Politika

Mandić, Knežević, Milačić i Vuksanović danas na Kosovu

Predstavnici prosrpskih političkih stranaka i organizacija danas će na poziv predsjednika Srpske liste Gorana Rakića boraviti na Kosovu, gdje će razgovarati sa predstavnicima Srba, piše Pobjeda. Poziv je upućen svim partijama i organizacijama čiji predstavnici su prisustvovali sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu 5. avgusta.

Na sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu su pozvani lideri Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije Andrija Mandić i Milan Knežević, Prave Crne Gore Marko Milačić, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, poziv je upućen i lideru Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću.

Juče je potvrda da će ići na Kosovo stigla samo od predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića.

“S obzirom na to da je posjeta dogovorena na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, očekuje se dolazak lidera svih partija koji su bili na sastanku 5. avgusta”, saopštio je izvor Pobjede.

Posjeta će podrazumijevati susrete i razgovore sa Srbima u Kosovskoj Mitrovici, Orahovcu, Velikoj Hoči, kao i obilazak muzeja i manastira, te razgovor sa sveštenstvom. Izvori Pobjede ukazuju da posjeta Srba iz Crne Gore prethodi planu srpskog predsjednika da predstavnicima Srba na Kosovu 9. ili 10. septembra objelodani plan zvanične Srbije za pregovore sa kosovskim zvaničnicima, ali i da se dodatno ukaže na položaj Srba u Crnoj Gori.

59 Komentara na "Mandić, Knežević, Milačić i Vuksanović danas na Kosovu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend