Politika

Mandić: Đukanovićev intervju je nemušto priznanje njegovog političkog poraza

Andrija Mandić

Jedan od lidera Demokratskog Fronta, Andrija Mandić, reagovao je na današnji intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za “Pobjedu”, ističući kako intervju predstavlja literarno skromno ali sociološki vrlo upečatljivo svjedočanstvo čovjeka koji se suočava sa sopstvenom političkom prošlošću.

<<<Većinska Crna Gora nikada neće poistovjetiti patriote i izdajnike, zločince i njihove žrtve<<<

“Njegov poduži govor je nemušto priznanje političkog poraza, i suštinski jedan od onih ponovljenih proglasa, ne samo protiv SPC, DF-a i ostatka opozicije već i čitave Crne Gore. To je krik despota koji je trideset godina vladao na diskriminaciji i podjelama a protiv pomirenja u ovoj zemlji, protiv sloge i ljudskog razumijevanja. Njegova današnja poruka dolazi iz mraka bratoubilačke prošlosti, slijepa da prepozna novo vrijeme u sadašnjosti i čuje glas budućnosti. Mrzovoljan, ljut, naprasit, uvrijeđen – niko mu ne valja, do on sam”, kazao je Mandić.

On je rekao kako Đukanovću čak ni DPS  više nije po volji kao nekada te da je svjestan tendencija masovnog napuštanja od strane najboljih članova.

“On se nalazi u paničnom strahu da će taj trend dobiti na ubrzanju u narednom periodu i zato pokazuje patološku mržnju prema Demokratskom frontu, što je razumljivo, posebno iz dva razloga.

Prvo, DF je nepokolebljivi politički subjekat koji se neprestano bori protiv njegove agresivne autokratije, kriminala i pljačke Crne Gore. Upravo smo mi veoma glasni podsjetnik na politička nepočinstva njegove vladavine i veleizdaju koju je počinio u odnosu na crnogorsku istoriju i naš tradicionalni način života. Tu našu doslednost poštuju čak i oni koji nas ne vole. Politički konvertiti, koji su izdali sve ono što su nekada branili i zastupali, posebno nas mrze jer smo mi svjedoci njihove sramote.

Drugo, pored svih mehanizama primjene sile koji su mu dostupni: hapšenja, sudski procesi, brutalna medijska stigmatizacija, finansijske blokade i fizička sila, DF je uspio da nakon tih udara bude još jači, organizovaniji i na narednim izborima će presudno doprinijeti obaranju tiranina”, piše u reagovanju Mandića.

Predsjednik bez naroda, kako je dodao, nije predsjednik, a ovaj koji se tako predstavlja gazi po svome narodu optužujući ga za sve i svašta.

“Apsolutno većinsku religijsku zajednicu, kanonsku pravoslavnu crkvu, misli da će ugroziti zloupotrebom Skupštine, a njen veliki ugled urušiti nečovječnim postupcima i nasiljem usmjerenim protiv naših vladika, monaštva, sveštenstva i vjerujućeg naroda i tako zatrijeti vjeru kod ljudi i oteti crkvenu imovinu. Ovo je jedini predsjednik u jednoj hrišćanskoj zemlji koji uličnim, neukim i nekontrolisanim jezikom vrijeđa poglavara SPC, patrijarha srpskog gospodina Irineja i mitropolita svoje Crnogorsko primorske mitropolije gospodina Amfilohija”, kaže Mandić.

Ovo je, prema riječima Mandiča, jedini predsjednik neke postkumunističke zemlje, koji se lažno predstavlja kao dio zapadnoevropskog civilizacijskog kruga, a koji ne slavi “rušenje Berlinskog zida” i pobjedu nad partijskim diktaturama jedne izabrane klase, već podiže nove spomenike komunističkom vođi Titu.

