Politika

LP:Ko je nudio 21 milion mita Abazoviću, a ko ima dilove sa Crkvom?

Dritan Abazović

Liberalna partija LP ponovo je pozvala ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, v.d. direktora policije Veska Damjanovića i v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića da odmah odgovore na pitanje ko je, kada, gdje, na koji način i sa kojom namjerom nudio potpredsjedniku Vlade Dritianu Abazoviću 21 milion eura.

U LP nadređene pitaju i šta se povodom ličnog priznanja Anabozivaća uradilo, ko je pozvan na informativni razgovor, koje su činjenice utvrđene i da li ste pribavljene informacije proslijeđene tužilaštvu.

“Šta ste preduzeli povodom bahatog parkiranja službenog automobila vlade Crne Gore koje je prema pisanju portala zadužio potpredsjednik vlade Abazovića koje je bilo parkirano ispred restorana Plaža u Ulcinju. Da li ste kao što ste revnosno sprovodili propise u nekim drugim slučajevima izvršili kontrolu objekta i napisali zapisnik te osobe koje ste zatekli u skladu sa zakonom procesuirali prema nadležnim organima”, pitali su u LP.

Oni zahtijevaju i odgovore na pitanje koje tajne dogovore nova vlast ima sa Srpskom crkvom u Crnoj Gori i za koje svrhe, kao i da li su potpuno izmjestili aktivnosti iz službenih prostorija u manastire i ostale crkvene objekte.

“Ovo nas podsjeća na zlosrećno vrijeme devedesetih godina prošlog vijeka kada su takođe razni dogovori i akcije dogovarani upravo po manastirima i konacima, a dobro znamo kako se to završilo za sve nas a posebo pripadnike drugih vjera i nacija. Iz kojeg razloga nijeste reagovali kada je u Nikšiću došlo do narušavanja javnog reda i mira i do širenja rasne i nacionalne mržnje od grupice pripadnika nekog pokreta za veličanje velikosrpske ideje na prostoru Crne Gore. Ako znamo da ste prije par dana reagovali ekspresno i lišili slobode lice koje je pisalo grafite na nekoj pijaci onda postaje skoro nevjerovatno da dozvoljavate da grupa huligana satima maltretira građane Nikšića i vrši nedozvoljene radnje a vi ne reagujete. Po čijem nalogu i iz kojeg razloga nijeste reagovali i zaštitili ustav i zakone Crne Gore”, naglašavju u LP.

Interesuje ih i da li će građani morati da za dobijanje ličnih dokumenata idu u crkve i manastire na noge srpskim popovima ili će se zadržati dosadašnja procedura izdavanja dokumenata u službenim prostorijama Centra bezbjednosti.

“Ko je i iz kojih razloga naredio postavljanje metalne zaštitne ograde na prostoru između Dvorskog trga, Biljarde, Crkve na Ćipuru i Cetinjskog Manastira u Prijestonici Cetinje na Badnji dan? Da li su se u manastiru nalazile osobe koje ne pripadaju sveštenstvu već su to dovedene iz drugih razloga i za drugom namjenom? Ko je i na osnovu kojih operativnih saznanja ili slobodne procjene nekog od novopostavljenog kadra naredio zabranu prilaska građana i vjernika Crnogorske pravoslavne crkve Cetinjskom manastiru i ćivotu Svetog Petra Cetinjskog? Ko je i zašto otvoreno favorizovao vjernike Srpske pravoslane crkve dajući im ekskluzivitet prisustva ispred i u Cetinjskom manastiru”, izričiti su u LP.

Od Sekulovića, Damjanovića i Vukšića trađe odgovor na pitanje i da li je došlo do prekomjerne upotrebe sile u slučaju onemogućavanja nekoliko vjernika crnogorske pravoslavne crkve koji da uđu u Cetinjski manastir, kao i u slučaju privođenja jednog od njih?

“Pozivamo pomenutu trojku funkcionera nove politike da objasne činjenice oko skandaloznog postupanja grupe osoba iz Pljevanja sa državnom zastavom Crne Gore i pravljenja lomače za paljenje zastave koja je zvanično državno obilježje. Samim saopštenjem koje je Uprava policije dala smo sokirani, jer je isto bilo krajnje neprofesionalno i tendenciozno. Pred očima cijele nacije jasno se vidi sprovođenje jedne opskurne radnje grupe huligana koja se iživljava nad simbolom crnogorske države i da se prema izjavi jednog od vinovnika tog zlokobnog čina „ta zastava tamo ne pita“ već isključivo zastava Srbije koju su imali u rukama”, poručili us u LP.

Prema nihovim riječima, očigledno je da vlada od skandala, kako je već nazivaju i oni koji su za nju glasali, nema ne samo dovoljno profesionalnosti u svojim redovima već se odnose prema građanima Crne Gore kao da nemaju ustavom zagarantovana prava.

“Vaša je obaveza da u postojećoj situaciji, bez obzira što i sami znate da je period vašeg trajanja kratak, barem dok ste na funkcijama radite ako je moguće profesionalno i u skladu sa propisima bez saopštavanja teledirigovanih informacija dobijenih od vaših klerikalnih šefova. Zabraniti Crnogorcima da se slobodno kreću Cetinjem i ogradama sprečavati njihov prilazak na Badnji dan manastiru koji je centar njihove duhovnosti je necivilizovan čin jedne svetosavske i nacionalističke vlade koja ima sve premise anticrnogorskog djelovanja. Podsjećamo vas da ste u obavezi da date odgovore na sva postavljena pitanja u skladu sa funkcijama koje zauzimate i vršite. Budite precizni i jasni u odgovorima kako bi građani imali uvid u to što vi radite i što je javne ali i tajne bezbjednosti”, zaključili su u LP.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marina
Gost
Marina

Ma neeeeeee !!!
Nemoguce da “postenjacina “Dritan koristi sluzbeni auto !!!
Pa oni samo TAXI koriste !!!

Marina
Gost
Marina

Treba ova pitanja formulisati sto sazetije i taksativno ih nabrojiti i upucivati ih svaki dan na sve relevantne adrese i sve dostupne medije !!!!

Mucki
Gost
Mucki

Sad imas dovljno para pa i ti napravi jednu Crkvu Dritane.

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Treba traziti ko je nudio 21 mil. a i sta je sa tom Makedonskom razglednicom pošto se govori da na toj razglednici Sibicar radio kriminalne radnje

crnomace
Gost
crnomace

možda će izdati zgradu vlade pošto im je sad sjedište po crkvama.pa od rente da otvore novu avio kompaniju.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Bravo!

Send this to a friend