Politika

Mandić: Ako Dokić ne bude potpredsjednica Budve, građani da biraju novu vlast

Andrija Mandić

Politička kriza u Budvi traje od trenutka hapšenje njenog predsjednika, Mila Božovića, iako se od njegovog pritvaranja više puta najavljivalo razrješenje krize. Predsjednik parlamenta i lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić kazao je za Gradsku televiziju da je 5. novembra prošle godine postignut dogovor da Jasna Dokić bude izabrana za potpredsjednicu Opštine Budva, ali do sada ništa nije urađeno. Mandić očekuje da se taj dogovor uprkos kašnjenju realizuje, ali ukoliko do njega ne dođe, najpoštenije je, ističe, da građani Budve biraju novu vlast.

Metropola turizma, Budva, mjesecima se nalazi u blokadi jer se predsjednik Opštine, Milo Božović, nalazi u pritvoru. Izbor njegovih potpredsjednika deblokirao bi rad opštine, ali do dogovora nikako da dođe.

” Postigao se jedan održivi dogovor da se gospođa Jasna Dokić izabere za potpredsjednicu Opštine Budva da ta gospođa sa svima onima koji bi trebali zajedno sa njom da uđu u tu vlast da negdje operativno preuzmu upravljanje Opštinom Budva i mi smo se svi saglasili oko toga “, kazao je Mandić.

Mandić dodaje da zbog brojnih obaveza ne može svakodnevno ići u Budvu i razgovarati sa različitim frakcijama.

” Nedavno sam uputio poziv ili će se realizovati dogovor unutar parlamentarne većine, ako to ne može da se realizuje da je najpoštenije, najčestitije, da mi vratimo, odnosno naši odbornici, vrate mandat građanima Budve i da se održe novi izbori u tom gradu”, poručio je Mandić.

Mandić podsjeća da je do krize došlo zbog, kako tvrdi, političkog hapšenja Mila Božovića koji, dodaje, ima najgori mogući tretman jer mu je blokirana porodična imovina. Ističe da nije registrovano ništa što se Božoviću stavlja na teret, te da neće učestovati u kampanji protiv njega.

” Ja sam više puta izjavio da je Milo Božović moj prijatelj kojega znam dugi niz godina, poznavao sam i njegovog pokojnog oca. On ima našu veliku podršku ali ako bi nešto od toga bilo tačno ja bih se izvinio Glavnom specijalnom tužiocu “, naveo je presjednik Skupštine.

Mandić zaključuje da stoji iza svakog dogovora stoji, pa shodno tome očekuje da se situacija u Budvi riješi po modelu dogovorenom još 5. novembra prošle godine.

19

avatar
1000
17
2
0
 
18
mariusOrlov kršTrileVelebitAloooo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Da li ovo CG “Dalaj Lama” glumi Srbijanskog “lutkara”, pa se u sve mjesa, i oce da se za sve pita. Ima li ko da mu kaze koje su njegove obaveze ka predsjednika skupstine, a sto je to, sto ga po Ustavu ne pripada, A sto cini tuzna nasa opozicija ?

Orlov krš
Gost
Orlov krš

Ova je vlast baš reprezentativna,fali samo Jasna Dokić i biće potaman!

Trile
Gost
Trile

Mudar ovaj guru sa Krnje Jele,hahaha !!!

Aloooo
Gost
Aloooo

Mislim da ce te izbrat staru vlast bez izbora

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Veseli se Mandicu srbine,do izbora.

Pop Porfirije
Gost
Pop Porfirije

Imamo i ljudi koji su rodjeni u CG sto sve mora iz Srbije,kao sto je ova rodjena Beogradjanka,nemam veze sa budvom bez sto je dolazila ljeti da se plakne….

Velebit
Gost
Velebit

Sto lupas majke ti???

Orlov krš
Gost
Orlov krš

Griješiš,ova je rođena Budvanka samo što je mijenjala partije kako je koja dolazila na vlast! Ona i njena porodica su bili prijatelji Svetozara Maroviċa dok je drmao Budvom,a ona poslije pada DPS eksponent Careviċeve,a sad Mandićeve politike.

Goran
Gost
Goran

Dje su demokrate sad da osude ovakvo vođenje opstine iz zatvora. Dje su te patriote.

Vienia da je
Gost
Vienia da je

Kad ce ovaj u zafvor

Goran
Gost
Goran

Od kad su sefovi narko kartela postali gradonacelnici poslo sve niz vodu.

Opet ja
Gost
Opet ja

Je li ovaj nešto ucjenjuje ili prijeti. Dako Božović progovori, ko zna šta se valja iza brda.

Marko
Gost
Marko

Mnogo ovaj nešto brani Božovića. Vjerujem da je i on učestvovao.

Karl
Gost
Karl

Prvi covjek preśednik skupstine a drugi covjek stranke u zatvor to je cg na koju se moramo navikavati kako rekose 2020 godine

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Ucjena kao normalan način ponašanja ZBCG!

BBBB
Gost
BBBB

Đe si Dalaj Lama,ne poznadoh te….

Zagreda,Zagarač
Gost
Zagreda,Zagarač

Ko je ovaj izdajnik, kel ovo rusija srbija kom se obraca on…

Greote😂
Gost
Greote😂

Ti si rekao da vise vjeruješ njemu nego sudstvu Crne Gore.A sad kazes da ti je prijatelj i da to po automatizmu znaci da je cist i posten.Nije tvoja dužnost da pripremas izbore u Budvi.I zamisli on da se izvinjava ako grijesi😱

El komadante
Gost
El komadante

Izgleda da naš Dalaj Lama gubi konce

Send this to a friend