“Zamislite kako bi slobodni svijet reagovao kada bi u Rusiji počeli da dižu nove spomenike Staljinu, u Bugarskoj Todoru Zivkovu, u Rumuniji Nikolaju Čaušeskom a u Albaniji Enver Hodži. Zato ovaj istorijski i ideološki pogubljeni a u suštini poraženi predsjednik i dalje po šumuma i gorama traži braću od iste krvi , u uniformama koje je nekada nosila većina njegovog bratstva da bi ih “moralno strijeljao” uhapsio ili javno obilježio”, rekao je Mandić.

Ovaj njegov intervju, tvrdi Mandić, je govor mržnje protiv sopstvenog naroda i zato će ostati zampaćen kao najuvjerljiviji dokaz o prirodi i karakteru čovjeka koji nije htio da bude predsjednik većinskog naroda, koji nije želio pomirenje i bolju budućnost za sve nego mu je važnije da svoju zemlju i narod zavađa i dijeli umjesto da ih miri i jača.

“Đukanović je kao i svaki dobar sluga a loš gospodar, bespogovorno iznosio na pijacu izdaje sve vrijednosti crnogorske tradicije i njene etičke i duhovne vertikale. Izdao je državu koju je od predaka naslijedio, izdao je vojsku koju je predvodio, izdao je Crkvu koju je u političkim borbama i partijskim intrigama u prošlosti zloupotrebio, izdao je jezik kojim je govorio, izdao je sveto Kosovo i Metohiju, i svakome ko je bio jači od njega je služio.

Istina, mnoge od tih adresa kojima je služio odavno su politički bivše, jer su se geopolitičke okolnosti promijenile, pa Đukanović sada tumara po svijetu nudeći drugim subjektima svoje usluge, vjerujući da će poslušni sluga uvijek pronaći novog gazdu. Crnoj Gori je neophodan put pomirenja i napretka a ne politika zavađanja naroda i krađe državnih dobara. Zato je današnji intervju Đukanovića njegovo oproštajno pismo od ove zemlje i ovog naroda”, zaključuje se u reagovanju Mandića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emanon
Gost
Emanon

Dokazano ste nesposobni. Da ste zaista zeleli da promenite nesto sve ove godine, pustili bi ste nove ljude na vasa mesta… Ali tesko se odreci drzavnih jasli, a uz to ne raditi nista

Rale
Gost
Rale

Glupo je da pominjes samo DF izgubices opet glasace, jer ako se ne ujediniti ode CG ustasama, siptarima, a zacto ces ti i ostala opozicija Mandicu biti kriv

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…pa ti si branio sveto kosovo strajkujuci gladju tj krkajuci bureke skrivene ispod dekice…no ti dobro znas ko je prizna poraz napustajuci poslanicku stolicu dva mjeseca prije izbora…interesnatno je da ti df nije vise najjaci opzicioni savez, no se pretvorio u nepokolebljivi…

expert123
Gost
expert123

Ovakvi kao sto su ovi iz fronta na Zapadu ima maksimalno do 5 postoi oni se oznacavaju kao ekstremisti i desnicari. Postoje i druge prosrpse stranka u Crnoj Gori Demokrate , SNP , i nekoliko manjih stranaka koje ako bi dosle na vlast bi uvele radikalne promjene u ovoj zemlji koje bi sa stanovista vecine bile lose i neprihvatljive. Zato… Više »

Wilkins
Gost
Wilkins

Postoji li maska protiv smrada, zna li iko, da se probamo odbranit brate.

Aca Palikuca
Gost
Aca Palikuca

Evo i cekicari daju dijagnoze srpski nema sto

Tgd
Gost
Tgd

Oćeš li ovako pisati tzv vojvodo poslije poraza koji ti slijedi?

Jugo
Gost
Jugo

Mandicu,posle izbora tebe I tvoje drugove ceka krampa I lopata,pa na auto put

Srbin
Gost
Srbin

Muci vise sa tom seljackom pricom evo 30 godina pricate iste budalastine zapampti sve dok budete Srbovali necete pobjedit jer vama nije Milo problem nego nezavisna Crna Gora. To je vasa muka vojvodo od pamidora , dzabe ti je sva prica ima vas 30 % i ti znas da nemozete pobjedit a samim tim ni vratit nas u kisovsko doba… Više »

Joo
Gost
Joo

Vojvodo Mandicu od koljenice….pakuj kofer za Spuz….provaljen si u CG…..

