simbola, koji nažalost nije došao na Dnevni red dosadašnjih sjednica Skupštine pa nije mogao biti ni usvojen. Ipak, uvjereni smo da će građanska javnost, shvatajući značaj ovog Zakona i nastavka suočavanja za mržnjom i nasiljem, vrlo brzo pretočiti takva svoja htijenja i kroz zakonodavnu proceduru u kojoj će on dobiti većinsku podršku. Crna Gora sazrijeva i sada je već jasno da se Crna Gora profiliše sa nekom novom politikom na već jasno utvrđenom evroatlanskom kursu”, zaključuju u LP-u.

Send this to a friend