Politika

Makron Đukanoviću: Otvorena poglavlja svjedoče o približavanju Crne Gore EU

Makron

Predsjednik Francuske Emanuel Makron uputio je čestitku povodom Dana državnosti predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, ističući da 31 otvoreno pregovaračko poglavlje svjedoči o napretku koji je naša zemlja postigla i njenom približavanju Evropskoj uniji.

“U ime francuskog naroda želim da Vam uputim čestitke povodom Dana državnosti Crne Gore. Želim, takođe, da Vam ovom prilikom ponovo čestitam na Vašem izboru za predsjednika, 15. aprila”, naveo je Makron.

Istakao je da prijateljske veze dvije zemlje, saveznice u okviru Atlantskog saveza već duže od godinu dana, moraju da nas vode ka zajedničkom djelovanju u službi bezbjednosti i stabilnosti, ne samo našeg kontinenta, nego i šire.

“Francuska podržava evropske integracije Crne Gore. Kao što znate, pregovori o članstvu predstavljaju zahtjevan proces koji podrazumijeva puno poštovanje postavljenih kriterijuma”, dodao je Makron.

Francuski predsjednik se nada da će Crna Gora nastaviti sa dosadašnjim trudom, uz posebnu posvećenost sprovođenju reformi iz oblasti vladavine prava i slobode izražavanja, koje čine suštinu evropskog projekta.

“Želim da se naši bilateralni odnosi i dalje razvijaju, kako u oblastima bezbjednosti i odbrane, tako i u ekonomskim i kulturnim”, zaključio je Makron u čestitki.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Seljak
Gost
Seljak

Licemerje zapadnih političara nema mjeru Milu čestitaju a ne pitaju građane CG kako žive pod Millovom diktaturom .

Enigma
Gost
Enigma

Nemojte nas primati u EU nije nama ni ođe loše, e viva gornji kokoti🤣

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Francuska nije nas prijatelj…

Vako
Gost
Vako

Svska cast. Ima li ko da nije cestita. Cak i Putin shvatio da je izgubio pa cestitao. Sad mu je na Makedoniji fokus ali i Makedonija ce u NATO.

PoCetnik
Gost
PoCetnik

Milasine kralju

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

To Lomiiii

Keno
Gost
Keno

“Želim, takođe, da Vam ovom prilikom ponovo čestitam na Vašem izboru za predsjednika, 15. aprila”, naveo je Makron.”
A sprdaju se Brajoviću što po nekoliko puta čestita!

Send this to a friend