Politika

Maja Mršulja smijenjena, Dušanka Banićević vd sekretarke SO Kotor

Skupština opštine Kotor je na današnjoj sjednici sa 17 glasova “za” razriješila Maju Mršulju iz Demokratske srpske stranke sa funkcije sekretarke Skupštine opštine Kotor, a imenovala vd sekretarke lokalnog parlamenta Dušanku Banićević koja je ovu funkciju obavljala i u ranijim sazivima, tačnije u tri mandata.

Banićevićeva se na mjesto vd sekreterke imenuje do imenovanja sekretara SO na osnovu javnog konkursa, a najduže do šest mjeseci.

Podsjećamo, Banićevićeva je dioplomirana pravnica i na mjestu sekretarke kotorske opštinske Skupštine bila je do 2017. godine kada je smijenila prethodna vlast, a na njeno mjesto postavila Mršulju.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici opozicije.

Predsjednik kluba odbornika DPS-a Kotor Željko Avramović je u obrazloženju za smjenu Maje Mršulje kazao de je u Kotoru došklo do promjene političke volje i do promjene strukture vlasti, pa je shodno tome odbornički klub DPS-a zajedno sa koalicionim partnerima pokrenuo inicijativu za smjenu bivše sekretarke Skupštine.

Avramović nije želio da se upušta u ocjenjivanje njenog rada, ali je kako je kazao očekivao da će se Mršulja danas pojaviti na sjednicu Skupštine, a ono što je takođe motivisalo  skupštinsku većinu je to što do danas sekretarka

“Mršulja nije odgovorila svojim radnim obavezama posebno od momenta nastanka nove skupštinske većine i nije bila spremna da učestvuje u radu lokalnog parlamenta. Takođe je nesporna i politička činjenica da ne može predstavnik manjine biti na visokoj funkciji sekretara Skupštine već to mora biti predstavnik parlamentarne većine”, kazao je on.

Odbornik DPS-a Dejan Adžić takođe je zažalio što Mršulja nije prisutna, jer bi joj postavio pitanje da li je istina da je bivša predsjednica Skupštine Dragica Perović u svom mandatu pored zakonske plate koju je dobijala kao predsjednica Skupštine je primala i odbornički dodatak, dnevnice za skupštinska zasijedanja i da li je mimo toga redovno dobila penziju.

Odbornicu Brunu Lončarević SDP ne čudi što Mršulja nije smogla snage da dođe na ovu sjednicu, jer tu snagu nijesu uspjeli u sebi da sakupe ni njena predsjednica Skupštine ni njen gradonačelnik Vladimir Jokić.

Lončarevićeva je podsjetila na situaciju kada je većina odbornika u SO Kotor smjenjivala predsjednika Jokića i kada je postojala dopuna dnevnog reda koju su ignorisali bivša predsjednica SO Perović i sekretarka Mršulja i kada su odlučile da napuste Skupštinu dajući pauzu na neodređeno vrijeme.

Odbornica Lončarević je upitala predsjednika SO Jova Suđića da li bi on tako postupio ili bi odmah dao pauzu za konsultacije i nastavio rad, na što je Suđić rekao da bi i da će raditi po zakonu baš kao što će isključivo samo zakon, poslovnik i statut odlučivati i biti mjerodavni  kada su u pitanju njegova primanja za mjesto koje pokriva.

Takođe je Lončarevićeva postavila pitanje kako je moguće da je u deset minuta do podna kada je trebala da počne sjednica Skuptine od predsjednika opštine Vladimira Jokića dođe rješenje o razrješenju tadašnjeg potpredsjednika opštine Vladimira Jokića.

Poslije sat ipo Maja Mršulja je unijela pismeno rješenje za tu istu skupštinu koju ne prizanje tadašnja vlast.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Undes
Gost
Undes

Peroviceva znači primala platu, nadoknadu, dnevnice i penziju??!!

Undes
Gost
Undes

Samo neka Demokrate ćute, pošto ih je Aprcovic zastupao u parlamentu i ubacio ih u odbor za izborno zakonodavstvo.

Pjer
Gost
Pjer

Koi sastav
E Kotore Kotor

Nikac
Gost
Nikac

Steta razrijesiste vec bivsu Maju Mrsulju sekretarku predsjednice skupstine. Steta je veca sto je na svim manifestacijama najavljivana kao funkcionerka a korispodent je uvijek cak i zatrazio aplauz za njenu pisutnost.

Send this to a friend