Politika

Mandić: Ima nešto što Krivokapić ne želi da nam kaže, ako Vlada učestvuje u kampanji protiv RS to je opasno

Mandić (Foto: B92)

Ako Vlada Crne Gore učestvuje u kampanji protiv Republike Srpske – to postaje veoma opasno, kazao je danas u emisiji “Fokus” na B92 jedan od lidera DF-a Andrija Mandić. On je poručio da su tražili od premijera Zdravka Krivokapića da se izmiri s ministrom pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem, te da se kriza može izbjeći ako se nađe zajednički jezik.

“Mi podržavamo da je čovjek poslao vrlo važnu poruku za srpski narod. Znamo koliko je napora uloženo da se Republika Srpska predstavi kao genocidna tvorevina. Ako Vlada Crne Gore učestvuje u kampanji protiv Republike Srpske – to postaje veoma opasno”, ističe Mandić.

U gostovanju na B92, Mandić navodi da je juče rečeno da je bio pripremni sastanak na kom su bili predsjednik države Milo Đukanović i premijer Zdravko Krivokapić, naglašavajući da tu treba da se sastanu njihovi savjetnici.

“Zato postoje savjetnici, kabineti, a nemaju ih mali broj. Ti saradnici dogovaraju i pripremaju sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost”, objašnjava.

Dodaje da je Krivokapić upitan šta se na sastanku govorilo, ali se od njih, kako navodi, “prikriva razgovor sa tim diktatorom”.

“Veoma sam zabrinut. Ima nešto što premijer ne želi da kaže nama”, naglašava i dodaje:

“A šta je moglo da bude tajna? Vidimo da je taj dan prestao protest komita, da je vlada odustala od politike za državljanstvo”.

Objašnjava da je nakon deset godina boravka u Crnoj Gori donijeta odluka da bi po tom osnovu mogli da dobiju državljanstvo. Dodaje da je najviše takvih građana srpske nacionalnosti. Ali da se od toga odustalo. Na pitanje zašto i da li se tako “komitima izašlo u susret” – odgovara:

“Mi smo tražili od premijera i Vlade da oni vrše vlast, jer po ustavu vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku države, a ne da ih uplaši mala grupa. Očekivali smo da premijer reaguje hrabrije, da neće pristati na to da se krši zakon. Danas kada Vlada Crne Gore treba da primijeni zakon zapravo šalje pogrešnu poruku prihvatajući ucjene”, rekao je on.

Na pitanje da li se očekuje “Crnogorsko proljeće”, aludirajući na “Arapsko proljeće”, Mandić navodi da kriminalni klanovi u Crnoj Gori raspolažu ogromnom količinom novca.

“Ovo što se dešavalo prethodnih dana, a i sam premijer je rekao da iza toga stoji Veselin Veljović, svi očekuju da će Veljović biti uhapšen, a mi imamo situaciju da premijer ide na noge Milu Đukanoviću i šalje poruku da se potčinio organizovanom krimnalu”, kaže.

Na pitanje da li je Crna Gora bliža rekonstrukciji ili padu Vlade navodi:

“Ne može da se nađe zajednički jezik sa onima sa kojima činimo parlamentarnu većinu. Šta je prirodnije nego da se izabere vast. Ovako – oni koji se sastaju sa Đukanovićem nisu spremni na to”, kaže i dodaje da to govori da sastanak Đukanovića i Krivokapića nije bio slučajan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Oces li plakat?

Kan
Gost
Kan

Proslo je tvoje vrijeme politike ….

Matija
Gost
Matija

Ostanite tamo u Srbiju, no bi vas brzo vratili.

Neno
Gost
Neno

Pada vlada vlada pada, papaaa mandicu
nikad vise!!

Deni
Gost
Deni

Nikada niko nije rekao da je RS genocidna tvorevina. Ne obmanjujte narod.

Broj 1
Gost
Broj 1

Ti i tvoja Srbija, da hoces se odseliti u nju i ostaviti nas na miru

Ateista
Gost
Ateista

Idi Mandiću ne vratio se dabogda nazad idi u srbiju i kod onoga glavonje u Banja luku sjaši sa naseg naroda

Nikola
Gost
Nikola

Mandić uvijek ubode u centar!

Rodolfo Alboreto
Gost
Rodolfo Alboreto

Pusti se Republike Srpske Mandicu.
Imamo mi svoju kucu i svoju Crnu Goru.

Aky
Gost
Aky

On nema CG nije njegova !!!

Sasa
Gost
Sasa

Pomiritelji 21 vijeka ,za svoju korist ,ajde bjezi …

Darina
Gost
Darina

Manda nijesi ti za ovo vrijeme.

Mladen
Gost
Mladen

U pravu si. Ja sam da se raspis izbori pa da DF formira vlast sa DPS-om. Na taj način, u zemlji ne bi bilo vise nikakvih tenzija. Da postpisu sporazum o nacionalnom pomirenje i da se obavezu da će, u periodu dok im traje mandat, isključiva raditi na jednoj stvari, a a to je podizanje zivotnog standarda. Zabrana iskazivanja nacionalizma… Više »

Drac
Gost
Drac

Mladjo, scaka cast!

To mi pricas
Gost
To mi pricas

Prica covjek koji je u vlasnistvu predsjednika susjedne drzave,koji i pored toga dozivi izborni debakl u Niksicu.Sta treba da dozivi jos ovaj profesionalni Srbin da bi napustio politiku???

Boka-MNE
Gost
Boka-MNE

Kolenica ima problem što se sataju premijer i predsjednik države?!!!

Vera
Gost
Vera

Imamo nasu zemlju Crnu Goru koju volimo druga nam ne treba ne sirite mrznju vi ste krivi za sve nikad do sad se nije pominjalo ko je srbin ko crnogorac mi volimo nasu zemlju

akica
Gost
akica

Posao si tamo da sijes otrov protiv Crne Gore ciji si gradjanin. Sram i stid!!!

Vera
Gost
Vera

Morate da shvatite da vas niko ne bi glasao da nije bilo pitanje crkve previse trcite u Beograd svako svojoj kuci

Mina
Gost
Mina

Ne vracao se iz Srbije,da pocinemo.

Sanja
Gost
Sanja

Sta sve covjek izgovori i osta ziv

Barka
Gost
Barka

Zar ovaj Mandic nije u zatvoru?

Neno
Gost
Neno

Uskoro ce on i pipun ,da sviraju klavir !!!

Atos
Gost
Atos

Da li ti učestvuješ “protiv” CG,

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Obori svoju Vladu

Mina
Gost
Mina

Ok.Ide se na vanredme izbore,posle kojih DF nece biti.Sreca da bude tako.

Nikšić
Gost
Nikšić

Piiiii.

beharovic serif
Gost
beharovic serif

Ti mandicu si veliko zlo i veliki cetnik ? Ti mandicu osudeni teroristo kako je moguce da si JOS uvjek na slobodi ? Ti mandicu idi IZ crne gore ZLO JADNO dabogda se nikad ne vratio ZLO CETNICKO ?

Send this to a friend