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Tesko nama vojvoda je poceo Da halucinira izgleda zabranili mu Da mete koljenice od operacije.Ima li kakva infuzija sa koljenicom Da mu se da covjek vise nego razlikuje Pipuna od zene da ga ne nagrdi ne daj boze.

Daks
Gost
Daks

Mandiću on govori ono što više od pola Crne Gore misli, sve vam saspe u lice i to mjesec dana prije izbora, naravno opet će pobijediti ubjedljivo, a ta pobjeda će mu samo potvrditi stav većine u Crnoj Gori da nastavi sa ovim što je započeo. Ako ne dobije izbore, a to je nemoguće prosto vam bilo i Crna Gora… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Koliko štivo, bog te mazo! Vojvoda Rajo je nadmašio Željka Mitrovića 😀.. Moram priznati, odustao sam od čitanja nakon druge rečenice, ali autor štiva ima od mene pohvalu za trud. Šteta što je kvalitet teksta obrnuto srazmjeran njegovoj dužini.😂

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Strasan nesoj

Zona
Gost
Zona

Nije valjda presusila finansijska potpora od Rusa .. ne sekiraj se, samo de prijavida si pozitivan na koronu nekoliko puta i eto para ..gdje? Pitaj Carevica om zna

Maja
Gost
Maja

Za ovo se kaze psiholoska projekcija. Sve ovo ato si rekao za Mila mogao bi biti tvoj autobiografaki uradak…

Kiki
Gost
Kiki

I sta bi Mandicu,otkopaste li vi to oruzje sa kojim zaprijetiste narodu Crnogorskom??? Nikako da shvatite ma koliko god vi spletkarili da mi Crnogorcki vise nikad ali nikad necemo bit izmanipulisani tim velikosrpskim ludilom !!!

Davor
Gost
Davor

Ahahahahaha.
Ti si mi jasan, placaju te za to sto radis.
Ne shvatam one koji te uzimaju za ozbiljno!

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

NAJBOLJI DIO INTERVJUA, SPISKOVI IM SE VRATILI KAO BUMERANG. UGROŽENI SRBI RADE KAO:ADVOKATI, LJEKARI, PROFESORI, INŽINJERI, POMORCI NIĐE IH NEMA U INSTITUCIJAMA. G R E O T E. S R B I!

Cika miki
Gost
Cika miki

Bar sa spiskovima znamo okle vjetar puse. Dali ste nam besplatno izdajnike

Milutin iz surd
Gost
Milutin iz surd

Od ovog mandića i njegovih treba obavezna distanca i maska

Milena
Gost
Milena

Hahahahaha…. nisi ti dobar u glavu. Ovo mozes prodavati samo onima poput sebe, izgubljenim u sopstvenoj mrznji prema svemu crnogirskom..

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Tramp,Papa,Si Dji Ping,Makron,Stanmajer,Kraljica Elizabeta,Erdogan,Putin…svi najveci drzavnici cestitaju crnogorskom narodu praznik…dje ste vi,dje je Vucic,dje je Dodik…a pricate o bratskom narodu…sram vas bilo ….sve ste uradili da unizite ovaj veliki crnogorski praznik…

Market Drayton.
Gost
Market Drayton.

E zamisli ti da ga zamijenis, ne daj Boze.. Milo, sve Ti srrecno bilo I da dugo zivis! Milos.

Vox
Gost
Vox

E, vojvodo… sta velis? Ima li dje kakva koljenica da se tresne, pa da se prebroji ona crkavica sto ti salju da bi rusio drzavu…Srecom brzo ce Apelacioni, pa da se odmoris 5 godina.

