Politika

Lukovac: Vjerujem da Hrvatska neće blokirati Crnu Goru

Branko Lukovac

Bivši ministar spoljnih poslova Crne Gore Branko Lukovac rekao je da se nada i da vjeruje da Hrvatska neće blokirati Crnu Goru na putu njenog članstva u Evropskoj uniji EU.

Lukovac je u intervjuu za Dan govoreći o Prevlaci podsjetio da su dvije susjedne države postigle sporazum koji, iako privremen, funkcioniše sa uspjehom već 16 godina, uz pozitivne ocjene obje strane.

“Osim toga, dogovor je vlada dviju država da, ako ne postignu definitivan dogovor o razgraničenju na području Prevlake, na kopnu i moru, bilateralnim putem to zajednički povjere Međunarodnom sudu pravde u Hagu”, istakao je Lukovac.

O brodu Jadran Lukovac jenaglasio da, s obzirom na njegovu istoriju i odugovlačenje sa rješavanjem svih pitanja sukcesije nakon raspada zajedničke države, ni Crna Gora ni Hrvatska ne treba da se ponašaju tako kao da imaju sva prava da taj brod bude njihov.

“I to samo na osnovu okolnosti da se, zbog remonta, nalazio u Tivtu u momentu raspada SFRJ, ili zato što mu je u zajedničkoj državi matična luka bila Lora u Splitu”, ocijenio je Lukovac.

On smatra da obje države treba da se zalažu za dovršetak procesa sukcesija vojne imovine bivše SFRJ, čiji dio je i brod Jadran.

“Do tada bi ovaj brod, koji će do konačnog rješenja tog dijela sukcesije biti u Crnoj Gori, trebalo da služi za obuku pripadnika mornarice i Crne Gore i Hrvatske, Slovenije i drugih država nastalih iz ranije SFRJ ukoliko imaju takve potrebe”, rekao je Lukovac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Nebi trebalo nicim im se nijesmo zamjerili

Ve$a
Gost
Ve$a

Ka’ da ga je poplava izbacila! Hahaha

Misonja
Gost
Misonja

Nece nece.. bas su blagorodni i nezajedljivi..

dokle
Gost
dokle

Dajte im jadrana kao što ste prevlaku pa neće, valjda. Mi smo braća po dubrovniku.

Onanije Drklić
Gost
Onanije Drklić

“Želim da vjerujem”

Budvanin
Gost
Budvanin

Vjeruj Hahahah

Tripo iz Kotora
Gost
Tripo iz Kotora

Mi moramo zastiti zaljev hrvatskih svetaca

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ti si Tripo zastitijo sto si zastitijo..Fino stitite s bracom srbinom…Sad je kasno i prekasno…Svudj ce Bit reda i zakona…pecat i potpis..Made in Montenegro

Joo
Gost
Joo

Jadran je Crnogorski i tu nema nikakvog papira….dokumenta….osnova….za bilo kakvu drugu tvrdnju….jos povrh toga nakon rata bilo je, sve sto se u tom momentu nadje na teritoriji….pripada toj teritoriji…..isto kao sto su skoro SVI brodovi ratne mornarice SFRJ, i trajekti, i sve sto je bilo u moru HR a pripadalo SFRJ, pripalo HR…..tako i Jadran….i kraj….kupite lepo sebi svoj studentski… Više »

Bato
Gost
Bato

Dok budemo imali Masulovica i slali ih na proslavu genocida nad srbima nece nas HR dirati.I

Svaba
Gost
Svaba

Ako im iz berlina i beča kažu da ne , onda sigurno neće , a ako beč i berlin budu po strani onda sigurno oće !!!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Niko u Eu…ne zna da je hrvatska clanica…Niti ona moze blokirat nit koga to Interesuje…Oni su blokirani i zaduzeni max…Jednostavno nasiromasnija zemlja Evrope….Bogati Engkezi strkli a siromasni..bugari..rumunji..hrvati..madjari..portugalci..vire iz rupe

Razocarani
Gost
Razocarani

Cudi me TVOJE misljene,kao iskusnog diplomate.Valjda bi trebao da znas koliko brefi RIJEC kod Hrvata i Albanaca.
Samo naivni kogi povjerovati njihovim rijecima.

Vukasin S.
Gost
Vukasin S.

Vrijedi im RIJEC dupli vise no srbima i crnogorcima.

Slavonac
Gost
Slavonac

Normalno da nece, svasta.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Pitaj Mašulovića ima li u HR još kakvo antisrpsko okupljanje pa ugrabite da ga pošaljete prije no HR pošalje blokadu..hahahaha

Send this to a friend