Cika miki
Gost
Cika miki

Ne smije koljenice, nema zuci nemao ni srece ka sto je nema

Ćiro
Gost
Ćiro

Potpuno nebitan politički lik, profesionalni opozicionar u političkoj penziji, pa, pa, pa

Ćiro
Gost
Ćiro

Potpuno nebitan politički lik, profesionalni opozicionar u političku penziju

Ćiro
Gost
Ćiro

Politička proslost, nebitna njegova priča, politički penzioner, u Crnoj Gori ovakvi vise nemaju ama bas nikakav politički značaj

Sekula
Gost
Sekula

Vojvoda Andrija Mandiću hirotonisan od četnika rakočevića ti si ružna prošlost Crne Gore. Četnički pokret je poražena ideologija doduše još mrda u SPC ali neće zadugo.Crna Gora kao NATO članica neće dozvolit da kleronacionalistai dođu na vlast i stvore teokratsku državu.
Vojvoda Mandiću vidimo se poslije 30.avgusta pripremi dosta bensadina trebat će ti poslije poraza koji ćeš popit.

Djole PG
Gost
Djole PG

Vratio se mali vojvoda od tate .Usne vrele kao zar !

AL-MNE
Gost
AL-MNE

Milo se opravda ko anti fasista za razliku od tebe Mandicu spomenik hrabrim Njemcima u Golubovce je dokaz ko je Milo

Tgd
Gost
Tgd

HA HA HA SNILA BABA STO JOJ MILO BILO, A TI SNIJEVAS MILA NON STOP,

Dovla
Gost
Dovla

Svako obraćanje Vojvode od Kristala podrška DPSu stalno raste, samo ga treba puštati da priča. Njega u CG i pevaljku Dačića u Srbiji.

Daca
Gost
Daca

Tacno. Milo tre ba samo da ih pusti da mu odrade kampanju sad pred izbore. Nista mu drugo ne treba no da se legiyimisu u potpunosti.

Zela zelo
Gost
Zela zelo

Dje je pidzama cica drazo, od koljenice u pokusaju hahahahahaha

Miki
Gost
Miki

Rece mandic, vojvoda od koljenice, jedan od lidera demokratskog fajronta hehehehehehehe

CgCt
Gost
CgCt

Na protestima 2015 rekao si da je Milo uteka avionom iz Crne gore.Takva ti je svaka istina vojvodo

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Reče samozvani vojvoda,plačnim glasom.

TonyZ
Gost
TonyZ

Ono kad Mandic i ostali Srbi govore o pomirenju i slozi, koje oni vide kao brisanje Crne Gore. Mi se necemo mirit ni hiljadu godina, dok god ne shvatite da je Crna Gora vjecna!

Shade
Gost
Shade

Tako je, oni nikako da shvate da su oni ti zbog kojih se dijelimo. Oni treba se pomire sa tim i da priznaju da je Crna Gora vjecna!

Libero7
Gost
Libero7

Nikad cetnici nece doci na vlast u cg

Zoran
Gost
Zoran

Aj palii

eto
Gost
eto

Radi nešto drugo,politika ti ne ide.Najjača si ispušena muštikla među političarima.Ti si kao crno -bijeli tv.Nikome više ne trebaš.Nema apdejta za tebe.

Ko tebe šiša
Gost
Ko tebe šiša

Jesu li ti i ovo mišljenje poslali avionom vlade Srbije?

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

Kako mlatis kukala ti majka!! Pred svake izbore vi ga nagrsiste, vi pobjedjujete, on je gotov, on je porazen, on ovo, on ono, a on nikad JAČI!!! Rasadi vas ka kramp!

Baraka
Gost
Baraka

Zat ovaj mirotvorac nije u zatvoru?!

Anonimous
Gost
Anonimous

Nivo jednog ćate, literarni sastav za trojku. Ali ono što ostaje jeste osjećaj da ovaj čovjek sa grupicom nasilnika nazvan DF želi da se mjeri sa državotvornim Milovim projektom. Vidjela žaba da potkivaju konja pa i ona digla nogu…

Milena
Gost
Milena

Imas ti dobrih komentara ..

Cedomir0
Gost
Cedomir0

Zamislite, šta dočekasmo, da Andrija Mandić, četnički vojvoda, nekoga optužuje za govor mržnje. Pa ti si Mandiću, hodajuća mržnja i ne znaš ni za šta osim za šovinizam, pozivanje na rat (“iskopavanje oružja” i slično), a idoli su ti krvoloci osuđeni za najteže ratne zločine. I ti optužuješ za govor mržnje?!

Piksi
Gost
Piksi

Vozi vojvodo

Majkl
Gost
Majkl

A ti si Mandicu za pomirenje…Tvoj socioloski profil je nepoznanica i vrhunakim psiholozima jer si niti voda niti vino…

Surova realnost
Gost
Surova realnost

A ko je onda pobjednik??? Onaj koji je 30 godstroga opozicija na ivicu cenzusa 🤣🤣🤣

Mima
Gost
Mima

Ti najbolje znaš što su politički i svaki drugi porazi!!!

Danilo
Gost
Danilo

Ti si proslost Mandicu .
Ruzna proslost .

Radul
Gost
Radul

Mandić je izdao Crnu Goru. Njegovu samozvanu Demokratsku Frontu, koja s demokracijom nrma veze, u stvari velikosrpsku fašističku i terorističku organizaciju koja radi u interesu strane države, koja potiče nerede i nasilje treba zabraniti. Isto tako i velikosrpsku profašističku i terorističku organizaciju SPC i MCP kao njezin sastavni dio a koja se izdaje za crkvu, koja radi u interesu strane… Više »

Tomo
Gost
Tomo

A ne sprdajte se, ovaj vojvoda od koljenice i DF ne znaju đe su šuplji. Milo je za sve vas gospodin. Izjave Carevića, Meda, Radunovica i sl.obezbijedile su ubjedljiv poraz DF na avgustovskim izborima

Respirator
Gost
Respirator

Hahahahahahaha….i smijesno i zalosno …

Sale
Gost
Sale

Opet ovaj koljenicar

Mlađo
Gost
Mlađo

Odavno nije rekao nešto preciznije, sa konkretnim osvrtom i poentom. Nikakakv fan nisam Mandićev, ali je ovaj put pogodio suštinu… Cijenim i potpisujem sve sto je rekao o Đukanoviću… Ne sjećam se da ga je neko opisao u poslednje vrijeme, kao Mandić… Ako pogledate Mila, nema fotografije u zadnjih dvije godine, da se čovjek osmjehnuo, osim kada je prijem nekog… Više »

Aristos
Gost
Aristos

Sustina nacionalizma je mržnja prema drugim narodima. KO može bolje da piše o mržnji od Mandića i njegovih DF-ovaca?

Putnik
Gost
Putnik

Cek malo ponovi. Sta je definicija nacionalizma? Uzmi Oxford dictionary da ne bude da je to pisao neki Srbin. Procitaj pa se vrati sa ispravljenim komentarom. Mozda si mislio na sovinizam ili fasizam, a to dvoje nikako nije nacionalizam.

Cika miki
Gost
Cika miki

Tandara mandara broc, to ti je odgovor, putnik

Putnik
Gost
Putnik

Vidim procitao si 😂😂😂

Vasojevka
Gost
Vasojevka

Putnik…dzaba trud. 🙂

Kobi
Gost
Kobi

Đe si ti , četnički vojvodo ,da pomogneš u Budvi da se zadrži četnička vlast.

Beranac
Gost
Beranac

Na čemu si ?

SloCG
Gost
SloCG

Živim u CG 20 godina. Manje više znam šta se ranije događalo, znam ko je grešio, ko se pokajao i izvinio. Znam ko je okrenuo leđa nacionalistima i fašistima devedesetih. Znam ko je zemlju doveo do nezavisnosti. Ko je uveo u NATO. Na vse to sam ponosan! Znam koliko grešaka ima vlast ali isto tako znam da ta vlast nije… Više »

Aha
Gost
Aha

Kakva budala ovaj Mandić.

Jaksa
Gost
Jaksa

A ko je tebi kad nešto čestitao petokolonašu.

Boca Senior
Gost
Boca Senior

Rečite Careviću da ispred budvanske opštine nema nikog Neka ulete on i Radović, neka gurnu dva ormara na vrata i neka se oni naslone na te ormare.

Dnjepar
Gost
Dnjepar

Kralju!

Dragica
Gost
Dragica

Hahahahaha….

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Prica nesto koljenica hahahaha

PidžamaParty
Gost
PidžamaParty

ko je to nama vaskrsnuo !!!

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Pazite ovo što Vojvoda od Kristala izjavljuje: “…ne samo protiv SPC, DF-a i ostatka opozicije već i … Je li to Mandiću, kumim te Bogom, svojevrsna potvrda da je SPC opoziciona stranka?!?!?! Neka, neka…

ctcg
Gost
ctcg

Neka vojvodo. Jaci je Milo nego sto mislite. a i ti ga glasas

Minas
Gost
Minas

“Dragi” “vojvoda”
Svaka tvoja pojava u medijima-izjava za medije, vasoj partiji pocera po 100 gradjana-pristalica-simpatizera…posebno ona u bolnickoj pidzami…
Samo nastavi tako.

Hogar
Gost
Hogar

Čemu ovoliki prostor ovakvoj spodobi?I još čeka potvrdu presude za terorizam.
Neka vam te ‘demokratije’ za one koji je dovode u pitanje.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Samozvani vojvodo,vrijeme je da dokažeš da su ti geni srpskog odnosno slovenskog porijekla,i ako to dokažeš ja ću ti prvi dat glas iako patološki mrziim četnički pokret?!

Tara & Lovćen
Gost
Tara & Lovćen

prodajem domqće koljenice sa Sinjajevine ,

Husqvarna
Gost
Husqvarna

Fala vi sto ste barem meni otvorili oci i sve sto mogu dacu od sebe da i dalje DPS bude na vlasti . Nikada ama bas nikada nijesam podrzavao Mila i njegovu politiku i smatrao sam da su srbi diskriminisani u CG ali mi je sada jasno zbog cega , zbog velicanja svega sto je srpsko i zbog toga sto… Više »

Cetinje
Gost
Cetinje

Evo se javi iz misije rupe cetnicki vojvoda “Koljenica” i vec “proglasi pobjedu”cetnickih ultanacionalista u Crnoj Gori,a po “prici i podrsci”pevaljke Dacica. Sad ce redom reakcija “velikana”DF-a,a narocito nesrecnog proferora Radulovic-Bosnjak,pa Pipuna,pa Lisice Bulatovica pa jadni Jole cetnik,pa dimljena vjesalica Radunovic,a tek “istoricac”pepa pigs Aleksic,jadni Velko Vasiljevic,a tek diler Medojevic,kakvi “stihovi”.

Abraham
Gost
Abraham

Kojeg poraza?
Zar je ovo poraz Mandiću?
Čije su sve ove izgubjene godine na izborima?
Tvoje ili njegove?

Dnjepar
Gost
Dnjepar

Prije će biti da tebi stvari ne idu kako si zamislio, čim reaguješ na njegov intervju.

marius
Gost
marius

Obicni narod kome i ja pripadam ,reka bi ,”snila baba cesa joj milo bilo”, a neko malo strucniji od mene moga bi ovo tvoje kazivanje , dobro kroz nauku, recimo psihologiju,dobro protumacit, i obrazlozit.

Tek tako
Gost
Tek tako

Možeš mislit lažni vojvodo. Ne znas ti politički ko ti glavu nosi.

Rozaj
Gost
Rozaj

Muuuuuuu !!!

Tip Top
Gost
Tip Top

Bee……

Send this to a friend